Skocz do zawartości
IGNORED

Widmo krąży po Europie Widmo.....

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co oprócz polaków czyszczących niemieckie, holenderskie i inne śmietniki ze złomu elektronicznego krąży po Europie. Ale wiem doskonale, z pewnych i sprawdzonych żródeł, że krążą taśmy profesionalne 1000 metrowe nagrane 38cm/sek [Tak zwane taśmy matki pamiątki po archiwach firm fonograficznych; lub wyrzucone z rozgłośni PR po wprowadzeniu systemu dla głuszców czyli zapisu cyfrowego. Jesli ktoś ma sprzęt z przesuwem 38cm/sek lub chce jedną ze swoich zabawek przerobić, radzę się zastanowić. Sprzedawane bywają również za psi grosz taśmy na szpulach 13 nagrane na Nagrze.

Pozdrawiam

Zbyszek

https://www.audiostereo.pl/topic/30109-widmo-kr%C4%85%C5%BCy-po-europie-widmo/

Korwin

Popatrz na całość czym gość handluje,to raczej wszystko z krajowych zapasów ja bym był ostrożny co do zawartości taśm,jeśli coś potrzebuję to kupiłbym sobie coś z tzw mniej sypiących . Jak już zacząłeś ten wątek to zrób dla kolegów szpulowców jakiś ranking taśm szpulowych na których warto nagrywać,które się nie sypią ,które się nie wyciągają lub łudkują,które paskudnie przekopiowują, e.c.t.

Kiedyś na ebayu była cała masa sprzętu z demobilu szwajcarskiego ,pewnie to zakupili ci ze służb...,muzyki tam raczej chyba mało było,jeśli już to marsze ;)))

pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Korwin, 9 Gru 2006, 19:05

>Nie wiem co oprócz polaków czyszczących...

Jako Polak byłbym zobowiązany za odrobinę wysiłku i sprawdzenie pisowni przed wysłaniem. Już prawie się przyzwyczaiłem do gufna zamiast gówna, ale są granice. O dyslekcji i dysgrafii też już słyszałem.

Pozdrawiam.

Moja wina, moja wina moja bardzo ciężka wina.

Masz rację pośpiech i głupota, nieustępliwe wrażenie, że coś jest napisane a to niestety jest tylko w głowie .

a oprócz tego jeszcze ślepnę i....widzę czasami na ekranie. Jutro idę pod Halę Targową na Grzegórzkach wezmę z sobą kilka ciekawych kaset aby je Komuś z naszego Forum pokazać ponieważ raczej w naszych sklepach i kioskach nie były sprzedawane a są to między innymi wyjątkowo drobnoziarniste ferro. Wracając do szpuli tyrolskie niejadalne czastuszki nagrane na 38cm/sek na 13-ki też już odsłuchiwałem UHER-a REPORT mam przerobionego tak że nie ma dyktafonowej tylko 4.7, 9.5, 19 i 38cm/sek. Taśmy o których pisałem są na tak zwanych "bobbi" system AEG nazywany również radiowym ciasno nawinięta taśma w odcinkach 1000 metrowych w kartonowym pudełku.Mam dość dokładny opis taśm produkcji Agfy udostępnie wszystkim oczywiśćie

Pozdrawiam

Zbyszek

W tej chwili przegrywam z kasety na kasetę zapis z połowy lat 60-tych nieco przyspieszony ale nawet w pierwszym lepszym dwukasetowym z regulacją obrotów w kieszeni podającej zrobić to można, czasowo jestem niewydolny moje SANYO to bardzo proste urządzenie.Ponieważ to ne są jedyne zakłócenia materiał trzeba poddać obróbce komputerowej, na tym etapie jeszcze nie jestem uczę się krok po kroku obsługiwać CD Audio a resztę czasu spędzam na poszukiwaniu przenośnego DAT-a

Pozdrawiam

Zbyszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.