Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD z b.dobrym obrazem do CRT

sprocket

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję (jw) odtwarzacza z bardzo dobrą jakością obrazu do telewizora CRT Philips 32PW8807/12 .

Chciałbym aby odtwarzacz ten '' świecił '' raczej zimnymi i troszkę jaskrawymi kolorami .

Niezły pod tym względem był Philips 963SA , ale za to był bardzo awaryjny , wiem że podobnie jest z 9000S ...także ten też odpada .

Obecnie mam Sony DVP-S725 który nieodpowiada mi właśnie ze względu na ciepłą kolorystykę odtwarzanych barw .

Czy macie może jakies typy którymi mógłbym się zainteresowac ?

Na playera chcę wydać około 600 zł i jak najbardziej może być z drugiej ręki .

pozdrawiam

Robert

Panasonic ma fajny obraz.Praktycznie niezależnie od modelu. Różnią się one natomiast funkcjonalnością i możliwościami regulacji. Są tanie.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Miałem przez krótki okres Panasonika S 47 , za tą cenę rzeczywiście obraz był OK . ...ale po Filipku 963SA pozostawiał duży niedosyt .

A co sądzicie o tym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zna ktos z was z autopsji ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Filipa 963SA wizyjnie można porównywać dopiero z Panasem S-97. A że Filipek jest kapryśny - zgadzam się! Jednak ogólnie nie przysparza mi większych kłopotów i nigdy nie był serwisowany. Po prostu akceptuję że jest wybredny, kupuję tylko TDK i Verbatimy i nagrywam na niskich prędkościach. I nie ma żadnych problemów.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jeśli chodzi o 963 SA to nie miałem nigdy problemów z CD , SACD i CD-R tylko z DVD .

Naprawdę rzadko udawało mi się obejrzeć płytę z wypożyczalni , kilka rysek i klops , wieszał się , nie reagował zarówno na komendy z pilota jak i panela przedniego .

Wymieniłem soft w serwisie , miałobyć lepiej ale nie bylo .

Teraz mam już trzeci odtwarzacz po filipku i ...powiem popularnie..krew z oczu się leje .

...generalnie cierpię na brak tzw. '' szklanki , landrynki '' na ekranie telewizora .

Może to trochę głupie , ale tak właśnie jest .

W porównaniu z filipkiem obraz poprostu jakby zmatowiał i nic nieda się z tym zrobić.

Słuchajcie , '' pokątnie '' , bo nie w fachowej prasie , no chyba że ostatnio coś się zmieniło , bardzo dobrze mówi się o niektórych modelach Onkyo .

Czy ktoś z was miał doczynienia z dobrymi odtwarzaczami tej marki ?

Napęd deklasuje mojego 963 - jak przeczytałem gdzieś na forum - czyta wszystko oprócz książek:)

Może byłby moim jedenym gdyby miał wyjścia audio jak 963 i trochę mniejszy niski bas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.