Skocz do zawartości
IGNORED

Nie męczący wzmacniacz budżetowy.

wojciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję wzmacniacza do moich kolumn (JmLab chorus 716S). Szukam dźwięku przeciwnego do charakteru brzmienia np. Denona 1500AE. Przede wszystkim oczekuję przyjemnej i nie natarczywej średnicy. Ponadto dźwięk musi mieć swoją masę oraz obfity bas. W chwili obecnej pozbawiłem się przyjemności słuchania znacznej części mojej płytoteki (zwłaszcza tej ostrzejszej części). Spokojna muzyka prezentuje się zdecydowanie lepiej. W każdym razie mam nadzieję, że wrócę jeszcze do tych płyt. Ze względu na możliwości finansowe (do 2 tys zł) nie oczekuję od wzmacniacza jakichś spektakularnych wyczynów. Ze względu na to, że zarówno Nad jak i Harman Kardon prezentują się dla mnie kiepsko (wygląd niestety też ma znaczenie) proszę o nie typowanie wzmacniaczy tych firm. Moim typem (jak na razie jedynym) jest Marantz PM 7001. Niestety nie wiem czy idę w dobrą stronę. Oprócz tego denerwuje mnie w nim, że przełącznik Main In jest na jego tylnej części co bardzo ogranicza jego funkcjonalność w zastosowaniu kinowym. Oczywiście w budżecie nieco większym podpowiedzi tu na forum jest zdecydowanie więcej (np. Jolida) i w związku z tym proszę o ograniczenie ewentualnych typów do wyżej podanego zakresu cenowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.