Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie pytanie do Allegrowiczów.

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę........czy mógłby ktoś z Was wytłumaczyć mi, jak wkleić zdjęcie w licytacji na "Allegro". Chodzi mi oczywiście o trwającą już licytację. Wystawiłem amplituner na sprzedaż, jednak dopiero teraz pożyczyłem cyfrówkę i wykonałem zdjęcia. Jeżeli ktoś z Was wie jak to zrobić, to proszę o dokładne wytłumaczenie (krok po kroku).

https://www.audiostereo.pl/topic/30225-szybkie-pytanie-do-allegrowicz%C3%B3w/

Witaj.

Teraz to zostało Ci tylko umieścić zdjęcia na jakims serwerze i podać link do tych zdjęć na aukcji.

Najlepiej zdjęcia wrzucić na imageschack (tutaj mały opis jak to zrobic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Czyli:

1.wrzuć foty na imageschacka

2.wejdź w moje allegrosprzedajęzmiany

3.wklej linki które poda Ci imageschack

4.zapisz zmiany (np z opisem że zdjęcia oferowanego przedmiotu są pod tymi linkami)

5.powodzenia

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość G.Mark

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)

Zaloguj się na Allegro , otwórz - moje allegro/aukcje/sprzedaję następnie kliknij zmiany/zmieńopis przedmiotu--- tam możesz dodać zdjęcia na serwer allegro i będą w opisie aukcji , tak jakby były od początku.

"jacch"- no nie da się tak zrobić ! To jak wprowadza się zmiany, wiedziałem już dawno. Jednak w ten sposób można dodać tylko tekst. Obrazu nie da się wstawić ponieważ nie ma opcji "Przeglądaj", a rubryka "Dodaj zdjęcie" jest nieaktywna.

Gość

(Konto usunięte)

...Obrazu nie da się wstawić ponieważ nie ma opcji "Przeglądaj", a rubryka "Dodaj zdjęcie" jest nieaktywna...

Widocznie jest aktywna , jeśli wcześniej dodałeś jakieś zdjęcia , bo ja , w swojej już rozpoczętej aukcji mogę dodać i usunąć zdjęcia.

To moze tak...

Załóż sobie konto na fotosik.pl.

Wrzuć tam zdjęcia, po wrzuceniu dodaj info na Aukcji o dodatkowych zdjęciach poprzez linki do tych zdjęć. Da rade też tak je umieścić by ładowały się od razu, bez linków. Wszystko jest opisane na Fotosik.pl.

W opisie aukcji można używać HTML. Można wstawiać także obrazki korzystając z HTML, przy okazji omija się opłaty Allegro za wstawienie grafiki.

Obrazki w HTML wstawia się następująco:

Grafiki wrzuć na imageshack.us, zgodnie z wcześniejszą radą. Po wrzuceniu obrazka imageshack pokaże zestaw linków, Ciebie interesuje ten ostatni, bezpośredni. Przykładowo będzie on wyglądał tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wtedy w źródło aukcji wklejasz kod:

Ukryta Zawartość

Czyli jeszcze raz:

1.umieść jedno ze zdjęć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (zaznacz funkcję upload file,nastepnie przy pomocy "przeglądaj" znajdź wybrane zdjęcie na swoim kompie. jesli zaznaczysz lokalizację zdjęcia użyj przycisku "host it!" i.....tyle.Twoje zdjęcie po paru sekundach załaduje sie na serwer

2.teraz pozostaje Ci tylko skopiować adres pod którym Twoje zdjęcie znajduje sie na serwerze.w okienku "Thumbnail for Websites " znajduje się dłuuuugaśny adres który sobie zaznacz i prawym przyciskiem myszy daj kopiuj

3.teraz śmigaj na allegro wejdz poprzez moje allegro na zakładkę sprzedaję.wybierz funkcje zmiany,przejdź na edytor tekstowy i w oknie "opis (zmiany)" wklej adres skopiowany z imageschcka (prawy przycisk myszy i wklej).

4.powtórz tę operację z kazdym zdjęciem

5.zatwierdź zmiany w swojej aukcji.....

niestety jesli juz byli jacyś licytujący to nie zmienisz nic w "głownym" opisie aukcji.jedyne zmiany poprzez dodanie.no i nie pojawi sie miniaturka ze zdjęciem przy tytule aukcji (chyba)

tak bedzie wyglądał efekt Twoich zmian (to małe zdjątko u dołu aukcji)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To własnie dlatego nie zmienisz nic tak jak proponował jacch........

Ale zmiany sa możliwe właśnie w sposób opisany np. Illidiana.Pitersona czy przeze mnie.

Zauważ w moim linku jest tez licytujący a zmian dokonałem przed chwilą....więc głowa do góry i do dzieła!

A wkleić link to znaczy skopiowac adres z przeglądarki (np prawy klawisz myszy i kopiuj) a nastepnie wkleic go w wybrane miejsce (prawy przycisk i wklej)

Oooo!!! Właśnie taką instrukcję chciałem otrzymać ! Dzięki "Dymu" za wszystko. No to biorę się do roboty.....

PS.- "Lukar jak chcesz, to wywal ten temat. No żeby nie było że "zaśmiecam".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.