Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha459- kto ma znajomosci w sklepach?

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

po 6 miesiacach odkładania kasy zamówilem sobie na allegro nareszcie ten ampli (zamawialem w srode) ale oczywiscie zostałem oszukany i nie dostałem apmpli :) ja zawsze mam takie pierd*** szczescie :((( wybaczcie ale jestem rozgoryczony :(

chcial bym sie zapytac czy ktos z tego forum posiada mozliwosc (albo jego zanjomi) wysłana mi takiego ampli oczywiscie zapłące za wszystko.... kwota jaka wchodz w gre to 950zł

pomoze ktos?

dzieiekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/30298-yamaha459-kto-ma-znajomosci-w-sklepach/

niedoinformował ? hehe nie do konca

zadzwonilem do niego z zamówienie kazał wysłac smsa z danymi wiec tak zrobilem, zadzwonilem jeszcze raz zeby sie spytac czy dostał smsa i potwierdzic dane powiedzał "tak dostalem smsa jutro rano zostanie wysłane" dzisn napisalem na gg dlaczego jeszcze nei dostalem (nic nie odp) pomyslałem ze napisze z innego nr. i tak zrobiłem... "dzien dobry chcial bym zamówic u pana ampli." od razu odpisał "jaki model" zmieniel od razu temat na ten o wysyłke, a ten napisal zen ei wysłano i zen ei ma takiego smsa. potem pisałem prosilem juz nic nie odp. :(

mialem prezent na gwiazdke i co mam WIELKIEN NIC, zal i złosc :( dlaczego Polacy tacy sa

nie zrób czasem błedu i nie kupuj co bądź np. Pioneera bo to szmelc, gdybyś chciał kupić starszy model to poyśl o tym z tego co przeszukaałem różne fora to dobry ampli i dostał nagrodę w 2003 lub 2004 roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czyli "martynam " :) - ale z czarnymi zawsze był problem - bo były najczęściej na zamówienie.

A dzwoniłeś do tego kolesia ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak tak . promujmy prywatny import !!! . oszczędzajmy 200 złotych aby jakiś gość z laptopem dał zarobić jakiemuś z przeproszeniem Niemieckiemu sklepowi . Daje jeszcze własną gwarancję !!! HIT poprostu . Jesli przypadkiem by się taki gość np. zapadł pod ziemię to pózniej problem z instrukcją itd.

ale znając polakokonsumentów cena jest najważniejsza i do tego dochodzi cwaniactwo aby kupić tanio i nie dać zarobić 100 zł oficjalnemu dealerowi - czegokolwiek tak naprawdę

Drogi Malkontencie,

Polakolient dokładnie tak ma, cena jest najważniejsza.

I pewno że nie ma komfortu supergwarancji a instrukcja przychodzi w pdf na CD albo na xero lub zgoła jest w innym jakimś strasznym zagranicznym języku (np. angielskim: ZGROZA!!!) i można zoszczędzić sto złotych za to wszytko... tyle że prywatni importerzy mają się świetnie w przeciwieństwi do oficjalnych dystrybutorów.

A wiesz dlaczego?

Bo czasem to nie jest sto złotych tylko kilka tysięcy! Tak kupiłem kiedyś w niemieckim sklepie CD i wysoki wzmacniacz Technicsa. Zapłaciłem po przeliczeniu 2200. W Polsce sam wzmacniacz był wtedy po 3200 w sklepie a gdzie CD???

I ta różnica w cenie jest - jak dla mnie - warta, że musiałem cierpieć straszliwie czytając instrukcję po angielsku ;) Co do gwarancji, to sprzęt po pięciu latach sprzedałem w stanie jak ze sklepu - mi nic się nigdy nie popsuło a nowi właściciele z którymi wciąż mam kontakt do dziś (to już będzie ponad 8 lat) są bardzo zadowoleni i nigdy ich te klocki nie zawiodły.

Nie widzę powodu by płacić 1500 za polską instrukcję i możliwość odesłania sprzetu do serwisu w Polsce (i tak gówno wartego). Jaki problem pójść w razie czego do UPS z paczką i wysłać zabawkę do Reichu? :) Dziś mieszkamy w Europe, pora wyzbyć się zaściankowego myślenia. Trzeba kupować w Europie, pracować w Europie, żyć w Europie. Nie jesteśmy skazani na dojenie przez polskich dystrybutorów. Cła nie istnieją. Moim zdaniem trzeba korzystać.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Witam, czy zamawiales ten amplituner u - nik allegro "czaper00" ?

Bo wlasnie po swietach chce kupic ten model co Ty a chcialbym zaoszczedzic sobie nerwow z nieuczciwymi sprzedawcami. Daj znac :):):)pozdrawiam

i tu masz czarny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Zamawiales przez Allegro, wiec powinienes byl dostac maila konczacego transakcje. Zamiast smsem wysylasz zwrotnego maila z danymi, wplacasz na konto (chyba ze umowiles sie na platnosc za pobraniem) i czekasz. Pieniazki musza dojsc (dzien, dwa), jesli dostal je na konto w piatek, to mogl nadac przesylke w poniedzialek. Poczekaj kilka dni, poczta nie dziala z predkoscia blyskawicy! Sprawdzaj skrzynke czy listonosz nie zostawil awiza, bo z taka paką moze mu sie nie chciec latac i bedziesz musial ja odebrac na poczcie... Spokojnie. Na razie nie kupuj drugiego!

Chociaz z twojego opisu calego zdarzenia nie bardzo mozna sie polapac jak to wszystko wygladalo: czy kupowales przez Allegro, czy tez jakos inaczej; wyslal czy nie wyslal; najwazniejsze, ze nie umoczyles (chyba) kasy... Na drugi raz kupuj od tych, ktorzy maja nie 90 transakcji, tylko 900.

to wygladało tak:

chcialem kupic u tego gosci na allegro... dałem Kup teraz ale pojawil sie komunikat cos... "aukcja prywatna prosze prosic o zaproszenie od wystawiajacego" no wiec zadzwonilem do yego kolesia i poprosiłem zeby mi to udostepił... powiedzał ze mozemy obejsc allegro i zeby wyslac mu tylk osmska z modelem kolorem i adresem,,, wiec tak zrobiłem, po wyslaniu smska jeszcze zadzwoniłem do niego zeby sie upewnic ze go dostal powiedzal mi : " tak dostalem dane jutro zostanei wyslane" to ok czekalem czekalem czekałem i NIC w koncu napisałem mu na gg "witam wyslal Pan ampli....." nic nie odp (pisałem kilka razy, w koncu napisałem "witam chce zamówic amp;i" od raz odp jaki model" hehe zaraz zmnienilem temat o tej wysylce a on napisał ze nie zostało wysłane bo nei dostal smsa. Ładny Ciec :P

zamówilem juz w www.audioplaza.pl

majmaj - mam do ciebie wielką prośbę. Wejdź poprzez formularz "Zgłoś naruszenia zasad" na Allegro i opisz całość do pracownika serwisu - może zawieszą gościa za takie numery oraz za próby niepłacenia prowizji!!

Wyrwać chwasta!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.