Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon DVD47 vs DVD37

bertomak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sporo szukałem w sieci i na forum informacji o obu tych odtwarzaczch i niestety niewiele udało mi się znaleźć na temat bezpośrednich porównań. Czy ktoś miał przyjemność porównywać te dwa odtwarzacze pod względem funkcjonalności, odtwarzania wideo i reprodukcji dźwięku? Co to jest wewnętrzny system zarządzania basu? Czy warto wydać ok. 400-500 zł więcej i kupić DVD47? Na czym polega wyższość DVD47?

Sporo pytań, ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto zechce mi nieco rozjaśnić temat różnic.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/30406-harman-kardon-dvd47-vs-dvd37/

DVD47 ma możiwość odtwarzania płyt SACD. Oba te modele mają taką samą konfigurację złącz i oba mają HDMi 1.0.

Tylko tyle udało mi się wygrzebać z samych instrukcji obsługi.

Wygląda na to,że 37 jest to 31 z dodanym HDMi.

Wielkie dzięki za info.

Tak też podejrzewałem, że chodzi jedynie o SACD.

A czy porównywałeś może jakość dzwięku z DVD37, a np. DVD22? Ciekawi mnie to czy jest sens zmieniać 22 na 37, aby nie musieć podłączać laptopa by oglądnąć DiVX'a, no i oczywiście nie tracić na jakości dźwięku (DVD22 słynie z bardzo dobrego toru audio)?

Pozdrawiam.

W zasadzie tak byłoby lepiej ze względu na jakość, ale te wszystkie Manty, Vivy itd. po pierwsze zajmują miejsce, a po drugie są raczej kiepskiej jakości, no i nieciekawe wizualnie.

Harman słynął, a mam nadzieję, że jeszcze słynie z dobrego dźwięku i dobrego obrazu - stąd moja ciekawość, czy jest sens zmieniać 22 (wszędzie wychwalaną) na 37 (nową o której nie ma jeszcze opinii), czy lepiej sobie podarować...?

Nikt nie twierdzi, że DivX ma klasę DVD. Po prostu zastanawiam się jakie są różnice między DVD37 a DVD47 oraz czy jakość dźwięku z obu modeli jest równie dobra co w DVD22. Jeśli jakość dźwięku byłaby tak dobra, to byłoby to rewelacyjne. Chyba będę musiał wybrać się z moim DVD22 do jakiegoś salonu i porównać.

Jak już będę coś wiedział to podzielę się wrażeniami.

Pozdrawiam i wszystkim forumowiczom życzę jeszcze lepszego roku od tego, który właśnie mija.

Sprawdziłem...

Otóż DVD 37 różni się od DVD47 tylko SACD, natomiast płyty główne są takie same - w 37 zablokowana jest sprzętowo obsługa SACD.

Co do brzmienia to w zasadzie nie ma różnic między DVD37 a DVD22. Dla mnie 37 sprawiała nawet wrażenie pełniejszej w zakresie niższych częstotliwości (pełniejszy bas). Środek i góra praktycznie identyczne.

DVD37 ma też ładniejszy pilot oraz odtwarza DviXy.

Jeśli coś jeszcze zauważę to to napiszę.

• 1 miesiąc później...

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Harmana Kardona DVD37, zamierzałama kupić to DVD nawet zamówiłam w sklepie no i bardzo się zmartwiłam bo znajomy sprzedawca ostrzegł mnie że te modele mają problemy z odtwarzaniem przegranych płyt (zacinają się,przeskakują,długo się wczytują). Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie jaka to wygląda.

a-g-a, 19 Lut 2007, 17:23

>Witam. Mam pytanie do posiadaczy Harmana Kardona DVD37, zamierzałama kupić to DVD nawet zamówiłam w

>sklepie no i bardzo się zmartwiłam bo znajomy sprzedawca ostrzegł mnie że te modele mają problemy z

>odtwarzaniem przegranych płyt (zacinają się,przeskakują,długo się wczytują). Proszę o potwierdzenie

>lub zaprzeczenie jaka to wygląda.

Witam. Takie problemy posiada również model DVD23 nawet na oryginalnych płytach. Widac ostatnio ze Harmany tak mają. Pozdrawiam

witam

miałem sposobność używać 31 i 47

31 miał problemy z czytaniem niektórych oryginałów(dvd-Jarre-live in Gdańsk), ale w audio grał b.dobrze(dorównywał marantzowi 7600)

co do 47 to w audio było już słabiej. a obraz nie należał do najlepszych.

Jako że pracuję w sklepie rtv dochdzą do mnie b.pozytywne opinie na temat denona.

Obraz petarda a audio w zależności od modelu.

pozdrawiam

dancemusic1

U mnie DVD37 działa bez zarzutu. Owszem miałem pewien problem gdy nagrywałem płyty DVD x16 - wówczas ostatnia ścieżka czasem przeskakiwała. Zmniejszenie prędkości nagrywania sprawiło, że nic nie przeskakuje.

bertomak, 27 Lut 2007, 09:32

>U mnie DVD37 działa bez zarzutu. Owszem miałem pewien problem gdy nagrywałem płyty DVD x16 -

>wówczas ostatnia ścieżka czasem przeskakiwała. Zmniejszenie prędkości nagrywania sprawiło, że nic

>nie przeskakuje.

Jakich płyt używasz? Plusy czy minusy?

• 7 miesięcy później...
  • 4 miesiące później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja mam 99,5% divX, czy te harmanony kardamony czytają DivX ? Co z napisami?

O obraz nie pytam - średnio mi na tym zalezy, raczej dźwięk by mnie interesował.

Man DVD Wiwa 128 - nadejdzie kiedyś czas zmiany

• 5 lat później...

Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc mam 2 pytania tylko i wyłacznie do ludzi, którzy potrafią odpowiedzieć na nie (sprawdzili w praktyce ;-).

Chodzi o porównanie jakości dźwięku z odtwarzaczy H/K DVD31/30 i DVD 37. Który ma lepszy dźwięk? Jak to się ma do DVD22?

Pozdrawiam ;-)

• Moderatorzy

obawiam się, że żadnych różnic in plus nie będzie, Harman konsekwentnie szedł od kilku lat w kierunku by player robił wyłącznie za napęd a całą resztę załatwiał (dobry zresztą) ampli Harmana

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.