Skocz do zawartości
IGNORED

Egzotyczne kolumny (czeczeńskie...)

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z Was miał styczność z kolumnami produkowanymi w krajach dość egzotycznych, takich jak Czeczenia, Kambodża czy też trochę mniej egzotyczna Rumunia?

Jak chciałem zdobyć jakiś dowolny fabularny film rumuński, to nawet ambasador Rumunii niewiele mi pomógł...

(nawet na kanale Zone Europa nie uświadczysz filmu rumuńskiego).

Z kolumnami, czy w ogóle ze sprzętem audio, może być jeszcze gorzej.

A marzy się mi taki zestaw:

Kolumny z Kambodży, wzmacniacz z Czeczenii, gramofon z Rumunii i na ogładę, kable z Laosu.

Może kiedyś się uda.

https://www.audiostereo.pl/topic/30410-egzotyczne-kolumny-czecze%C5%84skie/
Gość chml

(Konto usunięte)

Dwa lata temu spedzilem w Rumunii i na Ukrainie cale wakacje. Musze Cie zmartwic - zbyt wiele "regionalnego" sprzetu audio to tam w sklepach nie ma... Na Ukrainie sporym wzieciem ciesza sie czarnobiale telewizory, skrzynkowe radia zintegrowane z patefonami, w Rumunii natomiast widzialem w sklepach Techniksy i Yamachy.

Rumunia to piekny kraj, wcale nie odstajacy tak bardzo od reszty Europy. gorzej z Ukraina...

Zeby nie bylo - obecnie gram na sprzecie z Ukrainy wlasnie (Abraxas i klony AN E) i uwazam, ze Ukraincy tym brzmieniem mogliby zawojowac swiat.

Od Czeczenów mam kompletny biały męski strój wzajemny szacunek i przyjaźń, nie kpij kolumn itp nawet w okresie CCCP tam nie produkowano, z Ukrainy pochodzą moje rewelacyjne mikrofony elektretowe MKE-271 w Sajuzie kiedyś nie doceniane AKG z przedziału od 500-1500 zł przy nich to złom aparaturę kontrolno pomiarową , słuchawki lampy kondensatory narzędzia z dodatkiem syntetycznego diamentu lub azotku boru, w 1939 zabrakło mi 45 km do Zaleszczyk w Rumunii nie byłem i jakoś mnie tam nie ciągnie, Bracia Madziarzy kiedyś produkowali niezły sprzęt studyjny i reporterski Mechlabor.

Zrowych Szczęśliwych i Pogodnych

Zbyszek

suluben, 25 Gru 2006, 13:46

>A marzy się mi taki zestaw:

>Kolumny z Kambodży, wzmacniacz z Czeczenii, gramofon z Rumunii i na ogładę, kable z Laosu.

>Może kiedyś się uda.

zamów coś u "sprawdzonych" klockocudotwórców forumowych - jak dobrze "Cię trafią" otrzymasz:

kolumny w kambodżańskich terminach, wzmacniacz w rumuńskiej stylistyce , kable jak z drewna z Laosu itd.

A jak zapłacisz za to wszystko to poczujesz się bogaty jak Czeczen po nalocie.

Mój ojciec pracuje jako maszynista, te zielone lokomotywy to rumuńskie są, może z dwie śrubki ci załatwi, albo bezpiecznik :D

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

chml> kopie AN-E,które posiadasz są na orginalnych głośnikach czy to jest ta wersja z głosnikami wg.przepisu konstruktora?Porównywałeś z orginałem? Jak wypadło?Pozdrawia miłośników abraxasa.

Gość chml

(Konto usunięte)

Wysokotonowe - oryginaly. Niskotonowe nie. Porownywalem je bezposrednio z AN E/D. W zakresie wysokich tonow, srednicy, przestrzennosci, plastycznosci dzwieku - bez roznicy z oryginalami. Niski bas - troche mniej niz w oryginalach. Sredni zakres basu - bez zastrzezen.

Te kolumny tworza fantastyczna, wielowarstwowa scene muzyczna. Doskonala jest lokalizacja zrodel pozornych, przestrzen w nagraniach. Bardzo naturalnie brzmia instrumenty smyczkowe, fortepian, trabka. Piekne wokale, nie tylko zenskie. Kontrabas natomiast nieco konturowy (moze potrzeba tym klonom jeszcze troche czasu na wygrzanie?)

Slowem - swietny sprzet za polowe ceny oryginalow.

Porownywalem je tez z AN J SPx, wedlug mnie klony zagraly o wiele, wiele lepiej.

chml>jakiś czas temu kolega polecał mi te paczki i choć na razie gram na Electro_Voice-ach,to może za czas jakiś ,też zdecyduję sie je kupić,zresztą bez odsłuchu ani rusz.Masz jakies zdjęcia i możesz wysłać?Nie spodziewałem się,że przebiją J/spx.Kiedyśposiadałem J/sp i wtej chwili jestem bardziej zadowolony z EV.A tak a'prpoos skąd jesteś?

chml

Czy Twoje kolumienki to nie są czasami Audio Lote ?? Z jakim wzmakiem grają one u Ciebie i za jaką kwotę można je nabyć łącznie ze standami ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.