Skocz do zawartości
IGNORED

alternatywny system sypialniany

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Stoje przed problemem zbudowania alternatywnego systemu sypialnianego do pokoju 12m2. Obecnie systemem tym jest wzmak sluchawkowy Forum608 oraz nauszniki Beyerdynamic DT880, ale z racji wygody chce wymienic je na jakies male monitorki i don przeznaczony wzmaczek. System ten sluzylby mi podczas pracy przy komputerze i do wieczornego sluchania radia.... Sluchawki choc ladnie graja utrudniaja mi czeste wstawanie od komputera, no i trudno z nimi lezec :-(

Chcialbym sie zmiescic w okolo 1200-1300 zl. Co proponowalibyscie?

https://www.audiostereo.pl/topic/30599-alternatywny-system-sypialniany/

Strzałka! Piano Craft E 410 byłby jak znalazł, tylko, że trzeba dołożyć 400zł, ale warto :) Jest wzmak, radio, cd, fortepianowe monitorki i dosyć dobrze (w tym przedziale cenowym) to brzdąka...no i świetnie wygląda! Pozdrawiam!

rafko, 2 Sty 2007, 22:44

>> Grzesz - jasne, tyle ze jak sie niechcacy usnie, to rano sluchawki moga byc w czesciach ;-)

To gratuluję dobrego snu! Zawsze możesz słuchać death metalu:)

Tak serio, to jak Ci się naprawdę zachce mieć dobry dźwięk w 12 m2 to wdepniesz w niezłe ... (rezonanse, brak - nadmiar basu itp itd) Dobre małe głośniki i amplituner, a do słuchania DT880, bo to są świetne słuchawki.

Pozdrawiam.

Rafko stary wyjadacz i Yamaha? Brrrr...

Ja bym poszukał z drugiej ręki małej lampy do tego małe zamknięte monitory. Będzie klimat i oryginalnie, chociaż nie wyczynowo, ale Rafał przyznasz, że sypialnia nie jest do wyczynów audio ;)

Szkoda, że właśnie sprzedałem JPW GoldMonitor, bo kolumny, które wypróbowałem w moim systemie alternatywnym już byś miał :)

Jest taki mały wzmacniacz w Audiopunkcie, nazywa się Fatman. Słuchałem go, basu mało więc nie będzie się wzbudzał w małym pomieszczeniu. Tyle, że nieco droższy. To chyba klony Dareda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo ASL, wyraźnie droższy, więc na raty:

Ukryta Zawartość

A może wizyta i konsultacja u Pana Markówa?

Pozdr

Papamek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Do tak malego pokoju (...) obudowa zamknieta.

No nie przesadzajmy - 12m2 to niedużo, ale żeby od razu obudowa zamknięta? Wystarczy br do przodu żeby nie było trudno ustawić. A jeśli nie będzie kłopotów z ustawieniem to może ae evo 1 (swego czasu całkiem popularne, ostatnio zero słuchu o nich), może małe gale lub coś podobnego.

>Iceman.

Sluchalem ostatnio monitorow o obudowie zamknietej w pokoju 30m2.Szczeka mi opadla,bas potezny o niskim zejsciu i kapitalnej kontroli,zadne tam flakowate buczenie. :)

Monitorki NHT byly znakomicie oceniane za barwe i stereofonie.

Panowie dziekuje za sugestie... ;-) Wiem ze sypialnia nie jest do wyczynow audio i dlatego coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad sensem tego wszystkiego... Tym bardziej ze lubie dzwiek jaki prezentuja DT880 ;-)

> papamek

Ja o Yamaszce przeciez nic nie mowilem ;-)))) Cena tego Antique jest za wysoka jak na system alternatywny, ale do audiopunktu chyba sie przejde....

Dzieki i pozdrawiam!

Rozumiem, że chodzi Ci o wzmacniacz + kolumny, skoro ma Ci zastąpić Forum 608 + DT.

> coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad sensem tego wszystkiego...

Jest sens, tylko przedsięwzięcie wydaje się nie takie łatwe. Ja bym się skupił na szukaniu odpowiednich monitorków, które będą Ci odpowiadały (sądząc po budżecie, raczej chodzi o sprzęt z drugiej ręki), co wydaje mi się najtrudniejsze. Kiedyś Cabasse miał taki model Zef (chyba tak jakoś się nazywał): malutkie, niedrogie, o dziwo znakomicie się czuły na półce i bardzo ładnie grały. Były muzykalne, dość ciepłe ale detaliczne i ładnie budowały scenę w małych pomieszczeniach. Ja wydałbym na kolumienki prawie cały budżet, który przeznaczyłeś na ten systemik sypialnany. Podłączyłbym to do 'czegokolwiek' okazyjnie kupionego za kilkadziesiąt złotych na Allegro i... poczekałbym chwilę na dokupienie niedrogiego wzmacniacza, przy czym jak najbardziej nakłaniam Cię do propozycji Papamka, żeby była to mała lampka (ale jeśli z jakiś względów nie chcesz, to może jakiś starszy Arcam, Cambridge Audio czy NAD za kilkaset złotych).

> Tym bardziej ze lubie dzwiek jaki prezentuja DT880

Pewnie sobie zostawisz Forum 608 i Beyerdynamic, więc problemu nie widzę ;-)

Niewielki Dared

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.