Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie w wyborze amplitunera i DVD

Racer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Przeglądam to forum już długi czas i chciałbym uzyskać od Was pomoc w wyborze nowego amplitunera i odtwarzacza DVD.

2 m-c temu zakupiłem telewizor Full HD Sony KDS-55A2000 i kolumny B&W 604 S3.

Teraz chciałbym dokupić nowe DVD i amplituner.

Rozważam DVD Denona 1930 - ma skaler do 1080p (wiem, że to żadna rewelacja ale na 6-7 m-cy musi wystarczyć) lub panasonica S99 choć nie ma skaler do 1080i tylko. Później jak pojawią się fundusze chcę kupić denona 3930.

Co do amplitunera rozważam:

- Yamaha RXV 4600

- Denon 4306

- Harman kardon 745

Co byście polecili? Ważne jest dla mnie kino, ale też chciałbym, żeby dobrze grało w stereo.

Aha i co myślicie o kablu HDMI Profigold z serii Oxypure - czy to dobra inwestycja?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za wszystkie sugestie

"dobrze grało" ?

co to znaczy dla Ciebie? W jakim pomieszczeniu (sądząc po kolumnach nie jest to 15 m2) ?

Z góry można przewidzieć jak zagra yamaha z tymi b&w, będzie bardzo analitycznie i może "pluć żyletkami" chyba, że dobierzesz kable (ale po co ładować pieniądze na korekcję kablami...). Ale jak lubisz taki przekaz to czemu nie. Z yamahą używałem kiedyś Van Den Hula the wind, cardas też był ok.

No więc tak.

Pokój ma około 30 m. W dźwięku lubię sporo basu i dynamikę.

Może napiszę czego słucham najczęściej - przede wszystkim rock, pop i metal w rodzaju Linkin Park.

Pozdrawiam

tylko, że na tych 604 S3 AVR635 przy głośniejszym graniu się wyłączy, bo nie radzi sobie z niską impendancją tak jak powinien, chociaż jak by było w wypadku AVR 745 to trzeba dobrze sprawdzić?

Jeśli kupiłeś B&W to już pozostał ci tylko Denon , modele 3806 i 4306 to zacny sprzęt i w stereo równierz dobrze sobie radzi dodatkowo będziesz mógł wykorzystywać z denonka przetwornik c/a ALL 24 procesing plus - (chyba tak to się piszse) a dvd lub cd wykorzystać jako napęd i zapewniam że ten przetwornik gra bardzo dobrze .Będziesz mógł wykorzystać do tego kabelek hdmi a jaki ? kup najtańszy chyba że to 10-15 m inaczej szkoda kasy . Nawet w którejś z gazet był test.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.