Skocz do zawartości
IGNORED

nieaudiofilski gramofon i władka.

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dłuższego czasu używam gramofonu Daniel z wkładką AT 440Ml. Jako przedwzmacniacz pracuje Densen DP-01 zainstalowany w moim Densenie DM-10.Tak się złożylo, że Daniel odmówił posłuszeństwa (sensory) i pożyczłem Technicsa Sl 1200 MKII z dj.systemem ortofona night club . Zagrało kapitalnie. Sam gramofon jest rewelacyjny, zaś co do systemu dj. mam zastrzeżenia ale i pewne cechy ortofona też mi się podobały.

W skrócie ortofon dobrze zgrywa się z moim przedwzzmacniaczem i ogólnie brzmi satysfakcynująco.Mam pytanie ,jakie modele ortofona są godne uwagi .Myślę o modelach typowo audiofilskich.Budżet to ok.1000zł.

Daniel też idzie do wymiany i bardzo poważnie zacząłem ropatrywać technicsa.Tanie Pro-Jecty, Regi lub Goldringi już przerabiałem. To tak samo jak zostać z Danielem, choć Daniel chyba wypada lepiej.

Tak na marginesie Densen z Technicsem nie gryzły się mimo że stały blisko

Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/30684-nieaudiofilski-gramofon-i-w%C5%82adka/

Witam!

Porównywałeś Daniela z Pro-Jectami, Regami, Goldringami na tej samej wkładce? A próbowałeś wsadzić wkładkę z Daniela do tego Technicsa? Pytam, bo rozglądam sie za gramofonem do około 2000zł.

Pozdrawiam!

Tak, porówwnywałem.Zdecydowanie najlepszy Technics, nawet z tanim dj systemem.Myśle że do Technicsa można kupić wiele dobrych i drogich wkładek, ramie jest całkiem fajne a na dodatek technics jest precyzyjny w ustawieniach. Kompletna porażka to tanie Pro-Jecty

>jarecki

Dzięki za odpowiedź. A pamiętasz może jakie modele pro-jecta sprawdzałeś?

>Icicle

Droga Pani, można być tendencyjnym i jednocześnie mieć rację - nie dostrzegam tu żadnego contradictio in adiecto :)

a swoją drogą, masz już tego technicsa?

synromka, 7 Sty 2007, 15:59,

>a swoją drogą, masz już tego technicsa?

Nie mam i jeszcze przez jakieś 4-5 mcy nie będę mieć .

Historia jest nieco prywatna i dotyczy zawiłych, mrocznych i epatujących grozą tajemnic holenderskiej księgowości, od których nawet w Arthur Andersen upadliby nie tylko na głowę, ale i płask na pysk... Dlatego spuszczę na nią zasłonę milczenia (w każdym razie nic wesołego:((((( )

Jeśli sprawi to Wam przyjemność, to wszystkim "już-posiadaczom" zazdroszczę.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

"PJ Debut III oraz RPM 5. Jak dla mnie, to zdecydowanie nie to."

Jak dla mnie akurat też. Jeden testowałem, drugi słuchałem bo nie wierzyłem, że może być tak słabo, jak wyszło na teście kolegi. Było.

Ale są jeszcze prawdziwe gramofony na świecie, nie tylko didżejskie. A propos, czy ramię 1210 pozwala na zmianę VTA?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.