Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś to słyszał ? AVM Evolution V2

Skibus

Rekomendowane odpowiedzi

prosił bym o opinię na temat powyższego wzmacniacza. Czy jest realny sens myśleć o zakupie nowego ? Na odsłuch musiał bym jechać prawie 400 km więc czy warto ?

link do strony producenta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I co to za wersja ( z Allegro )? Bo się różni od tej na stronie ( nie tylko kolorami )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opinie czytałem. Tyle, że są zupełnie skrajne. Jak wiecie mocno myślę nad zmianą sprzętu i kombinuję. Wychodzi mi 3400 zł za ten ze zdjęcia ( nowy ), więc jak najbardziej mieści mi się w budżecie, a nawet trochę zostanie 9 ale to nie problem : )

Tak wyglądał mniej więcej 3-4 lata temu, gdy słuchałem u dystrybutora małych monobloków. Nie wykluczone, że jest nawet lepszy od nowszej wersji, wyswietlacz to zdaje sie podswietlony LCD, a ten ma rzekomo dawać mniejsze zakłócenia... Poza tym ostatnio producenci coraz bardziej oszczędzaja na materiałach...

• Redaktorzy

Skibus - AVM ma jedną dosyć istotna cechę - jest na tyle transparentny, że jeśli coś w torze będzie kaszaniło, to na pewno tego nie ukryje.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Doskonaly wzmacniacz, brzmienie porownywalne z Audionetem.Nawet byly gdzies porownania w jezyku angielskim (poszperasz w necie to znajdziesz) - w kwestii brzmienia fortepianu podobno nawet lepszy od Audioneta Sama.Uzywalem przez krotki czas rowniez jako pre z koncowka Ushera i znakomicie dawal sobie rade.!

Nie zla maszyna polecam.

Skibus,

wybrałem ten sprzęt szukając wzmaka do 8kzł. Miałem dość spory przerób ;)

Generalnie za te pieniądze moim zdaniem nie upolujesz nic lepszego. Jest bardzo neutralny, co powoduje że odbierany jest jako zimny. Jeżeli szukasz dźwięku jak z lampki - zapomnij. Jeżeli szukasz wierności przekazu - sprzęt idealny.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Fakt - granica płynna, może to kwestia sprzętu towarzyszącego, ale Denon 2000AE jest zimniejszy w odbiorze, jak dla mnie.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Gwoli wyjaśnienia - słuchałem zestawu Denonów Kaszanki z jego Bowersami vs posiadany wtedy Primare A20. AVMa słuchałem i słucham u siebie w domu - z AA, które brzmią trochę inaczej. Na razie nie miałem okazji porównać bezopśrednio 2000 z AVMem - ale to prędzej czy później nastąpi.

Więc - tak jak zawsze zaznaczam - to moja subiektywna opinia, wyrobiona na podstawie moich odsłuchów, ale na różnych systemach. Kaszanka słyszał AVMa u siebie i twierdzi że koncepcja dźwięku AVMa i Denona jest podobna. Fr@ntz też słyszał oba wzmaki i twierdzi jak widać w poście powyżej.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Tak jak pisze Kris mialem AVM u siebie na odsluchach, dzieki Zbyszkowi z forum i chyba razem doszlismy do wniosku ze oba wzmacniacze graja bardzo podobnie. Nie wiem jak to by wygladalo dzis bo wtedy Denon mial 2 tyg. Jedno jest pewne ze to co slyszalem na AVM z kolumnami Krzyska a z kolumnami moimi ,,wygladalo'' zupelnie inaczej. Inna sprawa ze Zbuyszek tak jak ja ma takie same koumny.

Pozdrawiam kaszanka7

Ps. swoja droga jak sie okazuje mozna kupic sobie wzmak mniejszy od cd ktory i tak mam moc by napedzic calkiem spore glosniki czy to AA czy 704.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.