Skocz do zawartości
IGNORED

Testy na muzykalność :)

Vires

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

niezłe :)

za peirwszym razem w tym na odróżnianie muzyki mialem 88.5%, w tym na rozróżnianie wysokości dzwięku tylko 1.5 hz... kumpel 0.09 hz (jak to mozliwe? :P ) (to przy 500 hz)

jak sie jeszcze trochę tym pobawię, napiszę więcej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/30850-testy-na-muzykalno%C5%9B%C4%87/

Bardzo dobry test, nie spodziewałem się aż tak dobrych wyników (trochę ponad "średnią krajową"). Za złotouchego się jednak nie uważam, bo w kilku przypadkach muszę przyznać że strzelałem

rytm: 84%

tonedeaf: 83.3%

częstotliwości: 4.2Hz

Warto wspomnieć że robiłem to w słuchawkach (koss portapro) zaraz po przyjściu z zajęć, więc średnio wypoczęty. Nie wiem jak wpływa zmęczenie na odbieranie dźwięku, u mnie jak widać jeśli wpływa to w niewielkim stopniu. Szkoły muzycznej nie skończyłem.. ba nawet nigdy nie planowałem zaczynać, a na polibudzie zajęć z muzyki raczej nie mamy.

No i mam 21 lat, z tego co wiem to też bardzo ważne (mam przewagę:-).

dziwne te testy

zrobiłem raz i miałem 0.75Hz, reszta w okolicy b.dobrze (powyżej średniej)

potem wypiłem pifko - oczywiście dębowe mocne

niestety po tym tylko zabiegu detekcja spadła do 1.2Hz ale polepszyło mi się poczucie rytmu!!!

jakbym tak wypił resztke wódencji z lodówy....

:-)

Oj dziwne te wyniki :). Wykształcenie muzyczne mam ok. "0 years" (ciągłe wakaty i zastępstwa w podstawówce, w liceum lekcje z nauczycielką biologii. W tonedeaf wynik miałem niezly (83 - 86%), z rytmem wyszlo już gorzej (70%) zastanawia mnie tylko rozróżnianie tonów (34HZ). Skoro tak ze mna źle, to czemu tak dobry wynik wyszedł w tescie tonedeaf? Moze to efekt zmęczenia, pogody, przebytej choroby albo marne głosniki (creative od komputera)?? Testy powtarzałem 2 razy.

Podłączyłem do komputera stare niemarkowe słuchawki - wynik poprawił mi sie od razu do 2,4Hz :o). Wydawało się, ze głośniki komputerowe w miarę poprawnie przetwarzają dźwięki, nie przypuszczałem, ze mogą aż tak fałszować wyniki pomiaru...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.