Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe zestawy warte uwagi

wlod

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas szukam nowych rozwiązań. Słuchałem ostatnio zestawu Advance Acoustic i zrobił na mnie duże wrażenie. Zastanawiam się czy warto dokonać zmiany na nowy sprzęt czy też próbowac zmieniać coś w swoich gratach. Druga sprawa to dążenie do wygody czyli takie skonfigurowanie systemu stereo żeby można było bezproblemowo podłączyć np AVR KD i wzmak słuchawkowy. Coś takiego mozliwe jest np. w MF A3.2 ale również nowe systemy dają takie możliwości. Moje zainteresowanie wzbudzają obecnie dwa zestawy:Zestaw Audiolab: odtwarzacz CD 8000CD + wzmacniacz zintegrowany 8000S oraz zestaw Zintegrowany wzmacniacz stereo Advance Acoustic MAP305 +Lampowy odtwarzacz CD Advance Acoustic MCD203. Co myslicie o tych zestawach?. A może są inne rozwiązania które poza satysfakcją z brzmienia dają mozliwości konfiguracyjne nie wymagające np. ręcznego przekładania kabli.( np. CD z dwoma parami wyjść RCA i wzmak z wyjsciem pre-out i wejsciem sygnału z preampu)

https://www.audiostereo.pl/topic/31073-bud%C5%BCetowe-zestawy-warte-uwagi/
  • 1 miesiąc później...

Witka! Ja słuchałem zestawiku Advance Acoustic MAP 103/ MCD 203 na głośnikach Esa Vivace2( jakoś tak), i było sympatycznie, duzo lepiej niż porównywany Azur 640v.2( cd + wzmak) Ciepły, pełny, spokojny dzwięk, ale z rezerwą mocy... Natomiast już jest następca MAP 103, model MAP 105 i MCD 203 mk2. Jest troche więcej wacików na kanał, bardziej surowe wykończenie, jeśli chodzi o różnice CD, to nie mam wiedzy??? Pozdrawiam!

Witka! Ja słuchałem zestawiku Advance Acoustic MAP 103/ MCD 203 na głośnikach Esa Vivace2( jakoś tak), i było sympatycznie, duzo lepiej niż porównywany Azur 640v.2( cd + wzmak) Ciepły, pełny, spokojny dzwięk, ale z rezerwą mocy... Natomiast już jest następca MAP 103, model MAP 105 i MCD 203 mk2. Jest troche więcej wacików na kanał, bardziej surowe wykończenie, jeśli chodzi o różnice CD, to nie mam wiedzy??? Pozdrawiam!

Od miesiąca mam zestaw Advanca MAP 105 i MCD 203II . Z kolumnami AA Phoebe II gra to bardzo przyjemnie i niemęcząco. Mnie bardziej spodobał się niż klocki Nada, CA czy Harmana. Więc jeśli chodzi o budżetowy zestaw wart uwagi (można dostać poniżej 4k PLN) to myślę, że zestaw Advanca z czystym sumieniem można dołączyć do listy.

Ja mam zestaw AA Map-105 i MCD-203II od kilku dni i jestem pod wrażeniem. Gra super narazie na moim zestawie Gale-a, ale po odsłuchu w sklepie na Kef-ach IQ7 nie mogę się otrząsnąć z wrażenia - stąd decyzja o ich zakupie. Bardzo szczegółowy dźwięk, super przestrzeń i sporo detali. Przyjemny i niemęczący dźwięk jak za sprzęt wart trochę ponad 4k i jednak nadal budżetówkę trafny wybór. Po większej ilości odsłuchów i zestawień, wygrzaniu sprzętu podzielę się dalszymi spostrzeżeniami i własnymi odczuciami co do sprzęciku. Jak narazie same pozytywy i wg mojego odczucia wart jest każdej wydanej złotówki. Pozdrawiam.

Urządzenia warte zainteresowania,ceny też atrakcyjne;

krótki opis;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14784-100007227 1172914665_thumb.jpg

post-14784-100007228 1172914665_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli dylematów ciag dalszy. Dzieki za opinie dot. AA. Prawde mówiąc bardziej miałem na mysli zestaw Advance Acoustic MAP305 i CD Advance Acoustic MCD203. Jestem ciekaw z jakimi podłogówkami mogłoby to się najlepiej zgrać? Ciekawe czy ktoś porównywał w bezposrednim odsłuchu zestaw AA z zestawem Denona 1500 lub 2000?

Może trochę rozjaśnie ;)) Obecnie mam AA: MCD203II, MPP205 i MAA405 (już 3 m-ce:))) ). Przez kilka dni miałem MAP305 ale musiałem go wymienić bo miałem problem ze zintegrowaniem wszystkiego w HT. Zestaw o który pytasz porównywałem bezpośrednio z Arcamem CD73T i A80 (dla mnie przereklamowany angol-odpad po kilku minutach) oraz z CA 840A i muszę Ci powiedzieć że AA jedynie ustępował w dziedzinie przestrzeni ale to moje subiektywne odczucie. Co mogę powiedzieć o AA to ma świetną kontrolę, wypełnienie i drive (dlatego jest u mnie), jest dosyc przezroczysty (jak na te pieniądze) i wrazliwy na kable. Słuchałem tego na nowych Alteach ESW i było bardzo przyzwoicie:)) Właśnie zbieram sie do wymainy kolumn na Altee lub Eposy M16 (jeszcze nie słuchałem). Osobiście nawet bym się nie zastanawiał nad denonkami:) w porównaniu do AA (przynajmniej 1500, nie znam 2000) ...i został pożarty:))) przez voodoo people... ale to moje b. subiektywne zdanie;) pozdrawiam P.S. jesli masz szczególowe pytania wal na priv

W marcowym AUDIO ma być test zestawu Advanca. Może napisali coś ciekawego co Ci pomoże (np. budowa, pomiary)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W zasadzie wyselekcjonowałem trzy zestawienia:

1. Exposure 2010S (integra z końcówką) i Cd Exposure 2010S

2.Advance Acoustic MAP305 i CD Advance Acoustic MCD203

3. CA 840A + CA CD 640cV2

4. w rezerwie Denon zestaw 1500. Moze jakies uwagi do tych sysytemów?

Musze tego posłuchać. Nie bardzo wiem gdzie w Łodzi mozna to wypozyczyc lub porównanwczo odsłuchać

Na marginesie czy mozna już dostać marcowy numer Audio? Poza tym wkurza mnie że np taki wzmak CA 840A ma juz wiele recenzji jest juz jakiś czas na rynku ale np. w Łodzi chyba nie bardzo jest gdzie go odsłuchać.

• 3 miesiące później...

Można wypożyczać bez problemu zostawiając oczywiście w zamian gotówkę.

Mam ten zestawik w domu (map305+mcd203) podłączony do Paradigmów Monitor 9 v.3 i jestem pod dużym wrażeniem... mocy. Tak szczegółowych i wysuniętych średnich jeszcze z tych głośników nie słyszałem, do tego jasna choć nie tnąca góra i solidnie poprowadzony bas. Moc tego zestawu robi swoje i prowadzi Paradigmy za rączkę, co z doświadczenia wiem nie jest łatwe. Ale niestety na tym kończą się plusy, bo zestawik niestety mimo pozornej solidności wykonania jest przeciętnie zaprojektowany. Niby panel przedni ten sam, a jednak guziki zupełnie inne, wzmacniacz świeci mocnym niebieskim a CD zielonkawym, wszystko niedopasowane, jakby z zupełnie innej bajki. To samo z pilotami, niby te same a jednak inne, choć sprawiają wrażenie ciężkich, metalowych, solidnych. Wzmacniacza nie sposób z pilota przestawić w tryb 'stand-by', poza tym jego moc jest tak potężna, że nie potrafię precyzyjnie wyregulować poziomu głośności. Po prostu na 1/8 gały już mam dosyć a delikatne 'pyknięcie' pilotem powoduje, że z 1/8 przechodzimy do 0 i znowu pozostaje spacer i grzebanie paluchami przy gałce.

Podsumowująć - zestaw budżetowy z nieprzeciętną mocą, wspaniałą dynamiką i szczegółowością, ale jak to bywa z produktami 'zchińszczonymi'' niedbale wykonany i trochę nieprzemyślany design zarówno estetycznie jak i praktycznie. Do mnie w każdym razie nie przemawia i chyba będę szukał dalej... ;)

Powiem tak: Cyrus !

Jesli nie ma kaski na nowy zestaw to z drugiej reki da sie cos zestawic a gra to jak milion dolarow biorac pod uwage cene i wyglad tego ustrojstwa.

Osobiscie gram na Cyrusie ktory to mial byc na przetrwanie a zostal i gra juz ponad rok -wzmak +PSX-r.

CD zastapilem Transportem +DAC i nie widze sensu zmian w tym zestawie -broni sie w starciach bezposrednich ze znacznie drozszymi klockami- POLECAM.

PS. CD Cyrusa uzywa moja 9 letnia corka i jasli znajde wzmak godny moich kolumn to bedzie miala komplet bo nie sprzedam tak swietnego zestawu-ENDE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.