Skocz do zawartości
IGNORED

Quadral Argentum +Onkyo AVR674

zeppelin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na początku!

Zamierzam kupić taki zestaw, szukam opinii użytkowników, posiadających ten sprzęt. Co do ampla to jeszcze zastanawiam się między tym Onkyo a Denonem 2307. Będę wdzięczny także za inne sugestie w kwestii wyboru...Jeszcze jedno pytanie co do Bi-amplingu ; w Denonach jest wyszczególniona taka opcja(podobnie w Marantzach), a w Onkyo nie wspominają o tym...czy to znaczy że amplituner nie jest do tego przystosowany? Ma przecież 7 torów, a zestaw będę miał 5.1

https://www.audiostereo.pl/topic/31107-quadral-argentum-onkyo-avr674/

pewnie ze ONKYO jest tez przystosowany moze niedoczytales ale interesuje mnie inna sprawa gdyz kazdy co szuka porady(w tym ja rowniez) co do decyzji na ktory ampli sie zdecydowac to wymienia te 2 modele:), jak narazie to ja osobiscie przychylam sie ku ONKYO ale jestem umowiony na odsluch i zobaczymy jak to wypadnie(co do moich glosnikow to z jbl e80)

pozdrawiam

No i się porobiło....

Zabrałem własne płyty, Koncerty Brandenburskie Bacha, II Led Zeppelin i składankę Jarre.

Po odsłuchaniu Argentum na Onkyo 504 stwiedziłem, że to kicha...dźwięk bezbarwny, płaski,trudno wychwycić detale, zero basu, po prostu porażka.Odsłuch był tylko w stereo, bo to mnie najbardziej interesuje.W efekcie Argentum już mnie nie interesuje...

Tylko co dalej? Podjechałem do innego salonu, gdzie miałem odsłuchać Dali Ikon 6, i gdzie trafiłem na fachowca, sporo mi wyjaśnił, podłączył te fronty do Cambridge`a i.....odjazd! Już wiem, że to będą fronty . Wzmacniacz kupię później, do frontów dokupię jakieś surroundy i central, wcale niespecjalnie klasowe, bo do efektów wystarczy przeciętny głośnik. Dokupię za to dobrego suba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.