Skocz do zawartości
IGNORED

W&W wduszona kopulka - co zrobic ???????

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

brodawid, 24 Sty 2007, 12:07

> Witam mam B&W 602.5 babcia niechcacy wdusila dosc nieznacznie kopolke wysokotonowca

Pierwsze primo: wyszukiwarka. Zaledwie kilka dni temu był odświeżany wątek na ten temat.

Drugie primo: kwestia edycyjna, ale mnie męczy. :) Czemu używasz znaku ">" na początku linii? Póki piszesz sam, jest jeszcze pół biedy. Ale jak zaczniesz kogoś cytować (znak ten, jak być może wiesz, jest powszechnie używany do oznaczania wypowiedzi, które cytujesz), to ja już nie jestem w stanie dociec, co kto i dlaczego napisał...

Snajper Cię opieprzył, to ja będę miły, tym bardziej że jesteś w depresji: WYSSIJ JĄ! Serio. Nawet jeżeli pozostaną niewielkie deformacje, różnicy w brzmieniu nie uchwycisz.

zwolennik łagodności

przeszukaj forum to już było 1000 razy!

Przykłady:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie więcej chęci i pracy od samych siebie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

>Koobal miej troche wyrozumialosci !!!!!!!!!! zrozum czlowieku je mam depreje z tego powodu , wydalem na to wszystkie pieniadze !!

>A tak poza tym to jest glosnik z serii 600 calosc jest przylejona do obudowy to jak mam to wymontowac????

>Gdyby bylo to takie proste to bym tematu nie zakladal !!!

Co za bzdury tu czytam. Kopułek metalowych się nie wysysa, tym sposobem mozna je tylko zniszczyć. Należy zdemontować tweeter, wyjąc ramkę z membraną i ostrożnie wypchnąć ją od wewnętrznej strony. Slad niestety pozostanie, ale przynajmniej wróci pierwotny kształt.

brodawid, 24 Sty 2007, 12:22

> Snajper ja dopiero niedawno nauczylem sie pisac na klawiatorze i poslugiwac internetem

Jestem wyrozumiały. Nie odbieraj tego jako atak na swoją osobę, tylko jako krótki manual net-etykiety. :)

McGyver ma rację. Ja nie pomyślałem, że to tweeter metalowy. Bez demontażu się nie obejdzie. Ktoś gdzieś wspominał, że do wypychania dobrze jest użyć żarówki o odpowiednio dobranej średnicy.

zwolennik łagodności

No taaa jak będziemy pisać jak sięwyciąga membranę z każdego modelu tweeterów to się skończy na tym że będzie trzeba zrobić nowe forum tylko o tym - a jak widzisz prócz rzeczowej rady McG - reszta porad jest identyczna jak w tamtych wątkach :)

Słucham tylko muzyki.

panowie dzieki za pocieszenia ale jaka wymiena jaki demontarz to jesc przyklejone jako calosc do obudowy nie ma ani jednej srubki nic !!!!!!!!

>Jak nie mozna zdemontowac to i wymienic sie chyba nie da!!!!!!!

Spokojnie, jak się dało przykleić, to się da i odkleić. Poczekaj, może ktoś, kto coś podobnego robił, odezwie się, a jak nie, to może spróbuj skontaktować się z serwisem. Muszą mieć jakiś myk, żeby to rozebrać. Nie Ty jeden masz babcię (żonę, dziecko, psa... - niepotrzebne skreśllić), sam coś podobnego przechodziłem niedawo.

zwolennik łagodności

Koobal

k**wa wa sz mac chyba po to jest to j**ane forum zeby jak ktos ma problem to moze tu pomoc uzyskac od kolegow

a nie tylko do pierdolenia jaki wzmacniaz do 1000zl!!!!!!!!!! jak gra opera czy marantz

Wiec jak pomoc nie chcesz to glosu (na pismie) nie zabieraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lenam

Dzieki stary za pocieszenie a najgorsze ze ZABIC TO MALO !!! moze jestem nerwus ale komus wp***dol musze spuscic za to jakies ofiary w ludziach musza byc!!!!!!!!!

ale jestem mega zly babcia biedna oddac pieniedzy - nie odda ach....

Witam, zastanawia mnie czy faktycznie taka wypchnięta z powrotem kopułka (zagniecienia w aluminiowej niestety zostaną) nie różni się fonicznie od nieuszkodzonej? Chyba jednak jakieś różnice muszą być (inna sprawa czy jest to do odróżnienia) bo przecież chyba kopułka jest odpowiedzialna za przenoszony dzwięk i jest bardzo wazny kształt i materiał z jakiego jest wykonana, mogliby się wypowiedzieć szpece od odsłuchów w tej materii, jeśli mają takowe doświadczenia oczywiście

pozdrawiam

W B&W serii 600 tweeter jest mocowany od srodka. Odkręcasz woofer (śrubska jak byk na wierzchu, na pewno zauważysz ;-))). Odłączasz go zapamiętując gdzie który kabel idzie i odkładasz w bezpieczne miejsce. Wkładasz do obudowy łapke przez dziursko po wooferze, "namacujesz" magnes od tweetera, i ostrożnie go przekręcasz (tweeter jest na zaczepie bagnetowym). Teraz możesz tweeter wyjąć (uważaj żeby nie poczynić gorszych spustoszeń na membranie). Odłączasz, zapamiętujesz przyłączenie kabelków, zdejmujesz membranę, prostujesz (delikatnie!!!). Montaż w odwrotnej kolejności. Powodzenia.

Brodawid, NIE RÓB TEGO!!! Teraz doczytałem co wczoraj wypiłeś i w jakiej ilości. Musisz mieć kacura, zalecam dwudniową kwarantanne aż Ci łapki drżeć przestaną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver - JESTES WIELKI HHHHUUUURRRRRAAAAAA!!!!!!!!!!!!! udalo sie udalo sie moje radosc jest nie do opisania chociaz pozostaly drobne slady takie ryski ale roznicy w dzwieku cale szczescie nie slychac !!!!!!

chociaz ten widok bedzie smucil moje serce ale napeno w mniejszym stopniu niz wgniecona kopolka

Jescze raz dzieki McGyver !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.