Skocz do zawartości
IGNORED

Philips HD1500 oraz HD1500U - roznice

mikemat

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc.

Moge kupic okazyjnie od znajomego (600 PLN), ktory opuscza na stale Polske, sluchawki Philips HD1500, sluchawki maja 10 miesiecy, wygladaja idealnie, tak tez graja ;)

Przeczytalem gdzies kilka dni temu (nie potrafie dzisiaj znalezc tej strony), ze wersja U jest lepsza bo ma lepsza lacznosc radiowa z baza / dekoderem 5.1, czy moze mi ktos powiedziec jak rozpoznac, czy to na pewno sa sluchawki bez U. Czy bardzo ucierpia moje uszy jak okaze sie, ze to jest wersja bez U ?

Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/31166-philips-hd1500-oraz-hd1500u-roznice/

nierozumie - stwierdziles ze wygladaja idealnie i tak samo graja to niewiem w czym problem(szczegolnie gdy sie tobie podoba ich brzmienie), a co do U to powinno sie znajdowac przy pelnej nazwie modelu

cena b atrakcyjna

do mikemat

przeczytaj i pomyśl:

"sluchawki Philips HD1500, sluchawki maja 10 miesiecy, wygladaja idealnie, tak tez graja "

"Czy bardzo ucierpia moje uszy jak okaze sie, ze to jest wersja bez U"

no więc stary chodzi ci o to żeby miału "u" czy żeby idealnie grały ?

ja je testowalem 20 minut, jak dla mnie graly bardzo dobrze, to jak do tej pory najlepsze sluchawki jakie mialem przyjemnosc testowac,

ale z jakiegos powodu zrobiono nowa wersje tych sluchawek, ktora wyglada kapka w kapke jak bez U, stad moje pytanie do znawcow, czy w trakcie uzywania starszej wersji moga wystapic jakies zaklocenia, trzaski itp,

jestem laikiem w sprawach wysokiej klasy sprzetu, stad moje pytanie...

wedlug mnie to masz zly tok myslenia -(to takie bledne kolo)co kilka miesiecy firmy wypuszczaja nowe produkty ktore sa ciagloscia starszych- i przewaznie (niestety) jest to czynnik marketingowy(:

czyli rozumiem, ze mam sie nie przejmowac literka U ;)

troche watpliwosci mam, bo jednak czytalem i poprawie lacznosci z baza sluchawek, ale za takie pieniadze to mysle, ze to jest duza okazja ;)

dziekuje wszystkim za odpowiedzi i dyskusje.

mam juz ten zestawik, okazalo sie, ze to jednak U, do tego najnowsza wersja dokladnie HD1502u (dekoder) i 1505u (sluchawki), jakos nie doczytalem jak testowalem ;) co wazne, dziala dekoder z pilotem Logitech Harmony ;)

Dzwiek jest po prostu przecudowny, co jakis czas w nocy lapie sie na tym, ze musze sciszyc wzmacniacz, bo mi sie dziecko zbudzi - efekt jest po prostu swietny. Zarowno filmy, jak i muzyka brzmia genialnie.

Dekoder jest w sumie malym kinem domowym z wyjsciem na 2 sluchawki kablowe i bezprzewodowe, mozna do niego podpiac 4 urzadzenia wiec w sumie jak ktos nie potrzebuje kina domowego w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, to mu ten zestawik go calkowicie zastapi.

Mam tylko jedna uwage, wade sluchawek, moglyby byc minimalnie lzejsze, choc leza na glowie bardzo wygodnie, efekt "zmeczonym uszu" wystepuje u mnie po okolo 32 i to w bardzo niewielkim stopniu.

Jesli ktos bedzie mial okazje kupic takie sluchawki z dekoderem , to moge z czystym sumieniam je polecic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.