Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO INTEGRA A8850 +JBL NORTHRIDGE E100

BigKahun

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM.

Zakupiłem wzmacniacz ONKYO INTEGRA A 8850 i mam problem z dobraniem kolumn podłogowych w górnej granicy cenowej 2300 pln. Zastanawiam się nad kolumnami JBL Northridge E100. Chcę to postawić w pokoju 20m2 o wysokości 290cm. Moze ktoś dysponuje takim zestawem? Może jakaś opinia na temat w/w JBL?

Z góry dziękuję.

Pzdr

Posłuchajcie sobie serii XTi, ręczę że przestaniecie w końcu pieprzyć od rzeczy o JBL . Słuchałem

XTi 20 z tytanowymi kopułkami i ośmieszył po prostu b&W 602s3 i kilka innych monitorków w tym przedziale cenowym.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Dla mnie E80 zagrały lepiej niż Xti80 (czyt. bardziej mi się podobały). E100 to nie kolumna - trzymaj się zdala od tego wynalazku.A na 20m2 to zapomnij.E100 to gorsze niż altusy hehe :D

Serii XTi nie słuchałem. Natomiast słuchałem E80. Jak dla mnie tragedia. Do oglądania filmów to się nadaje, ale do słuchania muzyki to nie. To co zrobiły te kolumny z koncertem Rammstaina Volkerball zasługuje na "ostrzegawczy strzał w tył głowy". Elektronika z jaką słuchałem to HK Legend, Naim NAIT5i i CD5i, NAD 320BEE+ C542. Może z jakimś innym zestawem zagrało by to lepiej.

Góra mało szczegółowa, średnica wycofana a dół jednostajny i źle kontrolowany.

Jak będę miał możliwość chętnie posłucham XTi.

Nie lepiej rozejrzec sie za jakimis DIY lub jakimis klonami?Sam osobiscie mam A-8850 i gra razem z kolumnami na podzespołach takimi jak w ESA OSTANTINO 2000 (oprocz wysokotonowek).Zestaw brzmi naprawde fajnie.Koszt wyniosł 1Kzł a nowe ESA kosztowały 3Kzł. Jesli chcesz wydac ponad 2Kzł to to miałbys naprawde swietne kolumienki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.