Skocz do zawartości
IGNORED

Pilot 'zamiennik' do CD Nakamichi OMS-7E

lete

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisz sobie w przypominacza na Allegro, wydaje mi sie, ze widzialem z 2 razy - będzie Ci wrezucał rano na maila wszystkie aukcje z wybraną frazą w temacie lub tekscie.

Albo rzuć się na samouka Logitech Harmony, w bazie obsługiwanych figuruje tam ten CD Nakamichi. Kliknij sobie na ich stronie na Test Drive, mozna sprawdzic jakie urzadzenia obsługuje. Ja z tego samego powodu juz Logitecha zamowilem. Zwykly plastilowy pilot do CD/pre MBL-a kosztuje tyle samo co full wypas samouk Logitecha. Wybór jest prosty :)

>barni

Wiesz? Bawilem sie tym pilotem Logitecha. Moim zdaniem nie jest zbyt funkcjonalny - za duzo sie trzeba "naklikac", a poza tym zdazaja sie takie "smaczki", jak np. jednoczesne sterowanie nieporzadane telewizorem i CD, np. przy wl/wyl... Mialem z nim troche problemow i docelowo uzywam odrebnych pilotow - sa bardziej poreczne i funkcje dostepne od razu, a nie poprzez wybieranie z menu, co uwazam za pomylke.

Pozdrawiam,

Lete

Mnie z kolei w samouku Denona jaki "dostalem" z amplitunerem brakuje mozliwosci zaprogramowania kilku funkcji, w

szczegolnosci:

- pelnego oprogramowania DVD (w Denonie mam oddzielne pozycje DVD i DVD-menu, czyli a by zmienic jezyk musze nacisnac kilka klawiszy a nie jeden)

- tylko 2 komendy macro

- nie mozna logicznie poprzywiazywac klawiszy od projektora do klawiszy na Denonie

Poza tym jest w pilocie Denona jedna idiotyczna rzecz. Nie istnieje mozliwosc wpisania z kodow innych wzmacniaczy. Traktuje, ze ich AV jest jedynym w torze. Oczywiscie moge zaprogramowac inne pod jakas idiotyczna nazwa, ale volume mam zawsze przywiazane do AV - nie moge glo przelaczyc tych klawiszy razem ze zrodlem.

Oczywiscie moge przywiazac to do innych klawiszy, ale musze wtedy pamietac, ze jak wlaczam DVD to glosnosc jest na zmianie stacji, a jak na tunerze, to na przewijaniu itd. Wez sprobuj wytlumaczyc to kobiecie ;)))))))))))))))))))

Poza tym musze miec pilota od urzadzenia docelowego jezeli jest jakies rzadkie. W przypadku urzadzenia gdzie pilot jest dodatkowo slono platny robi sie problem.

A harmony zamowilem wlasnie ze wzgledu na to, ze ma kody ma do wielu urzadzen, a nie tak jak wiekszosc samoukow tylko do najpopularniszych. No i tak jak wspomnialem kosztuje tyle samo co MBL a robi jakies 1000% więcej :) A ze trzeszczy ..... zamiast metalowego pilota do MBLa wole jednak mieć półke płyt CD ;)

Popieram barniego, ja w cenie plastikowego badziewia do AVMa kupiłem logitecha - fakt, wymaga poświęcenia nieco czasu żeby go ustawic pod siebie, ale jak już się to zrobi to jest po prostu rewelka.

A co do funkcji - to można każdy klawisz dowolnie oprogramować, a ekranik jest do mniej często używanych funkcji. Mi do codziennego użytkowania w zupełności wystarcza. A świadomość, że każde nawej najbardziej egzotyczne urządzenie jest w bazie też jest krzepiąca.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Hmm... Jakby nie bylo, Logitech to jakies 220-280 zl (i to z Allegro), a to dosc duzo, zwazywszy, iz potrzebuje wylacznie pilota do CD (wzmak nie ma sterowania)... Moze sa jakies 'mniej wypasne' piloty uniwersalne z mozliwoscia nauczenia sie mojego Nakamichi? ;)

Pozdrawiam,

Lete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.