Skocz do zawartości
IGNORED

Wybor kabli do Amplifikatora

Eiver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym abyscie mi szanowni forumowicze pomogli w wyborzy. Chodzi o wybor kabelkow glosnikowych. Moje cele Audionova Moonwalk badz QED X-tube 350. Potrzebuje 2x2m takze oba kable by byly w podobnej cenie

Sprzet jak w o mnie. Zalezy mi na szczegolowosci, przestrzeni, szybkim basie, i naturalnych wokalach. Bez przejaskrawien, raczej w kierunku muzykalnosci niz analitycznosci

Z tego co czytalem i wypowiedzi innych to pasowalyby QED'y

Dzieki za rady

https://www.audiostereo.pl/topic/31336-wybor-kabli-do-amplifikatora/

Właśnie o to chodziło, żebyś napisał z jakimi kolumnami chcesz to połączyć. Bez tego nikt Ci nie pomoże. Jeżeli kolumienki będą od McGyvera to z nim pogadaj, na pewno coś doradzi.

Ja bym się nie martwił o kable, póki nie mam docelowych kolumn. Co Ci po cudzych typach, jak nie odsłuchasz u siebie, w docelowych warunkach, a przynajmniej w docelowym zestawieniu sprzętu??

Jak głośniki masz tymczasowe i dobierzesz kable, to potem się może okazać kicha. To chyba lepiej do tymczasowych głośników mieć tymczasowe kable ;-)) A potem zrobić sobie dobrze po całości :-))

Pozdrawiam.

PS. Ja nie wiem, w jakim przedziale cenowym szukasz. Jestem bardzo zadowolony z moich Bedrocków, choć piekne nie

są, fakt. Wraz z moją łączówką się obroniły przed kablami kolegi Adamgdansk, możesz sprawdzić w jego "o mnie".

• 8 miesięcy później...

jełśi chodzi o kbale głośnikowe do amplikatora polecam wireworld polaris 5 wrecz idealne- totalne przeciwienstwo xlo ultra którą miałem do niedawna, dziwęk przestrzeny, nie męczący niadmiarem góry, swietny bas i cudowne wokale. gitara brzmi naturalnie a na xlo brzmiała przesadnie spektakularnie. szczerze polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.