Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIK DBS-A1208 POMOCY!!

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak; robie 2 subwoffery domowe tzn zamówiłem juz skrzynie które będą w poniedziałek o wymiarach 40x50x40 i teraz musze kupić do nich głosnik. Wypatrzyłem własnie ten na allegro ale nic na jego temat nie wiem ,nie iwem jak gra nigdy go nie słyszałem.. dlatego prosze o pomoc!! Skrzynie mają ok 70l a koncówa mocy która bedzie to napedzac ma 230 Watów na kanał przy 8 ohm, i musi być tylko 8 ohm bo tylko taką inpendancje obsługuje. Proszę o jak najszybsze notki za wszystkie podpowiedzi dziękuje!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/31445-g%C5%82o%C5%9Bnik-dbs-a1208-pomocy/

A to zdięcia tego glośnika

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13059-100008467 1170854705_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zabierasz sie do tego od dupy strony - najpierw głośnik dopiero potem obudowa ..

i jak chcesz cos robić to kup już prawdziwy głośnik nie dibeisi , peyjing,alphard, boschmann bo to badziewie bazarowe

a te dibeisi z alledrogo to ew na kubistyczną popielniczke komuś można sprezentować.

Widac własnie uprzejmośc na tym dorum audio.. zamias człowiekowi pomóc to potraficie tylko wjezdzac na autora i na firmy ktorych nie macie w domu... lub które wam sie nie podobaja.. A jesli trzeba tłumaczyć wam wszsytko dosłownie to prosze bardzo...

1.Kupiłem skrzynie pod głośnik Stx-a tyle ze tego głośnika nie ma i narazie nie bedzie.... litraz to 70l... na 300mm.. wiec duzo glosnikow bedzie do tego pasować... 300mm

2.Skrzynie juz zamówiłem i będa w poniedziałek

3.Jesli nie potraficie niczego do tych skrzyn polecić to najlepiej nie zabierajcie głosu bo śmieszne... nich wypowiadają sie osoby które mają cokolwiek sensownego do powiedzenia.. Utopia... takimi wyrazeniami i traktowaniem tematu napewno sobie nie zaskarbisz na tym forum..

wiesz tok rozumowania >litraz to 70l... na 300mm.. wiec duzo glosnikow bedzie do tego pasować... 300mm< jest podobny do przymiarki koła od roweru do ciężarówki bo oba okrągłe ..

nawet jak wsadzisz 300mm w 3litry też zagra -jak to juz inna sprawa a tak powstają mity przekazywane sobie przez pseudofachowców - jak rozumiem pakujac głosnik w obudowe zamknietą o objetosci wiekszej niz VAS głosnika bedziemy mieli super dzwiek ... zapominasz o parametrach takich ajk obciażalnośc mocowa , odpowiedx impulsowa...itd itd

podarowac sobie możesz uprzejmosci i inne kwestie bop to twój cyrk i twoje maupy -czytaj pieniadze i zasadniczo to jest nam wszystko jedno na co je prze... znaczy sie stracisz . bez urazy ale nawet za kontener takich pierdziawek niekupisz sprzetu który posiadam . poprostu zastanów czy stać cie na walenie kasy w błoto !

A co do STX-a poczytaj sobie ten temat zanim sie uniesiesz albo obrazisz na kogoś :

Ukryta Zawartość

niestety ludzie którzy mają do czynienia z wieloma firmami zaczynają wydawać własne pieniadze nieco rozsadniej .. co i Tobie kiedys przyjdzie czynić ..

ps nie mam czego sobie zaskarbiać.. prowadze działalność która pozwala mi swobodne uprawianie hobby i do tego jest ono związane z tym hobby własnie . Przyjemne z pozytecznym i do tego z godziwymm zarobkiem -obys tez doczekał to bedziesz roztropniej wydawał kase..

Ukryta Zawartość

Nie zrozum mnie źle, ale trafiłeś chyba na niewłaściwe forum. Tutejsi ludzie stosują wszelkie możliwe środki aby odtwarzany dźwięk miał najlepszą możliwie (w ich odczuciu) jakość. Wybacz, ale jeśli głównym (i niemal jedynym) parametrem jest dla Ciebie moc, to jedyną słuszną podpowiedzią jaka nasuwa mi się w tej chwili będzie "zadaj to pytanie gdzie indziej".

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.