Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1500AE, Copland CS8, NAD 372

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Czy znalazlby sie ktos z okolic Poznania, posiadajacy jeden z ww wzmakow, kto mialby czas i ochote wleciec do mnie na 2 godzinki ze swoim sprzetem celem odsluchania go na Tannoy Sensys DC2 ??? Zalezy mi aby odlsuch byl u mnie w domu. Potencjalnego chetnego moge dowiezc do mnie i z powrotem.

https://www.audiostereo.pl/topic/31451-denon-1500ae-copland-cs8-nad-372/

Master. Dobry tekst :) Lecz powrot zapewniam bez okularow i ze wzmacniaczem, nawet tym samym. Operton jak brzmia Sensys DC2 ? Wg mnie bardzo przekonujaco z fajna scena i boskimi wokalami. pelen relaks. Kolumny znikaja bez problmu. Mozna je sluchac godzinami. Mysle ze obecny wzmak a mam Harman/Kardon HK 970 jest za grzeczny i chyba powli bede sie rozgladal za czyms co gra niegorsza scena lecz z bardziej zdecydowanym, szybkim i uderzajacym mocniej w splot (kiedy oczywiscie trzeba) basem. Dzwiek nie ma byc meczacy i przesadnie analityczny, lecz chce slyszec kazdy szelest i szczegol.

szkoda ze jestes z poznania chociaz to ostatecznie nie tak daleko lecz jesli znajdzie sie ktos kto wpadnie do ciebie z coplandem to ja wpadam do ciebie oczywiscie czujac sie zaproszony bo jak nie to wpadne na hama czaje sie na ten wzmacniacz !!!!!!

PiotrJ

Harman/Kardon HK 970 jest za grzeczny i chyba powli bede sie rozgladal za czyms co gra niegorsza

>scena lecz z bardziej zdecydowanym, szybkim i uderzajacym mocniej w splot (kiedy oczywiscie trzeba)

No wlasnie jak zadko moge przeczytac o tym co lubie najbardziej ja tam nie lubie za grzecznych cieplych klusek!!!!

Przyjeżdżaj - to nie Copland jest Królem...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Wiem wiem Masterze. Wlasnie HK970 jest z tego co czytam najbardziej znienawidzony przez Ciebie. Osobiscie uwazam ze to jest dobry wzmak. Sluchanie na nim muzy to czysty relaks w polaczeniu oczywiscie z Sensysami DC2. Wg mnie nic tu nie muli, wrecz przeciwnie. Slychac wszystko co do szczegolu. Aczkolwiek jestem przekonany ze znajde wzmacniacz ktory tchnie jeszcze wiecej zycia w te kolumny. Jednoczenie zaznacze ze chcialbym aby byl rowniez subtelny w przekazie jak harman. Za ostre brzytwy podziekuje kazdemu wzmacniaczowi niezaleznie od tego jakby sie nazywal i na jakiej polce stal.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Etam znienawidzony :) wg mnie do 2000zl/nówka nie miał konkurencji jak go brałem, a znienawidzony przeze mnie sprzet to wyroby technicsa :> Z tych przez Ciebie wymienionych w tytule polecam 1500AE, tego w środku nie znam :/

Nad to porazka.

P.s. Słusznie kombinujesz z tym odsłuchem u siebie, mam nadzieję że tego mojego wpisu niekt nie wziął na poważnie i dojdzie ten manewr do skutku :)

Witam. Ja moge zaoferowac odsłuch Denona 1500AE. Chętnie posłucham swojego wzmaka na innych kolumnach - zawsze nowe doświadczenie. Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na maila ([email protected]) bo forum coś ostatnio kiepsko się ma...:( Pozdrawiam

• 3 lata później...

Sluchalem go dawno temu w audiostylu w porownaniu z NADem 372 oraz jakims innym jeszcze wzmakiem - nie pamietam nazwy. Denon byl pieknie wykonany (cudenko) ale dzwiek - istna masakra - tanie japonskie brzmienie - duzo basu duzo wysokich, jasno, technicznie i beznadziejnie.

>Denon 1500 byl najgorszym wzmakiem, jaki w zyciu slyszalem.

Niesamowite :O

To z jakim sprzętem miałeś szczęście dotychczas obcować :) ?

Wszystko w dziedzinie audio jest niezwykle subiektywne ale mimo wszystko wypowiadać tak zdecydowane opinie po chwilowych odsłuchach...

Ja swojego Denona kupiłem trzy lata temu w cenie 2450zł i był to najlepszy NOWY wzmacniacz w tej kategorii cenowej jaki słyszałem. Dla mnie laika mimo wszystko różnice były słyszalne. I denon z każdym kolejnym rokiem gra lepiej i lepiej. Jednakże mam go już 3 lata wiec jego dni są już policzone :)

Kiesys uparłem się na HK970 i niektórzy odradzali mi ten zakup sugerując wyższość Denona 1500. Pewnie mieli rację. Opinie że ten D1500 był najgorszym wzmakiem słuchanym ze stawki wielu widzę jako na wyrost przesadzoną, no chyba że słuchałeś samych wybitnych konstrukcji. Porównywałem go z obecnym moim wzmakiem i wypadł lekko gorzej w moich uszach. Panowie bez przesady. Denon 1500-AE nie jest zły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.