Skocz do zawartości
IGNORED

Pękam ze śmiechu !!!

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedziony na pokuszenie przez kolegę gagacka w moim wątku o gitarowych pre kupiłem pre lampowy Behringera za SIEDEM i POŁ STÓWY!!! Polskich zetów. 2 x 12AX7. Zbalansowany. We/wy XLR i duże jacki. Dziś zamawiasz jutro dostajesz, płacisz kurierowi 40% normalnej ceny czyli 2 dyszki. Przyjeżdza - pięknie zapakowany. Wyjmuję. Jest po prostu śliczny - pamiętajcie :7 i pół stówy. Rok temu dostałem końcówkę Gainclona,gdzie sama,także ładna, obudowa tyle kosztowała :-)

O kurde ! Nie ma audiofilskich nóżek. Przeca on to do 19" rack'a dla pro ,kretynie ! Gdzieś mam jakieś audiofilskie kolce po Manley'u.Co tam,nie będę szukał.Kładę na audiofilski stolik. Podłączam do końcówki Sony ES - na szczęście ma pokrętło mocy,bo "0" w pre to nie cisza w głośnikach,o czym uprzedza instrukcja,którą wydrukowałem ze strony kilka dni wcześniej. Grzeję graty i grzeję po browar.

Słucham - na początek Snowy White - Restless. Panie i Panowie ! Siadam, padam,leżę i kwiczę ze śmiechu. Szkoda,żę nie mogę podłączyć końcówki Talka - 2x190w/4ohm. Konieczna modyfikacja pre ale po co ? Będzie do 2giego zestawu właśnie z końcówką Sony. Albo ktoś z branży DIY by się nią zajął ? Uwaga,w środku SMD :-(( ale chyba wdzięczna sonicznie platforma dla modyfikacji.

Do Talka zamawiam na próbę Vincenta pre liniowy i słuchawkowy - recenzja AV 12/06.

Kolego Haj Endzie ! Jak napisałem w "o mnie". Kiss my ass, brownie !

https://www.audiostereo.pl/topic/31481-p%C4%99kam-ze-%C5%9Bmiechu/

amazarak, 8 Lut 2007, 11:09

>czy ja dobrze rozumiem? Użyłeś gitarowego pre zamiast zwykłego?? Przecież to nie do tego służy!

To jest pre zarówno line jak i microphone. Czy renia służy do masturbacji ? Nie tylko.

Ach,zapomniałem, ten pre oferuje regulację nasycenia lamp jak i odwracanie fazy. Szok !

Jeśli masz końcówkę bez regulacji mocy,to uwaga ,bo pre nawet przy gałce głośności na "0" już daje napięcie !!! Może wywalić głośniki.

Konieczna przeróbka, a może jakby go jeszcze stuningować , to ja, Proszę Państwa, pier... to przedszkole.

>Zildijan - swietnie, ze wreszcie masz prawdziwa radoche z tych klockow, i to w tak rozsadnym wydaniu.

btw napisales: "To jest pre zarówno line jak i microphone." - to karaoke tez sobie robisz? ;)

amazarak, 8 Lut 2007, 12:22

>>A na czym polega regulacja "nasycenia lamp"?? czym sie je nasącza? :)

>Potencjałem siatki zapewne.

Skoro regulacja nasycenia potencjałem siatki to dlaczego nie poplątacja pierniczenia eminencji w gatki?

Wg. mnie brzmi o wiele fajniej np. w folderze reklamowym!

Jak czytam na stronie producenta o dodawaniu harmonicznych do oryginalnego sygnalu to zastanawiam sie na ile mozna mowic w tym przypadku o wiernosci dzwieku otrzymywanego na wyjsciu.

Co do ustawienia glosnosci i poziomu sygnalu przy ustawieniu na zero, polecam lekture instrukcji obslugi - tam jest wszystko wyjasnione.

Swoja droga moze to byc ciekawa baza do dalszych modyfikacji pod katem wykorzystania w audio.

Zildjian - czekam na info jak przebiegaja dalsze odsluchy i jak wygladaja ewentulane modyfikacje bo rozumiem, ze docelowo zamierzasz zrobic z tego Pre z prawdziwego zdazenia.

Odwiedziło mnie kilku niedowiarków :-)) Browar Amber mocno przedwczoraj zarobił,bo po odsłuchach jednemu zrobiło się słabo i sucho. Poleciał po siatę "Żywego". Pre oddam fachowcom,którzy naszym znanym muzykom naprawiają sprzęt pro i domowe hifi.

Nie sezon na rozkopy, ale kopara opadła w tak krótkim okresie po raz 2gi. U kolegi w studio posłuchałem nowozakupionych aktywnych monitorów Yamaha za 660,- sztuka. Niebotycznej stereofonii tam nie uświadczymy (bo i nie o to chodzi) ale brzmienie rzeczywiście rasowe+piękne wykonanie+końcówki mocy. Tak więc mam pomysł na 2gi zestaw !!!

>monitorów Yamaha za 660,- sztuka.

to pewnie HS50M . . . wez kiedys obadaj np. mackie hr824, krk E8T albo adam P11A, coprawa do ceny trzeba dopisac jedno zero ale jak przy takich yamaszkach miales opad szczeki to strach pomyslec co wtedy Ci opadnie ;)

ps.

ja obecnie poluje na odsluch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale pewnie w pl nie ma szans. Ponad 18'000 pln za monitorki bliskiego pola . . . imho audiofilska naiwnosc cenowa chyba zaczyna wchodzic na rynek pro . . . no ale zanim sie utwierdze w tym przekonaniu musze ich posluchac :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

te HS50M sa znane z kiepskiej gory, nie polecam ;-) Co do KRK to moga byc niezle, niedawno mialem u siebie przez 3 tygodnie najmniejszy model z serii V (V4 MK II) i brzmienie bomba, do sluchania muzyki nawet lepsze niz najmniejsze Genelec z serii 8000 ktore obecnie mam

Genelec,KRK i Macke plus jakieś Fostexy kiedyś słuchałem. To zupełnie inne ceny. Mi chodzi o porządne kolumienki do 2go zestawu. Szukając gratów do niego słuchałem niedawno Piano Craft i Denona w podobnej cenie. Po prostu to co usłyszałem ze studyjnych Jamaszek masakruje te urządzenia.

Rzeczywiście Jamaszka nie mają najlepszej góry - zwróciłem na to uwagę zaraz,ale i w studio nie było też ałdiofilskich kabelków za kilka kawałków !!!

No cóż ,nie jest to Tioxid Focal, ale kto czepiać się może w cenie 660,-/szt z końcówkami? (zresztą można tam podbić górę nieco :-)) wiem,wiem ,to nie audiofilsko poprawne)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.