Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawdź ile osób nosi twoje nazwisko !!!

maka

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej zamieściłem link do internetowej wersji "Słownika nazwisk współcześnie w Polsce używanych" pod red. Prof. Kazimierza Rymuta. Słownik prezentuje występowanie nazwisk w Polsce na początku lat 90-tych XX wieku. Dane zostały zaczerpnięte z systemu PESEL. Obok nazwiska występuje liczba osób żyjących w momencie pobierania danych z bazy PESEL wraz z podziałem geograficznym wg województw (układ 49 województw sprzed 1998). Z powyższego wynika, że baza jest z przed około 15-tu lat. Też dobrze :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz konkurs na najbardzej unikalne nazwisko na forum.

Ja z całą pewnością nie znajdę się w pierwszej trójce - komputer wyliczył, że te 15 lat temu, osób posiadających to samo nazwisko co ja było w Polsce jedynie 30 012 :-(

Miłej zabawy.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobre :D 321 osob ma to samo nazwisko co ja. Jesli zamienic pierwsza litere z H na N (czasmi to nazwisko sie pojawia w TV przy roznego rodzaju sadach/reportarzach itd) to jest ich az 10754. A w 3city 90% ludzi z moim nazwiskiem to swiadoma rodzina, teraz ttylko te pozostale 10 % musze poznac ;D

Teraz dopiero sprawdziłem tego "kutasa" na powyższej stronie. Ciekawe - owszem, mamy 14 Kutasów, ale tylko jednego Kutaska! Jakieś przypuszczenia?

Całe szczęście, jest aż 299 c*p. Uff.

zwolennik łagodności

"Moich" znalazłem 8 osób.Raczej wszystkich znam , więc nie ma szans na spadek po bogatym przodku (chyba że wyjechał za granicę? ;)Cóż , przyjdzie dalej mozolnie ciułać grosz do grosza na wymarzony system hi-end. :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.