Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy doborze wzmacniacza

arekgrabowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Jak to zwykle z nami bywa zabieram sie do zmiany wzmacniacza. Poszukuje wzmacniacza ktory przy mojej muzyce (rock, jazz) poradzi sobie i swietnie sie zgra z pozostałym torem audio (glownie z glosnikami). W tej chwili dysponuję Denonem DCD 1460 tuningowanym przez Piotrka608 i wiekszymi monitorami od Gipsy2 na Usher T-9950 oraz Vifie XT18.

Moje warunki: Pilot do wzmacniacza oraz cena do 1600 zł (w naglych wybadkach do 2000;))

Bede wdzieczny za pomoc!Arek

https://www.audiostereo.pl/topic/31596-pomoc-przy-doborze-wzmacniacza/

No wiec pociagne swoj monolog..wlasnie posluchalem exposure X super...po godzince odsluchow uwzam ze jest muzykalny i fajna ma lokalizacje dzwieku..ale reszta to gowno....no chyba ze jutro cos sie stanie co sprawi ze zmienie zdanie...ogolnie kupa..kupa bez szczegolow i z brzydka gora...mam nadzieje ze to tylko przez moja reszte toru...

p.s. aha dziekuje za wkład i pomoc...

Mam - ale niestety "zdrowszy" typ (bez pilota).

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

WITAM MAM WIEŻE FISHERA MODEL TAD-M77 MAM DO NIEJ PODŁĄCZONE KOLUMNY SCHEIDERA 4 DROZNE PO 100WATT 8 OHM KAZDA I TUBĘ 80WATT 4OHM .PROBLEM POLEGA NA TYM ZE JEST ZA MAŁO BASU WIEŻA JEST WERSJA STUDYJNĄ MA 250WATT POBORU Z SIECI .CO MAM ZROBIĆ ŻEBY ZWIEKSZYŁ SIE BASS?? MOZE KTOS SIE ZAMIENIC NA JAKIS INNY SPRZĘT??PROSZE O ODPOWIEDZI MÓWIĘ Z GÓRY ŻE NIE ZNAM SIE ZA BARDZO NA TYCH SPRAWACH WIĘC PROSZE NIE UZYWAĆ NIEZROZUMIAŁYCH DLA POCZĄTKUJACEGO ZWROTÓW ;D Z GÓRY DZIĘKI

POZDRAWIAM MAGIK891 AHA POKÓJ MA 10M/2

arekgrabowski >>>

Wrzuciłem co nieco na maila.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk tak , dzieki!

Tylko ze jakos nie mam zaufania na tyle zeby brac w ciemno..a do tego pewnie to ustrojstwo sie mocno grzeje i pewnie zamkniecie w szawce moglby nie wyjsc jej na dobre...

moze jeszcze raz sprobuje.....z tego co sluchalem ostatnio spodobal mi sie wzmacniacz naim3r...bardzo fajna srednica i basik, no jak dla mnie troche za malo gory!!! moze ktos cos doradzi? bo od jutra zostaje bez wzmaka i bedzie lipka...mam jakies 2400zl przeznaczone na ten cel...ze wstepnych typow mam :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i powaznie mysle nad Cyrusem 6 ( nigdy nie sluchalem ale mam taka propozycje...

Moze jednak ktos cos poradzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 6 miesięcy później...

->>arekgrabowski

Zamiast wydawać kasę za logo i "dobre samopoczucie".Kup pionka serii 200-600 i wstaw szlachetnego op pampa w sekcji pre.Ja w ten sposób podskoczyłem 2 klasy wyżej .Pelne wysterowanie koncówki. Linniowa charakterystyka "z piekielnym basem i anielskimi sopranami " w calym zakresie.A dynamika szkoda słów.

Jeśli Warszawa służę odsłuchem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.