Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystko wydaje mi sie takie banalne...

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

>adik

Tak sie tylko wydaje !

Taka dyspozycja, to - koszmar !

Bog tez, pewnie tylko dlatego stworzyl ten Swiat,

ze juz sie po prostu usrywal z nudow !

A jak spojrzal na Swoje Dzielo,

to kto wie, czy ostatecznie kity nie odwalil !

Tak, ze zachodzi uzasadnione podejrzenie, ze On juz nie zyje !

I co teraz ?

malutka, 15 Lut 2007, 13:30

>Vlad za kazdym razem jak zagladam na forum to Ciebie widze!!jak to mozliwe?

Widac, zes tu nowa. Statystyka podaje, ze na kazde 100 osob jedna jest uposledzona w stopniu wskazujacym na koniecznosc roztoczenia opieki nad owa osoba. No i my na naszym forum wlasnie opiekujemy sie Vladem. To jest dzialalnosc charytatywna, ktora oszczedza nasze pieniadze, ktorymi dotujemy oficjalna pomoc panstwa a takze stwarza niezapomniana, rodzinna atmosfere. Przylacz sie do nas, badz dla Vlada mila i wyrozumiala, w odruchach dobroci serca nawet mozesz zdobyc sia na poglaskanie go przez kraty. Jezeli trafisz na dobry dzien Vlada to nie ugryzie.

pzdrw

soso

Ps

Jezeli nie masz audiofilskich uszu i jednym Ci wlatuje a drugim wylatuje to mozesz takze wysluchac Vlada. Slicznie opowiada o tym, ze jest z Syriusza, ze nikt go nie rozumie na naszej planecie, nikt go nie kocha a jest przeciez taki inteligentny itp. Nieco usypiajace no ale czego sie nie robi dla przyjaciol ;-)

Ja wczoraj byłem, a mogłem, bo roweraka trzymam przy łóżku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

soso rozwalies mnie!dzia juz nie mam dola

jak tak wszyscy mowicie to moze i jest prawda ale ja nie wnikam...

LUDYIE sa jacz sa... a gdyby wszyscy byli tacy sami to byloby nudno na tym swiecie

Vlad, 15 Lut 2007, 14:10

>>malutka

>

>>... jak to mozliwe?

>

>Gleboko wierze, ze w Zyciu - Wszystko jest mozliwe ! :)

>(niestety Zycie nie podziela mego pogladu :(

owszem wszystko jest mozliwe!!!!ale poparzx kiedys wszyscy bylismy sobie rowni ale Bog z nas zrobił roznych bo chcielismy mu dorownac!!!Popatrz na swiat!!!Ludzie chcieli by miec wszystko i rzadzic całym swiatem a to nie jest mozliwe inni by sie buntowali!!!!!Myslisz ze dlaczego były te wojny 1 i 2 wojna swiatowa?Bili sie bo chcieli tylko jednego... władzy!!!!!A TAK NA PRAWDE JAKIE TY MASZ POGLADY???

>malutka

Tak naprawde, to ja nie mam zadnych pogladow ! :)

Wierze tylko w komunikacje, porozumienie, wspolne dochodzenie do prawdy.

(bez zadnego fanatyzmu w odniesieniu do pojecia "prawda").

Niestetu proste rzeczy, wydaja sie szalenie trudne, a przy tym zupelnie - niepopularne !

Kiedys np. chcialem kupic - zupelnie proste dzwi, ale po roku poszukiwan - dalem spokoj.

Zupelnie prostych nie produkuja, bo podobno nikt by tego nie kupil, a robic specjalnie

dla mnie im sie nie oplaca ! (mozna za to wybierac w stylu : wloskim, francuskim, tyrolskim etc.)

Podobnie z Zyciem ! Tak po prostu zyc, nikt nie ma zamiaru ! Wylacznie, w stylu tyrolskim, ... etc.

Zauwazylam, ze tak naprawde, nikt juz nikogo, tak autentycznie, nie slucha !

Ludzie zachowuja sie troche jak jakies marionetki wyrzucajace z siebie jakis "blok informacyjny",

po czym (Ci kulturalniejsi !) pozwalaja blizniemu tez cos z siebie wyrzucic, po czy znowu

wyrzucaja kolejny odcinek tego samego, i tak do us...ej smierci !

Czasu, ani miejsca, ani potrzeby, na glebsza refleksje i wnikniecie w psychike, motywy,

idee wspoldyskutanta, specjalnie nie ma, ani tez nie jest to przyjete w Towarzystwie !

Twoje pytanie : " A TAK NA PRAWDE JAKIE TY MASZ POGLADY??? " tez jest na tym forum dosc wyjatkowe,

bo nie zauwazylam, zeby sie tu ktos takimi nieistotnymi drobiazgami przejmowal ! :))

Tylko klopot ! Trzeba by w to wnikac, poddwac refleksji, a Czas ucieka ! A Czas to jak wiemy - PIENIADZ !

Ile w tym Czasie fajnych gadzetow moznaby w Centrum Handlowym kupic ! :)

c.d.n.

Pozdrawiam

Chcialem przez to powiedzies, ze samo Istnienie, wydaje mi sie tak - nieprawdopodobne,

tak niesamowite i (potencjalnie) pelne wszech-mozliwosci, ze ze kontrast z realizacjami,

jakie dostrzegam wszedzie wokol siebie, wydaje mi sie : PRZERAZAJACY i GROTESKOWY !

No, to tyle moze o sobie !

Czy sa jakies pytania ?

Tzn.? To powiedz Vlad, jak sam siebie widzisz i odnajdujesz w tym "groteskowym i przerażającym" kontraście między fenomenem Istnienia a "skrzeczącą rzeczywistością"? ;-) Przecież też należysz do rzeczywistości... No, chyba, że uważasz inaczej, ale - jak by rozumował Kubuś Puchatek - wówczas chyba byśmy tu nie rozmawiali... ;-)

>krzych

Doprawdy nie wiem !

Nie odnajduję się !

Zupelnie jakbym byl Tu wrzucony, z jakiegos zupelnie innego,"przyszlego" Swiata !

"Pamiętam" rzeczy, ktore z "Wami" wydają sie nie miec nic wspolnego !

"Pamiętam" moment, w ktorym niejako zostalem "wlany" w cielesnosc,

i mialo to postac "kontaktu" dwoch, calkiem odmiennych cywilizacyjnie Ras !

Jakos kojarzę to z Syriuszem ! (choc macki za to, nie dalbym sobie uciac !)

Byc moze jestem jakims aktantem, prowadzącym do innych plaszczyzn "Rzeczywistosci",

ale ta ewentualna rola, jest przede mną samym, w przewazającej częsci ukryta !

Stąd - męcze się ! Czuję, ze nie realizuję nawet milionowej częsci swoich potencjalnych mozliwosci !

-> Vlad

I... co dalej? Zamierzasz tak tkwić w naszym kilkuwymiarowym świecie? Czy chcesz stąd się wyrywać? A co pamiętasz z tego przejścia z rasy "syriańskiej" w "ziemską"?? To ciekawe doświadczenie musi być... jakieś ekstazy? wulkaniczna...? oceaniczna...? No mów, mów ;-)

>krzych

>I... co dalej?

Sam nie wiem ! Poradz cos ! :))

Tak, mialo to postac niezwykle intensywnej, duchowo-seksualnej ekstazy,

a swoja intensywnosc zawdzieczalo wlasnie niezwyklemu zetknieciu dwu,

calkiem odmiennych Ras ! Co do samego "przejscia", wygladalo to tak, jakbym przez

pewien czas stal sie androgynem ! Bylem JEDNOCZESNIE mezczyzna (Syriusz)

i kobieta (Ziemia). Bylo to NIEOPISANIE fascynujace, cos jakby zyjac zupelnie

samemu na Swiecie, spotkac naraz DRUGA, podobna (a jednak niepodobna,

a fascynujaca (rowniez seksualnie), istote).

Tego sie nie da opisac ! To wydaje sie - nieprawdopodobne ! :)

Do tego, to poczucie DONIOSLOSCI tego SPOTKANIA DWOCH RAS !

Mialem wrazenie, ze cale Galaktyki sie temu przygladaja !

>krzych

Skad wiedziales ???!

Rzeczywiscie, oplatki, ktore dostalem na droge (pewnie aby przelamac sie z Ziemianami),

mialy lekko kwaskowaty smak, ale bralem to do tej pory na karb - przeterminowania,

w zwiazku z utknieciem w jakiejs petli czasowej !

Kiedys nic do zarcia nie znalazlem i zjadlem je wszystkie naraz !

Wiec powiadasz, ze znasz ten smak ?!

Niejaki Ken Wilber tez kiedys o tym pisal ("Jeden Smak").

Vlad, one nie były przeterminowane, wiesz to tak samo dobrze, jak i ja ;-)

A ich kwaskowatość właśnie świadczyła o najlepszym z możliwych terminów przydatności do spożycia ;-D

Wiele osób o tym pisało, o tych opłatkach... o tych ekstazach ... no w ogóle pisało się o tym dość dużo... Widzisz my Ziemianie mamy zwyczaj zapisywania wszystkiego, co nam się przydarzy, bo łatwo zapominamy... Nasza pamięć nie jest najlepsza, a tak możemy korzystać z szerokich oceanów wiedzy... ;-)

Widze !

Ale czemu zachowujecie taki dystans ?!

Podejdzcie blizej ! Przypatrzcie sie dokladniej !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.