Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kino do 3k?

wsm

Rekomendowane odpowiedzi

witam:-) zamieszczam grzecznosciowo temat dla znajomego, ktory prosi o opinie ekspertow;-)

cytat:

Witam. Nosze sie z zamiarem zakupu kina domowego. Po nieudanych próbach zakupu kina domowego typu tani, plastikowy zestaw Sony za 1200zl postanowilem kupic cos lepszego. Moze nie bedzie to jakis super wypaśny sprzet, ale cos z minimum półki wyżej.

Mianowicie na całe kino jeste skłonny przeznaczyć coś koło 3000zl mowie tutaj lacznie o ampli kolumnach i dvd.

Początkowo wybór Ampli... Wiec tak... Byłem juz zdecydowany na Pioneera VSX-916 + DVD DV-490 również tej firmy... ale, siegajac porady na innym forum zaproponowano mi zestaw Onkyo 504 + DVD 404. I teraz kolejny dylemat. To kino raz ma tylko dwa wejścia analogowe, dwa jest jakies takie "tandetne" Już jestem bardziej skłonić sie na doplacenie kilkaset zlotych i zakup model wyżej czyli Onkyo 604, jego zaletą są przede wszystkim to iż ten model posiada złącza hdmi, co we wchodzącej erze nowej generacji napewno sie przyda. Sam osobiscie posiadam Panel LCD Samsunga, ale w nim jest tylko jedno złącze HDMI... Z drugiej strony Pioneer posiada ciekawy uczacy sie pilot, bo wątpie ze Onkyo ma kody żeby obslugiwac odtwarzacz dvd znajdujacy sie w PlayStation2 co jest również niezbednym jak dla mnie urzadzeniem domowej rozrywki. I teraz nasuwa sie pytanie czy jakościowo (dźwiek) jest aż tak wielka roznica ze oplaca sie dorzucac te kilka stówek do Onkyo? Tym bardziej ze DVD Onkyo kosztuje ponad 600zl.

Sprawe kolumn mam równiez rozpracowana a są nimi Quadrale Quintas 500. Grają ładnie a zestaw 5.0 zupełnie mi wystarczy, choć podobno nadaja sie tylko do Onkyo. Sam ich sluchalem na Onkyo 504 i Pioneerze 516 i taka jakosc mi starczy. Przynajmniej tyle co zdołalem uslyszec w media markt. Aha mam jeszcze pytanie czy lepiej kupic dobre stereo a reszte kolumn osobno? Czy ma sens skladanie takie drogiego zestawu??

Posiadam jak narazie pokoj 4,5x2,5 metra ale z przyczyn niezaleznych ode mnie moge sprzet postawic tylko w rogu (tak jak na obrazku), czyli powierzchni uzytkowej zostaje mi 2x2,5m. Narazie mieszkam jeszcze tutaj, ale niedługo trzeba bedzie sie wyprowadzic, czyli sprzet chce kupic z mysla o przyszlosci i napewno bede zajmowal wieksze pomieszczenie. Przeznaczenie to muzyka ok 50% a pozostala czesc podzielona na gry z PlayStation2 (jak stanieje PlayStation3) oraz filmy dvd a nastepnie blue ray.

Wiec prosze o pomoc. Prosze przedstawic zalety jednego i drugiego wzmacniacza co przemaiwa za Onkyo i Pioneerem, jakie maja wady. Odsluch w media to nie to samo co używac sprzetu przez kilka-kilkanascie lat i dlatego chce być pewny swojego wyboru. Wlasciwie moge kupic to drozsze Onkyo, ale nie wiem czy jest taki sens. Z góry dziekuje za pomoc...

pokoj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/31659-jakie-kino-do-3k/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.