Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprzet do ostrej, brutalnej muzyki?

Czarny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Jako, że powoli będe przymierzał się do wymiany sprzętu, chciałbym zasięgnać Waszej opini na temat sprzetu. I własnie mam pytanie, który sprzęt jest najbardziej predysponowany do współpracy z MUZYKĄ METALOWĄ? Jaki wzmacniacz, kolumny, cd-k będzie najlepszy do takiego (dynamicznego, ciężkiego) grania? - (Harman Kardon, Rotel a może coś innego, kolumny: (poglogowe) Mission seria M, Eltax seria Liberty a może coś z Dali?) Ewentualnie jezeli któryś z forumowiczów jest w stanie zrobić mi odpowiednie kolumny, to proszę o kontakt. Przedział cenowy jeszcze nie do konca okreslony, (coś z budżetówki, może z tej troszke droższej). Narazie tylko chce wiedzieć w które firmy mam celować.

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31669-jaki-sprzet-do-ostrej-brutalnej-muzyki/

--> Czarny

radek862 przeszedł już dość długą drogę prowadząc podobne poszukiwania... (i nadal w sumie prowadzi)

Poczytaj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i inne Jego wątki

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hej!

Miałem to samo!. Jakieś 2-3 lata temu założyłem temat "Na czym cicho słuchać łomotu" moje dylematy stanowczo wykraczały poza muzykę metalową. Wejdź w wyszukiwarkę pod kątem mojego nicka: msl72 i znajdziesz to, co trzeba.

Ale, podsumowując. Dla takiej muzyki polecam kolumny neutralne. Wyeksponowanie któregokolwiek pasma prowadzi do zmęczenia uszu. Albo burczybas, albo piach w uszach. I wszystkie stany pośrednie. Weż pod uwagę rozmiar swojego pokoju odsłuchowego, średnie (typowe) natężenie dźwięku jakim operujesz i .... męcz. Nas, lub lepiej sprzedawców. Jeśli mieszkasz na Śląsku (ja jestem z Chorzowa) to zapraszam na odsłuch kolumn DIY, lub lepiej powiedzieć - niskoseriowych, niedostępnych w byle sklepie (w cenie ok. BW 603). Zapraszam na PW (i bynajmniej nie jestem sprzedawcą. Po prostu zadowolonym klientem).

Pozdrawiam

Maciek

tadeo, 17 Lut 2007, 20:35

>Może jakiegoś metalowego nabijanego ćwiekami bejsbola weż i na próbę chóru idż.

Nie rozumiem takich prymitywnych stwierdzeń. Jeżeli ktoś pyta o poradę to nie widze powodu aby odpowiadać w tak dziwnie nacechowany uprzedzeniami muzycznymi sposób. Sam słucham dużo black i death metalu (jak również bardzo zróżnicowanej muzyki - o czym zresztą świadczy moja konfiguracja sprzętowa) i muszę stwierdzić, że ciepło brzmiący zestaw będzie tutaj najbardziej odpowiedni. To prawda większość początkujących grup nagrywa swoje płyty w studiach nie będących oznaką audiofilizmu lecz jest też dużo takich, które przykładają do tego dużą wagę i niejednego niedowiarka mogłyby zaskoczyć...1 zestaw, który posiadam ( o mnie) jest raczej nakierowany na uniwersalny odbior lecz nieźle daje sobie radę gdy wchodzi w grę ciężkie brzmienie (16 m2).

AT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.