Skocz do zawartości
IGNORED

Roznica MISSION 703 a MiSSION 702e

cypres

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze czy moge liczyc na odpowiedz czy Kolumny podlogowe MISSION 703 dzieli przepasc od MISSION 702e. Niestety nie mam mozliwosci odsluchania 702e a mialem mozliwosc odsluchania 703 lekko uzywanych i bylem zachwycony. Dodam ze dzieli je wyrazna roznica w cenie... dlatego mam powazny problem czy 702 w ogole sie zajmowac, czy dorownuja brzmieniem 703? czy 702 to wyrazna klasa nizej?

Dziekuje za odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/3167-roznica-mission-703-a-mission-702e/

A dlaczego są trzy Twoje wpisy?? Tu nie ma w zwyczaju robić takich sztuczek. Na jeden możemy odpowiedzieć, ale na trzy to najwyżej psztyuczek w nos.

Pozdrowienia, mimo wszystko

słuchałem wyłącznie 703, więc nie bardzo pomoge bo nie znam 702e - generalnie 702e są starszą konstrukcją (chyba!) i tańszą (kiedyś widziałem na Allegro po 600pln), co sugerowałoby nieco niższą serię... niestety więcej nie pomogę - jak możesz to posłuchaj 703 z czymś innym niż 702e.

a jaki budżet?

To sa uzywki w b. dobrym stanie za 1400 W sumie juz je wybralem bo bardzo mi sie podobaly na odsluchu :) tyle ze wlasnie znalazlem w necie oferte allegro na te 702 za b. niska cene i sie zastanawiam czy sie nad nimi w ogole interesowac. Nie moge skonfrontowac niestety ich brzmienia :)

Dlatego pytam specjalistow co sadza o tych 702 Moze ktos je slyszal. Czy roznica jest tak kolosalna ze warta jest takiej roznicy ceny?

czy w ogole brac je pod uwage? w konfrontacji z tymi 703?

Gość Dziesiąty

(Konto usunięte)

dlaczego cena 702e jest taka mała (allegro)(to soma dotyczy modelu 700, 701) - ano dlatego, że te kolumny robił Tonsli dla Mission, sprzedają je pracownicy, aby jakoś sobie dorobić - sytuacja we Wrześni jest jaka jest

To wiem! ja pytam o brzmienie tych glosnikow czy te modele sa o klase nizsze i wyraznie gorsze od 703. Jak wypada porownanie z 703! bo jesli sa porownywalne to zdaje sie ze ta cena jest naprawde okazyjna. Tego chce sie dowiedziec i dlatego pytam na forum!

Niestety sam nie moge ich odsluchac i porownac...

dzieki

• 1 miesiąc później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Ja był inwestował w702E. Jest to model przeznaczony na rynek europejski, bazowany o ile się nie mylę dokładnie na konstrukcji Mission 701 i rekonstruowanej obudowie wolnostojącej, w przypadku tego modelu udało się osiągnąć rewelacyjny rezultat rozszerzenia głebi basu, jak prz mało której konstrukcji podstawkowej przeniesionej do dużej obudowy (moim zdaniem zazwyczaj skutek jest gorszy). Zmieniona została także zwrotnica na lepszą. 703 bazują na konstrukcji Mission 702 opartej o 200mm głośnik niskośredniotonowy, a więc podobnie trudną konstrukcję jak Paradigm Monitor 3. Wysokość obu raczej wymaga zastosowania czegoś jako podstawy ze względu na układ głośników IDG. Jeśli Twoja pozycja odsłuchowa jest dość niska to nie ma problemu, można w ten sposób również załagodzić ostre wysokie tony.

Też sie zastanawiam nad 702e ale ta ostrość trochę mi przeszkadza, za to cena bardzo odpowiada. Dlatego mam pytanko, jakie użyć niedrogie kabelki aby załagodzić ostre wysokie tony? I jaki byłby odpowiedni do nich głośnik centralny taki który można kupić w polsce. Wg pracownika tonsilu to Focus-Center powinien być ok.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Też by mnie interesowały takie kabelki i jestem ciekaw zdania, gdyż nie mam możliwości zbyt szerokiego eksperymentowania.

Najlepiej byłoby z podziemi wydobyć 700c2 lub 700c3 (nie polecam 700c1) ale szukałem ich chyba przez 2 lata i nigdzie nie mogłem kupić. Jeśli będziesz miał szczęście to możne znajdziesz z nieco wyższej półki głośnik, bodajże 778, w każdym razie z 3ma tweeter`ami i bardzo ładnie zbudowany do 900 zl za nowy (sklep prawie 2k).

Żadnego Tonsila bym nie kupował. Jeśli już inna marka to B&W. Za 700 LCR3, za 999 LCR60. Można również zastanowić się nad nowszymi seriami Mission M7C2 lub M5C, ale mnie one się nie podobają, mimo dobrych opinii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.