Skocz do zawartości
IGNORED

Philips HP 890- oryginał czy podróba ?

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno te słuchawki, ponieważ chciałem mieć drugą parę.Tym razem chodziło mi o słuchawki typu otwartego, oraz zależało mi na jak największych nausznikach.Posiadam już znakomite "Technics,y RP-F30".

Jednak jest to sprzęt typu zamkniętego, i mimo rewelacyjnej jakości dźwięku bardzo męczą słuch.

Po otrzymaniu przesyłki z "HP 890", okazało się że ogólnie jakość dźwięku jest słaba.Ponadto, prawy przetwornik jest uszkodzony.Sprzedawca zaproponował mi zwrot pieniędzy, ale ja zadowolił bym się wymianą tych słuchawek na sprawne.Jednak ostatnio znalazłem licytację na "Allegro" tego samego modelu, i okazało się że sprzedawany egzemplarz posiada zupełnie inne opakowanie.Teraz zastanawiam się, czy kupiony przezemnie egzemplarz, nie jest podróbą ? To tłumaczyło by słabą jakość dźwięku.Zamieszczam zdjęcia tych opakowań.Jeżeli ktoś z Was jest w stanie mi pomóc, to bardzo bym prosił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7746-100007982 1171792401_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na forum było już o tym sporo, słuchawki mają kontrowersyjne brzmienie - niektórzy je kochają inni nienawidzą (moim zdaniem w zależności od słuchanej muzyki).

Sądzę, że słuchawki są oryginalne. Po opakowaniu to raczej nie należy oceniać czy jest to oryginał, czy nie. Design opakowania zazwyczaj planują fachowcy od marketingu, którzy rozliczani są z liczby wprowadzonych innowacji i pomysłów :)

Mam pytanie, co oznacza wg Ciebie "słaba jakość dźwięku"?

Ja czytałem, że te słuchawki należy wygrzać, żeby zaczęły grać swoje. Uszkodzony przetwornik to ewidentny powód do reklamacji, ale jak już będziesz miał sprawne, to niech pochodzą kilkadziesiąt godzin na muzyce, której słuchasz z głośnością nieco wyższą niż do normalnego odsłuchu. Nie musi to wygrzewanie trwać jednym cięgiem.

Zdjecie po lewo bez watpienia przedstawia oryginalny produkt. W kazdym razie dokladznie tak opkaowane byly 890 rozprowadzene przez MM.

Jesli chodzi o brzmienie... nie ma to zadnego znaczenia. te sluchawki po prostu wykonane sa z makabrycznie kiepskiego tworzywa, ktore przez caly czas trzeszczy. traszki wzmacniane przez ogromne nauszniki calkowicie uniemozliwiaja sluchanie muzyki. Na konie tworzywo peka i to juz koniec zabawy. Nie kupujcie tego badziewia nigdy, no chyba ze tesciowej na gwiazdke

Nowszy model ( ponoć bardzo poprawiony ) to SHP8900 .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Paww"- te 890-tki grają bardzo cicho. Nazywają to chyba małą efektywnością. Trzeba "tłoczyć" moc z wzmacniacza w te słuchawki, tylko że niewiele to daje. Mam trzy amplitunery i jeden wzmacniacz w domu, i tylko na jednym zagrały w miarę głośno.Najchętniej oddał bym je, ale nie chcę zachowywać się jak gówniarz który sam nie wie czego chce. W opiniach przeczytałem, że ten model nie potrzebuje wzmaka słuchawkowego, tak więc wszystko powinno być OK, a nie jest ! To uszkodzenie polega na tym, że w prawej słuchawce bardzo "pierdzi" bas.Ale ogólnie niskie tony są bardzo słabe.Zapłaciłem za nie tylko 150zł, więc niedrogo.

Jutro je odeślę i wymienię na te same.Może wygrzewanie poprawi bardzo jakość dźwięku.Zapytam też sprzedawcy, czy posiada HP 8900.Jeśli tak, to zamienię się i dopłacę.Moje 890-tki są zapakowane w to białe pudełko.Coś mi się wydaje, że po kupnie moich słuchawek "Technics RP-F30" zawsze będę niezadowolony z każdych innych. Są to absolutnie znakomite słuchawki, ale tak jak już pisałem bardzo męczą słuch.Tak że muszę pomyśleć o moim zdrowiu, bo w przeciwnym razie czeka mnie głuchota : -)

Opakowanie po prawej też jest oryginalne, gdyż ja w takich kupiłem. Ale faktycznie coś musi być nie tak, gdyż te słuchawki nie mają żadnego problemu z osiągnięciem dużych głośności. Niskie tony do słabych to tam też nie należą. Reklamuj bezwzględnie.

Ostatecznie doszedłem do porozumienia z sprzedawcą, i wymieni mi 890-tki na 895-tki.Mam dopłacić tylko 40zł.Czy myślicie że dobrze zrobiłem ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Wyższy' model wcale nie oznacza 'lepszy'.

Ja bym się jednak spierał ze sprzedawca by wymienił na inny, niepierdzący model 'HP 890'.

Dlaczego ? ano dlatego, ze pomimo iż stwierdziłem u siebie chorobę audiofilską, czyli owczy pęd to ciągłego wymieniania sprzętu na lepszy. To akurat do tych słuchawek takich ciągot nie mam.A to o czymś świadczy.

A jeśli chodzi o bas to u siebie stwierdzić mogę jedynie jego lekki nadmiar.

To dziwne, a nawet cholernie dziwne ! Skąd biorą się tak skrajnie różne opinie na temat tych słuchawek.

Z zamianą nie miał bym żadnych problemów.Sprzedawca zaproponował nawet zwrot kosztów przesyłki.

Tak że nie stracił bym dodatkowo nawet jednej złotówki.Ale te HP 890 nawet gdyby miały sprawny ten prawy przetwornik to i tak ich brzmienie zupełnie mi nie odpowiada.Dlaczego tak się dzieje, że jeden twierdzi że w tych słuchawkach jest zbyt mocny bas, a drugi mówi że go wcale nie ma.Dlaczego ktoś pisze, że się rozlatują a drugi "Ktoś"pisze że dwa lata je ma, i kilka razy mu upadły i jeszcze nic nigdy nie pękło ?

Ja już nie zmienię mojej decyzji.Kupuję te 895-tki.Nawet jeśli okaże się, że ich brzmienie niezupełnie mi odpowiada, to i tak zatrzymam je.Byle były by sprawne.

jedni lubia "subwooferowe ciosy" basu a inni nie. Stąd te różnice w basie. chociaz dziwie sie ze Twoje filipy maja mało basu i są ciche (moje SBC hp200 sa bardzo głośne i maja potęzny bas)

"Paww"- ale w końcu przecież wszyscy należymy do tego samego gatunku "Homo Sapiens", więc powinniśmy odczuwać podobnie ! A wracając do kwesti poziomu basu, to w tych które kupiłem zwiększenie go na wzmacniaczu powoduje tylko wzrost owego "pierdzenia", żebym nie musiał nazwać tego sra......:-)

Ale wszyscy którym zakładałem na głowę moje "Technics,y RP-F30" natchmiast wywalali gały na wierzch, otwierali gęby i każdy z nich był zachwycony.

PS.- Te Philipsy które kupiłem, muszą być poprostu spieprzone i tyle....

mam filipy 890... żadnych problemów z głośnością. Zwykły cedek nieźle ciagnie. wykonanie do d... . piwoty pękają przy śrubkach i pałąki pękają również pry śrubkach - wewnątrz piwotów. Dźwięk niezły ale żeby się tym zachwycać jak niektórzy to nie wiem. NO i trzeszczą niestety ale to głównie za przyczyną jacka w gnieździe - to jest naprawdę upierdliwe zwłaszcza gdy nie ma się oryginalnego kabla. ale ogólnie to całkiem przyjemne słuchawki. ponoć robione przez AKG - nadają się do klasyki. bardzo przestrzenne co nie zawsze się sprawdza w innych rodzajach muzyki

Używam tych słuchawek od kilku lat i mimo swojej przesadnej dbałości o sprzęt , nie udało mi się uniknąć uszkodzenia kabla zaraz przy mikro wtyczce . Poza tym faktycznie troszkę trzeszczą. Co do jakośći dźwięku w stosunku do ceny były bezkonkurencyjne (zapłaciłem za nie niecałe 200zł.) Miałem okazję porównać je z kilkoma znacznie droższymi modelami między innymi Sennheiser HD580 (wówczas 850zł.) Bas bardzo mocny ,przez co dźwięk jest nieco ociężały, ale detaliczność na przyzwoitym poziomie. Słuchałem ostatnio HP8900 zupełnie inny dźwiek , bas słabszy ,nie znaczy że gorszy wręcz przeciwnie dużo bardziej wyrównane tonalnie, przez co o wiele dłużej można ich nie zauważyć na głowie.

Mam HP 890. Mikropękniecia pałąką przy mocowaniu muszli - potwierdzam, hałasy przy poruszaniu głowy -potwierdzam, nadmiar basu - absolutnie nie, średni komfort uzytkowania. Muszle są duże i z dobrego materiału, ale trochę zbyt twarde i nie do końca dopasowuja się do głowy.

Witam. Mam te sluchawki od ponad 1,5 roku. Sprawuja sie znakomicie. Nic mi nie peka, nie charczy. Poprostu trzeba dbac o taki sprzet. Dzwiek przypadl mi do gustu. Mam je podlaczone do wyjscia sluchawkowego wzmacniacza bo z samego CD dla mnie jest dosc cicho. W tej cenie goraco polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.