Skocz do zawartości
IGNORED

integra i końcówka mocy - tryb pracy

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam wzmacniacz zintegrowany do którego dokupiłem końcówkę mocy.

Przy podłączaniu zgodnie z instrukcją zmieniłem tryb pracy wzmacniacza z integry na preout (poprzez przycik umieszczony z tyłu wzmacniacza).

Niestety przy takich ustawieniach zestaw nie chciał zagrać :-(

Dwie godziny straciłem na poszukiwaniu przyczyny.

Podłączenia były następujące:

- interkonekt z CD (audio out) do integry (CD in),

- interkonet z integry (pre out) do końcówki mocy (audio in),

- kable głośnikowe z integry do wysokich (HF) w kolumnach (kanał lewy i prawy),

- kable głośnikowe z końcówki mocy do niskich (LF) w kolumnach (kanał lewy i prawy).

Oczywiście wcześniej zdjąłem mostkowanie z kolumn i przełączyłem tryb we wzmacniaczu z integry na preout (przycisk z tyłu).

Po naliazach okazało się, ze zestaw gra w trybie poprzednim, tzn. kiedy przycisk jest w trybie integry, a więc przy takim ustawieniu kiedy grało to wszystko bez końcówki mocy.

Czy coś nie mam popieprzone w zestawie? Zgłaszać to do dystrybutora (sklepu)?

zakladam, ze mowimy o A32 i P35. jesli tak to przycisk wyboru pracy A32 powinien byc ustawiony na: INTEGRATED zarowno jezeli pracuje samodzielnie jak i w trybie biampingu z dodatkowa koncowka mocy. ustawienie PRE/PWR dotyczy natomiast sytuacji, w ktorej to A32 pelni role koncowki mocy (sekcja preampu jest wowczas deaktywowana), a do gniazd PWR IN podlaczone jest wyjscie zewnetrznego preampu.

a zatem prawidlowe podlaczenie A32 i P35 w bi ampingu powinno wygladac tak:

- gniazda PRE OUT w A32 polaczone z gniazdami AUDIO IN w P35

- przycisk trybu pracy w A32 ustawiony w pozycji: INTEGRATED

- aktywne kontrolki SP1 lub SP2 w A32 - zaleznie od tego do ktorej pary terminali glosnikowych integry podpieta jest sekcja wysokotonowa kolumn.

- aktywne kontrolki SP1 lub SP2 w P35 - zaleznie od tego do ktorej pary terminali glosnikowych koncowki podpieta jest sekcja niskotonowa kolumn.

w razie problemow:

- jezeli nie gra wogole nalezy ustawic przelacznik trybu pracy A32 w pozycji: INTEGRATED

- jezeli nie gra tylko sekcja wysokotonowa nalezy zmienic ustawienie selektora glosnikow (SP1/SP2) w integrze

- jezeli nie gra tylko sekcja basowa nalezy zmienic ustawienie selektora glosnikow (SP1/SP2) w koncowce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.