Skocz do zawartości
IGNORED

Standy Stancette do mision m31i

moonraker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z kolegów ma informacje nt wymiaróe standów "Stancette" dedykowanych do Mission m31i?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konkretnie chodzi mi o średnice rur "nośnych". Pozostałe wymiary znalazłem w necie ale na średnice nie trafiłem.

Mam zamiar "sklonować" sobie takie standy, bo cena oficjalna mnie przeraziała (149 euro). Jak by ktoś był w posiadaniu takich lub miał mozliwość dokonania pomiarów był bym wdzięczny.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31707-standy-stancette-do-mision-m31i/

Średnica przedniej rury to bodajże 60mm. Posiadam missiony m72, a standy robiłem samemu tylko, że użyłem jednej rury o średnicy 60mm i płyt mdf, wadą jest to, że są mało stabilne ale zamierzam wypełnić rury śrutem ołowianym. Rury znalazłem w Leroy Merlin. Maja duży wybór i różne długości. Sposób na złożenie tego znalazłem na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja zamierzam zrobić całkowicie metalowe z tym ze elementy chcę zespawać ze sobą na stałe a nie tak jak w oryginale - skręcane. Ale teraz się zastanawiam czy to jest dobry pomysł, bo większośc standów które oglądałem jest własnie skręcane z części i teraz nie wiem czy to ze względów "muzycznych" czy poprostu ze względu na wygodę, mniejsze wymiary w transporcie, łatwiejsze opakowanie itd? Wspominasz coś ze nie zadowala Cię stabilność tzn ze względu na małą mase czy małe rozmiary podstawy?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dyskusji temat nie wywołał, ale może tutaj na coś się przyda?

Ukryta Zawartość

Witam. Ja proponuję zakup nowych standów firmy PREMIER S 26. Też miałem problem z znaleźnieniem standów do monitorów Avance Dana 506. Samemu takich standów idealnie się nie wykona, chyba, że posiada się odpowiedni warsztat. Na Allegro dużo osób wykonuje standy na zamówienie, lecz z bliska nie wyglądają tak rewelacyjnie, mimo iż na zdjęciach prezentują się wyśmienicie.

Standy PREMIER S 26 (można kupić w POLPAKU)

Ukryta Zawartość

post-12718-100007802 1171981036_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie ze względów ekonomicznych odpada nie dlatego że mnie niestać ale wydać 400zł (łącznie z przesyłka pewnie tyle wyjdzie) za trochę żelastwa jest wg mnie nierozsądne. Pozatym "robocizne" i narzędzia mam za friko bo mam dostęp do bardzo dobrze wyposażonego warsztatu. Więc wykonanie standów bedzie mnie kosztowało jakieś 2zł/kg plus koszty malowania (co zreszta też sam zrobie bo mam odpowiednie warunki i narzędzia). Co do jakości wykonania też nie będa odbiegac od fabrycznych bo widziałem juz jakie rzeczy w tym warsztacie powstawały. No i sam fakt ze wykonam coś dokładnie takiego jak chcę.

A teraz z innej beczki, czy "przytwierdzacie" jakoś swoje kolumny do standów, na "sztywno" czy elastycznie?

pozdrawiam (i dalej prosze o te średnice rur)

Radzę użyć takiego czegoś w rodzaju plasteliny do przytwierdzenia kolumn bo moja spadła już dwa razy z podstawki na panele, pech no ale co zrobić. Dobrze, że missiony są dobrze wykonane i nic z głośnikami się nie stało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.