Skocz do zawartości
IGNORED

Otyłosc a chemia?!

malutka

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresowanych zapraszam na ta stronke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

PISZCIE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/31727-oty%C5%82osc-a-chemia/

Ci biedni ksieza, cale Swe zycie pragneli tylko jednego - upodobnic sie do Chrystusa !

Pili - wylacznie wode, ale nie wiedzieli, ze sama plastikowa

butelka zawiera Szatanskie chemikalia, ktore im to - uniemozliwia !

Jezus laughs You !

Ukryta Zawartość

post-12188-100007772 1172045456_thumb.jpg

post-12188-100007773 1172045456_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam jestem chemikiem i nie zauważyłem wśrod nas zbyt wielu grubasów.

Vlad, jak sie tyle na tacę daje to stopa i spożycie rośnie! Lepiej zjeść i odchorować niżby miało się zmarnować.

Trzeba dobrze zapoznać się z 7. głównymi grzechami by móc z nimi skutecznie walczyć! Zwaszcza z obżarstwem i opijstwem :D

Chemia oczywiście zła, tylko gdzie bez niej byśmy byli dzisiaj? A takie zapewnienia "moje dziecko zdrowo je, dużo się rusza a tyje" to można między bajki włożyć. Ciekawe, co wpycha w siebie wszkole i w drodze do domu - Coca-cola, batony, przekąski i inny junk food, a w domu je jak górnik ze Śląska, dużo i kalorycznie. Nadmiar dobrobytu odkłada się potem bo organizm tego przerobić nie może.

A w drugą stronę to niby lepiej?

.

.

.

Ukryta Zawartość

post-3966-100007764 1172045456_thumb.jpg

post-3966-100007765 1172045456_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>americano

Tak, wszyscy ci "braciszkowie" pewnie tak maja od coca coli w plastiku !

Tacy polscy - Chemical Brothers !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale on pije ze szklanej butelki.

A ci indianie chyba jakąś pomarańczową rewolucję mają, aż się grubasek z nich śmieje.

No przecież dzięki temu że sa tak chudzi mogą jeść bez konsekwencji - widać wysoki metabolizm mają, nie zepsuty, to i apetyt jest a nie tyją. Zresztą i tak wypocą w tym klimacie czy chcą czy nie.

>dudivan

Ciekawe spostrzezenie, dudi !

Kosciol Katolicki po prostu się pomylil !

To byl zwyczajny "czeski bląd" !

Pomylil im się Pan Jezus z Buddą !

Oni się wszyscy upodobnili do Smiejącego się Buddy !

Ale latwo to naprawic !

Wystarczy, ze przejdą na - Buddyzm ! :)

Ommmmmmm...

>dudivan

Nie lekcewaz tego dudi !

To naprawde - JEDYNE, a zarazem - genialne wyjscie z sytuacji,

jakie wprost cudem Wam wprost z Nieba spadlo !

Wystarczy, ze na Soborze, przyznacie sie do "glupiej" pomylki !

Powiecie, ze zawsze czuliscie sie buddystami i lubiliscie sie po prostu troche posmiac (jak Jazz :-)

I stad te jaja z Jezusem etc. doskonale zreszta udokumentowane w filmie - "Zywot Briana" !

Salem alejkum

W ostatnich latach powstało tysiące tez co do otyłości. Naukowcy co róż mówią o tym ze to jest wirus, ze to co jemy jest nie zdrowe np. hamburgery, tłuste obiadki itp. Teraz wymyślili ze np. napoje w plastikowych butelkach zawieraj szkodliwe substancje.

Tak na dobra sprawę to w ogóle nie powinniśmy nic jeść, ani pić bo nawet w wodzie są jakieś związki chemiczne które mogą mam zaszkodzić. Są rożnego rodzaju diety odchudzające i wspomagające przemianę materii. Powstały także specjalne diety dla każdej z grup krwi .Częstotliwość występowania grup krwi w układach ABO oraz Rh w Polsce to:

Grupa krwi Częstotliwość występowania ( % )

A 38

B 18

AB 8

0 36

Rh + 83

Rh - 17

Każdy lubi jeść, i nikt się nie oprze jak widzi jakieś fajne ciastko na wystawie w cukierni... Większość z nas nawet nie czuje głodu (nie ma uczucia sytości ) i je coraz więcej bo wciąż wmawia sobie ze jest głodny.

Każdy z nas jest inny i inny ma organizm. Ale jeśli ktoś chce schudnąć to wystarczy sięgnąć do Babcinej kuchni, apteczki i tam są odpowiedzi na prawie wszystkie Wasze odp. Dobrym sposobem na zrzucenie kilku kg jest tez picie dużej ilości wody w ciągu dnia i wysiłek fizyczny. Woda wypłukuje zbędne toksyny z organizmu a ćwiczenia poprawiają samopoczucie, kondycje i pomagają wrócić do odpowiedniej formy, wagi, i kształtują mięśnie.

WIEC TERAZ ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO SIŁOWNI NA GODZINKE Z BUTELKA WODY NIE GAZOWANEJ W SZKLANEJ BUTELCE.

PS. Odradzam picie wód gazowanych. Maja one zły wpływ na organizm i jego funkcjonowanie.

malutka ;)

Raz, dwa, trzy i znalazla sie flaszka! Moze byc nawet caly basen. Madames et monsieurs champagne!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Otylosc to najczesciej sprawa naszej łepetyny.

Najczeciej jak sie rozmawia z osobami ktore sie ,,odchudzaja'' to to co glownie slyszymy co TRZEBA JESC by schudnac. Raczej niechetnie mowia czego nie trzeba wpieprzac by dupa nie rosla.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Wczoraj w radiowej "Trójce" słyszałem informację, że pewna Amerykanka (a jakże) wynalazła genialny sposób na odchudzanie... a właściwie na nie tycie. Otóż stworzyła program komputerowy, dzięki któremu wrzucone zdjęcie osoby/pacjenta po przetrawieniu przez ten program pokazywało jak dany pacjent będzie wyglądał po przytyciu 10, 20, 30kg. Obraz pokazany na ekranie ponoc tak zapada w pamięć i w podświadomość, że ludzie zaczynają bardziej uważać i dbac o siebie.

Ps. Nasza uproszczona wersja dotyczy ożenku... chcesz wiedzieć jak będzie wyglądała twoja żona.. popatrz na teściową... podobno tez skutkuje, tylko coraz mniej jest chętnych do żeniaczki ;)

Luxmany i winyle 

>Powstały także specjalne diety dla każdej z grup krwi.

Ja mam grupę krwi 0. To jest typ diety - myśliwy - jest oparta o mięso - i tak też jem :D (ale ryba też mi pasuje) - samą zieleniną się nie najem.

Molibden

Ja mam grupę krwi 0. To jest typ diety - jest oparta o mięso - i tak też jem :D (ale ryba

>też mi pasuje) - samą zieleniną się nie najem.

Musze powiedziec ze ja tez mam 0 a w dodatku Rh - . Rzadka grupa krwi."myśliwy" - Dieta ta polega na jedzeniu wszystkich rodzajow miesa(odradza sie jedzenie miesa kurczaka bo jest zbyt chude).Gorzej jak taka osoba jest wegetarianinem(sory jak sie pomyliłam).Wazne jest tez wyeliminowanie takich produktow jak np. sporzywanie wiekszej ilosci jajek, zero majonezu itp. Ale kto tak na prawde do tego sie stosuje? ja akurat stosuje diete tzn. semiwegetarianizm.

• Redaktorzy

U mnie też zero, lubię urozmaiconą dietę, ale mięso jest istotną częścią mego życia. Pozostaje siłownia. Malutka, zapraszasz? Jakby co, jestem wciąż jeszcze sporo od ciebie wyższy, więc w razie konieczności mogę podeprzeć czy potrzymać.

jozwa maryn, 21 Lut 2007, 19:08

>U mnie też zero, lubię urozmaiconą dietę, ale mięso jest istotną częścią mego życia. Pozostaje

>siłownia. Malutka, zapraszasz? Jakby co, jestem wciąż jeszcze sporo od ciebie wyższy, więc w razie

>konieczności mogę podeprzeć czy potrzymać.

.

.

.

.

.

.

... no nie wiem czy jestes ode mnie wyzszy! mam 182/3 cz wzrostu! spierac sie nie bede ale niech Ci bedzie jesli faktycznie tak jest.

Co do dowodow na diete przypisana do grupy krwi to chyba nie ma ale tak kiedys odrzywiali sie nasi przodkowie, wpływało na to tryb zycia jaki prowadzili, klimat ktory zamieszkiwali i wiele innych powodow, czynnikow...Kazdy z nas ma inna grupe krwi i kazdy z nas w pewnym stopniu (bedac nie swiadomym) stosuje sie do tej diety i chcac czy nie jemy to na co mamy ochote.

Jesli myslicie ze to bujda zacznijcie zwracac uwage na to jecie i pijecie i jaki tryb zycia prowadzicie!Jest multum artykułow na ten temat. JEDYNE CO ODRADZAM TO PICIE GAZOWANYCH NAPOI.PIWO OWSZEM ALE NIE ZBYT CZESTO-zawarty w nich jęczmień lub przenica, drożdże, szyszki chmielu ... Piwo zawiera witaminy, aminokwasy itp. ułatwia prace i oczyszcza nerki (dlatego jest taki moczopedny)

jozwa maryn, 21 Lut 2007, 19:08

Jakby co, jestem wciąż jeszcze sporo od ciebie wyższy, więc w razie

>konieczności mogę podeprzeć czy potrzymać.

.

.

.

.

a jesli chodzi o nik to tam mnie nazywaja rodzice i moj men!a znajomi mowia ze jestem włuczykijem.

... moze taki nik powinnam sobie wpisa...?! wtedy moze nikt by nie miał jakis żaluzji

co do tego nika...!!!

Malutka, ty jestes naprawde super laska. w ogole z ta dieta to jest tak jak mowisz i ja sie calkowicie z toba zgadzam i chce przy okazji bardzo podkreslic, ze ja nie mam zadnych zaluzji, szczegolnie w sypialni.

Jazz :-), 21 Lut 2007, 22:53

>Malutka, ty jestes naprawde super laska. w ogole z ta dieta to jest tak jak mowisz i ja sie

>calkowicie z toba zgadzam i chce przy okazji bardzo podkreslic, ze ja nie mam zadnych zaluzji,

>szczegolnie w sypialni.

.

.

.

.

.

oki Jazz sypialnia ,sypialnia ale tu jest forum!!!!!pewnie ze mam racje co do tych diet.Wprawdzie nie jestem dietetykiem(ale mam w planach pojsc do szkoły na ten kierunek) ale umie to dzieki mojej strasznej nauczycielce ze szkoły sredniej.nikt w szkole jej nie lubił a trzeba było mniec zaliczone u niej praktyki(uczyła ZYWIENIA).No i jeszcze jeden był Babsztyl. Były u niej praktyki z tzw. GOSPODARKA ODZIEZA .Wariatka ale tez czegos nauczyła.Dzieki takim babsztylom mozna do czegos dojsc...

Jazz rzuciłeś się z ta flaszka. Dopiero teraz zauważyłam co to jest! Donn Peignion. To troszkę kosztuje!!!!! Wiem bo pracowałam w sklepie spożywczo - monopolowym (w sumie więcej tam było alkoholu )

LOL..Wszystko jedno jak to sie nazywa..Malutka, poniewaz ty jestes taka fajna, obiecuje, ze jak wkleisz swoje fajne zdjecie np z tymi kolumnami, ale niekoniecznie, wypijemy razem kilka takich flaszek.

Jazz :-), 24 Lut 2007, 02:32

>LOL..Wszystko jedno jak to sie nazywa..Malutka, poniewaz ty jestes taka fajna, obiecuje, ze jak

>wkleisz swoje fajne zdjecie np z tymi kolumnami, ale niekoniecznie, wypijemy razem kilka takich

>flaszek.

No wiesz nie mam odbowiazku pokazywania mojego zdjecia w necie ale dla Ciebie zrobie wyjatek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.