Skocz do zawartości
IGNORED

5.1 dla komputera

tym3k

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić zestaw głośnikowy 5.1 do komputera. Będę się przesiadał z zestawu Tonsil Sub-Sat 1.1 (satelity ZGC 40-8-513 i subwoofer ZgN 120-8-513) - myślę, że to ważna informacja, bo chciałbym, aby nowy sprzęt oferował lepsze, a przynajmniej tak samo niezłe brzmienie jeśli chodzi o muzykę.

Do czego sprzęt będzie służył? No więc tak jak pisałem wyżej, zależy mi na przyzwoitym poziomie jeżeli chodzi o muzykę. Z pewnością trochę pogram w surround, ale jeśli o to chodzi myślę, że każdy zestaw podoła ;-). Zamierzam także oglądać filmy, tak, niestety na komputerze. Nie mam w domu kina, za to posiadam porządny monitor panoramiczny.

Na koniec jeszcze dwie ważne (jeśli nie najważniejsze) informacje: budżet niestety ograniczony - około 1000 zł, pokój dość mały 9 m2.

Ja sam myślałem o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) = można dostać je za około 1100, na pewno świetnie sprawdzą się w filmach i grach, niestety kiepsko może być z muzyką...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Słyszałem głosy, że jakościowo przewyższają powyższe Logitechy, ale boję się, że będą troszkę za słabe - ze specyfikacji wynika, że moje obecne 2.1 jest mocniejsze.

1k złotych to jednak nie tak mało kasy, więc rozejrzałem się trochę też na innym polu:

Dwa zestawy kina JBL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nie wiem jednak jak z połączeniem ich do peceta... jeśli subwoofer posiada wzmacniacz i wejścia oraz wyjścia na pozostałe głośniki wydają się być ciekawą propozycję, jednak jeśli konieczny będzie amplituner - odpadają, gdyż koszt wzrośnie o przynajmniej 400-500 zł, a to już za dużo...

I teraz propozycja, która mnie najbardziej przypadła do gustu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Prezentuję, się naprawdę efektownie, nie wiem do końca jak od strony technicznej, ale mniemam, że po uzupełnieniu zestawu o woofer będzie przewyższał powyższe warianty. Za 500 zł dostaję system 5.0, drugie tyle zostaje na subwoofer. I teraz najważniejsze: czy w tej cenie kupie przyzwoity, do którego podłączę pozostałe głośniki, aby zestaw podpiąć do peceta? Bo jeżeli nie to ta propozycja chyba też odpada, bo wątpię, aby 500 zł wystarczyło na amplituner i suwoofer.

Co sądzicie na temat moich propozycji? Może macie lepsze? :-) No i bardzo proszę o rozwianie moich wąpliwości opisanych w poście...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31771-51-dla-komputera/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.