Skocz do zawartości
IGNORED

Siesta on-line... jak zrzucic do pliku?

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio znalazlem na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zapis wspanialych audycji M.Kydrynskiego z III. Bardzo chciabym zrzucic je sobie do formatu CD-Audio i sluchac bez posrednictwa komputera. Jak to zrobic?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/31910-siesta-on-line-jak-zrzucic-do-pliku/

"programem do nagywania płyt- UTWÓRZ PŁYTE AUDIO"

Tak, ale zeby otrzymac dane (czyli np. wav), ktore mozna nagrac na cd, musisz najpierw "przechwycic" material ze strony za pomoca jakiegos programu rejestrujacego dzwiek w trybie rzeczywistym (czyli np. jakis soundforge czy tez darmowy audacity). Po prostu wlaczasz nagrywanie w tymze programie z uaktywnionym odpowiednim wejsciem (najprawdopodobniej powinno byc to WAVE), a nastepnie odpalasz na stronie audycje, ktora Cie interesuje. Oczywiscie najpierw nagraj tylko kawalek w celu sprawdzenia, czy wszystko dziala jak nalezy. Nastepnie krotka edycja (cos tam przyciac i znormalizowac) i eksportujesz jako .wav, ktorego to juz bez problemu mozesz nagrac na plycie audio.

P.S. Moze mozna zassac bezposrednio pliki z tej strony. Ale ze wzgledu na to, ze jest to java, to sie nie wypowiadam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

w takim razie jakikolwiek program do obróbki dźwięku (ważne ze był prosty i mało zajmował). Puść piosenkę i tymże programem nagraj dźwięk używając opcji WAVE (zgra wszystkie dźwięki które odtwarza komputer- wiec lepiej wyłączyć dźwięk z GG ;)

-> camle

Oczywiscie masz racje. Moj blad. Za duzo grania w gry javy na komorce. Teraz wszedzie ja widze ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Ciekaw jestem czy udalo sie juz komus zgrac Sieste z internetu. Szukalem programu ktory to robi i znalazlem dziala super.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Przepraszam, prawie wszystkich, prawie bo sprawa nie dotyczy posiadaczy komputerow MAC z systemem X. Jesli chodzi o PC-ty to sorki, ale sie nie znam.

Na MAC-u dziala to banalnie. Programik wyglada nieco podobnie do zwyklej przegladarki inter. w ktorej odpalamy sabie strone sjesty, z ta roznica ze ma funkcje zapisu w roznych formatach od mp3 przez flac do AIFF (WAV).

pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no wlasnie, bardzo mnie zaciekawil ten watek.Czy moglby ktos w sposob lopatologiczny czyli dla takiego noob'a jak ja opisac co nalezy zrobic by zgrac sieste.

Mozemy sie nawet podzielic archiwum a pozniej wymienic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.