Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 2307-kalibracja glosnikow

piskle smoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow

Chcialbym zasiegnac rady, gdyz po wykonaniu automatycznej kalibracji wszystkie odleglosci miedzy glosnikami a miejscem odsluchu zostaly zanizone (we wszystkich przypadkach okolo 30cm) , mikrofon podczas kalibracji byl umieszczony byc moze w niekonwencjonalny sposob gdyz na mojej glowie:) .I jeszcze jedno w instrukcji pokazane jest ze mikrofon podczas kalibracji u mieszczony jest na statywie przed miejscem odsluchu i niewiem czy ta kalibracje powtorzyc u mieszczajac mikrofon na stoliku przedemna , czy po prostu te wartosci s prawidlowe.

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/31969-denon-2307-kalibracja-glosnikow/

dodam że warto samemu pokombinować z ustawieniami (w stosunku do tego co wykrywa Denon, choć może się okazać że tak jak wykrył jest ok) - zwłaszcza chodzi o odległości frontów od słuchacza - jeśli są niedokładnie ustawione to pojawiają się różne wartości opóźnienia dźwięku co skutkuje przesunięciem sceny i znoszeniem się basu , dlatego to takie ważne (ja u siebie ustawiłem odległości frontów po równo, mimo że jeden stoi ok 20-30 dalej od drugiego w stosunku do miejsca słuchacza co wykrył Denon, natomiast ten dalszy front ustawiłem nieco głośniej +1,5 db)

Dzieki za odpowiedz , u mnnie po kalibracji tak to wyglöada jak by scena dzwiekowa miala miec miejsce przedemna gdyz ta roznica (w odleglosci) jest taka sama dla frontow i centralnego, moze faktycznie tak ma byc.Mam do Ciebie Don111 pytanie czy u Ciebie w ampli mozesz regulowac wzmocnienie suba ? , gdyz u mnie w menu jesli chodzi o SET UP suba mam wybor miedzy LFE i LFE +MAIN?i troche mi to niepasuje gdyz ja np:sluchajac radia czy cd to lubie tylko przez fronty sluchac a jak znow ogladam film i dekoduje go Dolby Prologic to musze zaglebiac sie w menu zeby w SET UP suba zmienic LFE na LFE +MAIN zeby sub gral w 5.1

ja mam w setupie ustawionego suba na stałe LFE+Main

nie wiem jak jest w 2307 ale u mnie w 2106 amplituner zapamiętuje wzmocnienia wszystkich kanałów (w tym i suba) osobno dla np Dolby Prologic II i stereo, także w 5.1 mam ustawienie wzmocnienie suba na +5db, a w stereo na off (zjeżdzasz w dół z decybelami, minimum jest -12db a dalej już "off", oczywiście o ile w 2307 jest podobnie jak w 2106)

Widzisz problem jest taki ze instrukcja niejest po plsku .A to co zdolalem juz rozszyfrowac to to ze wzmocnienie glosnikow w tym suba (db) moge robic ale tylko jak wejde w wyniki ustawien automatycznej kalibracj.A jak wejde natomiast w STEREO to tylko moge regolowac -BASS i TRABLE oraz ROOMEQ nic wiecej zadnej mozliwosci wzmocnienia badz wylaczenia suba .Moze jest to mozliwe le niemam pojecia jak.To ssamo tyczy sie PROLOGIC tylko BASS i TRABLE i ROOMEQ.Moze jak znalazl bys chwile czasu i checi to wskazal bys mi jak ty poruszasz sie po Twoim manu?Byc moze te funkcje sa takie same ?Ewentualnie podam moje gg 8070656

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.