Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o... pytanie

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Forum to jedna wielka wylegarnia pytan co kupic, jak to gra, co zmienic. Bardzo mnie ciekawi ilu z nas skorzystalo z podpowiedzi forumowiczow. Ku zadaniu tego pytania sklonil mnie jeden z forumowiczow, ktory pytal juz chyba o wszystkie mozliwe wzmacniacze kable i kolumny, a w ,,o mnie'' nic sie nie zmienia.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/

To forum zawsze służyło do zadawania pytań. I do niedawna również do udzielania odpowiedzi. I było dobrze.

Ale ostatnio odpowiedzi znikają na rzecz pyskówek i durnych komentarzy. A i autorzy pytań jakoś niespecjalnie chcą odpowiedzi czytać. Wolą zadać następne pytanie...

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-719565

=>kaszanka7,

więc ja Ci odpowiem. Pytałem o jedne kolumny i dobrzy ludzie mi odpowiedzieli, potem pytałem o drugie i znów mi dobrze podpowiedziano. Na tyle dobrze, że mam je do dzisiaj i nie zamierzam zmieniać.

Pytałem też kiedyś o pewien wzmacniacz i już było 60/40, więc nie kupiłem, a mogłem za grosze zresztą. Teraz powstał nowy fanklub tego właśnie wzmacniacza i niektórzy dostają orgazmu na samą myśl o nim. Skutki na Allegro widać,że hej.

Są pytania, są i odpowiedzi.

I Ty o tym wiesz i ja też już o tym wiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-719572

Ciekawy temat, powiem więc jak to było ze mną i tym forum.

Jak zacząłem szukać dla siebie sprzętu to też zacząłem zadawać pytania.

Coś tam kupiłem,byłem niezadowolony,więc znów pytałem i znów kupiłem,ale już bardziej na podstawie nie konkretnych odpowiedzi ,a informacji na forum z wielu lat.

Taka analiza,a potem synteza.Chyba jestem w tym niezły.

Niestety,przy okazji tych poszukiwań w archiwum forum ,i opiniach stwierdziłem zadziwiające niezgodności.

Nie będę pisał kto, bo nie chcę "obmalowywać",choć może powinienem bo to mogłoby choć jednego "ocalić" od błędu.

Do rzeczy,a więc po analizie wpisów okazało się że niedługim odstępie czasu ten sam autor o tym samym sprzęcie pisze, że raz jasny,a innym razem ciemny.Że raz rewelka, a raz zamulacz.A tak w ogóle przy okazji właśnie sprzedaje,bo wymienia etc.Albo sprzedaje jego kolega.Albo właśnie na Allegro jest taki, i tu podaje konkretny jeden link, i jeszcze dokładnie wie że ten akurat egzemplarz jest super.

Ciekawe, nieprawdaż ?

To jedna kwestia, a druga to właśnie jak tu już paru kolegów zauważyło,strach pytać czasami,szczególnie jak się chce coś kupić.

Jak tylko coś chwalimy,to cena np. na Allegro od razu rośnie.

Handlarze jak sępy.

Obserwują, czytają i lu cena do góry.

Poza tym mnie jeszcze szczególnie bolą zęby, jak ktoś na chama oferuje swoje usługi czy produkty bezpośrednio na forum.

A gdzie tzw.kindersztuba.

Od tego jest np.mail.

Można do kogoś napisać z zapytaniem czy nie potrzebuje pomocy płatnej, a nie walić na forum i wykorzystywać je jako darmową tablicę ogłoszń.

To na tyle.

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-719872

Witam

Mój obecny "zestaw" audio poskładany został tylko i wyłącznie na podstawie wiedzy, jaką uzyskałem na forum i musze przyznać, że nie zawiodłem się nic a nic. Dzięki Wam uzyskałem dźwiek, o jakim zawsze myslałem (i nie jest on z całą pewnościa audiofilskoneutralny, ale taki ocieplony jak lubię). Jestem również pewien, że kiedy przyjdzie mi do głowy pomysł wymiany/modyfikacji sprzętu, moje pierwsze "kroki" poczynię śledząc to forum. Tak więc osobiście naszym forowiczom (tomektoon, beerfan, arturp, lucmaster, McGyver, Gipsy2, theli28 i wielu innym) będę dozgonnie wdzięczny za wszelką okazaną mi pomoc.

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-719879

Witam.

Od momentu kiedy zacząłem czytać to forum do momentu rejestracji minęło około 1,5 roku.

Zacząłem interesować się tematyką po tym, jak udało mi się uzmysłowić, że wtopiłem na zakupie zestawu kina domowego. Przejście na tematykę stereo nie jest takie błache. Pomimo, iż mieszkam w Warszawie, nie mam czasu biegać po sklepach i słuchać co popadnie, aby dobrać sprzęt. Forum pomogło mi ograniczyć zakres poszukiwań (co nie zmienia faktu, że opinie użytkowników na temat danego sprzętu należy brać przez pryzmat ich upodobań).

Do tej pory zakup głośników i CD był poprzedzony wnikliwym przeszukiwaniem forum. Trochę inaczej sprawa miała się z wzmacniaczem - tu walczyłem początkowo sam i po kilku niezadowalających odsłuchach zaryzykowałem. I zamiast Exposure 2010s zakupiłem Jolkę 1501S. Czy to dobry wybór - czas pokaże. Na razie sądzę, że błędu nie popełniłem :).

Ale zakup znów był poprzedzony zapoznaniem się z opiniami ludzi, którzy z tym sprzętem mieli kontakt.

Warto uczyć się na błędach - najlepiej nie swoich :).

Czego mi brakuje - chyba w dobie handlu internetowego opinii o internetowych sprzedawcach (pomijając wojny pomiędzy handlarzami z Allegro). Chyba warto by dzielić się doświadczeniami, gdzie warto w sieci robić zakupy, a co omijać szerokim łukiem.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-720466

hmm gdzies wyczytalem, ze ruszyla strona na ktorej laduja nieuczciwi sprzedawcy z allegro, lub Ci, ktorzy np. koncza aukcje przed czasem, z powodem w stylu "sprzet zostal uszkodzony" a po chwili wystawiaja go ponownie.

Mozna by w takim razie zrobic watek, w ktirym byliby tacy wlasnie osobnicy, tylko zwiazani z tematem audio... Nie wiem tylko czy nie mjaloby sie to lekko z prawem...:)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/32071-pytanie-o-pytanie/#findComment-720724

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.