Skocz do zawartości
IGNORED

co dobrac do Altusów300??

matt007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem Altuski 300 tylko teraz musze dobrac reszte do nich! Słucham muzyki techno,dance i tym podobne więc dlatego zaopatrzyłem sie w te kolumny! Teraz tylko potrzebuje dowiedziec sie co do nich dobrac zeby fajnie to razem chodziło:)

Co chodzi o wzmaka to nie wiem, myślałem o Yamaha ax-900 tylko jeszcze nie jestem pewny, a co z resztą?? dobrac reszte do wzmacniacza?? Bo myslałem ze jak kupie yamahe to i reszte też z tej firmy! Co prawde nie wiem czy dobrze mysle...:) no i przydały by sie też nie drogie a w miare dobre kabelki:)

Prosze o jakies sugestie!

POZDRAWIAM!

https://www.audiostereo.pl/topic/32092-co-dobrac-do-altus%C3%B3w300/

matt

nie gniewaj się na nasze wredne wpisy to tak z nudów

możesz smiało Yamahe chociaż ja bym radził Nada a pewnie discomaniak Pioniera, napisze tak skoro to Altusy to patrz i zwracaj uwagę na wage wzmaka jak na alegro niech koleś napisze ile wazy reszte olej i bedziesz zadowolony jak złowisz coś powyżej 15kilo to Dance jak sie patrzy

pozdro

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

yolaos z ta waga dales czadu:D

Yamaha AX 900 to bardzo fajowy wzmak ale Altusy nie pozwola jej na rozwiniesie skrzydel. Moze byc za jasno i meczaco. Basu gory i powietrza nie brakuje. Pioneer IMHO do Altusow jakos nie bardzo... Kup taniego Soniaka 530 ES za ok 400zl - takiego jak ma hazel - i na pewno bedzie lepiej jak z Pioneerem i Yamaha.

No nie wiem, do soniaka straciłem zaufanie a poza tym nie jest to firma która robi wzmaki z górnej półki! Mam soniaka F-210 i nie jestem zadowolony:/ jeszcze spaliły sie rezystory i głucho! Wolał bym kupic cos innego... np. pionner albo yamahe! czytałem ze pionnery całkiem dobrze spisuja sie z Altusami więc jak to z tym jest??

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

yolaos z ta waga dales czadu:D

Yamaha AX 900 to bardzo fajowy wzmak ale Altusy nie pozwola jej na rozwiniesie skrzydel. Moze byc za jasno i meczaco. Basu gory i powietrza nie brakuje. Pioneer IMHO do Altusow jakos nie bardzo... Kup taniego Soniaka 530 ES za ok 400zl - takiego jak ma hazel - i na pewno bedzie lepiej jak z Pioneerem i Yamaha.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Powtarzasz jakies obiegowe bezsensowne opinie. Kazda firma robi shit Sony Pioneer i Yamaha takze - takim wlasnie shitem (nie gniewaj sie) jest Twoj wzmacniacz. Poczytaj troche o wzmakach i koncowkach mocy z serii ES. Lubie Pioneera ale to chyba nie bedzie dobry wybor do tego typu muzyki. Jesli juz to zwroc uwage na wielkie kloce typ A 656, 676 i wyzej.

Sony robilo takze swietne cdeki z serii ES np 707, 779 itp.

Jeśli Altuski kupiłeś, to możesz je też sprzedać. Słuchanie żadnego rodzaju muzyki nie usprawiedliwia inwestowania w coś, co tylko w PRL-u można było uznać za sprzęt grający. Zanim kupisz, poczytaj choćby inne wpisy na forum. Całkiem fajny system można już złożyć na jakieś 2000 zł. Odrobina wytrwałości napewno się opłaci.

No ok!

Nie znam sie na tym i najlepiej jak ktos by mi powiedział co złożyc za ok. 3 tysiaki!

A co do kolum to bez problemu bym je sprzedał kumplowi.... Nie wiem ale słyszałem ze do takiej muzyki jakiej słucham Altusy są najlepsze ale nie wiem! Lubie słychac głosno z dobrym basikiem i ogólnie cała reszta zeby dobrze grała, zeby dzwięk był przyjemny! Słuchm tez cicho i wtedy lubie jak jest dobry bass, tylko nie wiem czy Altusy przy cichym graniu mogą zagrac z dobrym basem!

pozdro

Zgadzam się z wcześniejszymi wpisami - można dużo lepiej a w kwocie 3000zł tym bardziej. Sprzedaj jak możesz te altusy i nie zastanawiaj się nawet - ja też przez chwilę kiedyś miałem nieprzyjemność posiadać ten szmelc w domu bo został mi on podarowany - fakt, że był to model mniejszy ale grały tragicznie. Za to sprzedały sie na allegro w mig :)

Tak na marginesie wszystko co kupisz markowego zagra lepiej od tych altusów - poczytaj wątki jest sporo informacji na temat podłogówek, które powinny się sprawdzić np. pierwsze lepsze... chociażby JBL E90 - nie lubię ani tej firmy ani brzmienia które prezentują jej produkty ale do techno i innych dynamicznych rytmów powinny być jak znalazł - naprawdę jest w czym wybierać. Co do wzmacniacza to wszystkie które były wspomniane wcześniej w tym wątku (Yamaha ax-900, Sony serii ES i pioneer'y od 6XX w górę) to bardzo solidne i przyzwoite wzmacniacze.

No to altusów sie pozbyje jak najszybciej i zamienie ja na JBL E90 chyba ze jeszcze macie jakies ciekawe propozycje:) a co do wzmaka to pewnie yamaha albo pionner! no oki a jakie cd czy może dvd choc pewnie z dvd jest gorsza jakosc dzwięku...! pozdro

od E90 może lepsze to...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

piecyk np.

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

... tutaj disco niech się wypowie, wygląda zacnie

Ukryta Zawartość

i tak dalej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

CZEŚĆ MATT :)

Nie przejmuj się wpisami od użytkowników tego forum na temat Altusow 300

Altusy 300 to całkiem dobre kolumny -może nie maja typowego audiofilskiego brzmienia ,ale ich brzmienie może się podobać i mi się podoba i to bardzo słuchalem już óżnych klocków i bywało że wolalem słychać moich altusików od JBL-ów za 3 k.zł !!!

Te altusy względem tych z PRL-u to przepaść ogromna-wiesz ja i mój kolega budujemy kolumny ,mamy spore doświadczenia w budowie kolumn ,zwrotnic i to jakich takich ktore zszokowały by nawet McGyvera !!!

Nowe altusy graja dość jasno przestrzennie czysto detalicznie , wysokie tony są na poziomie tych z tonsilowych kopułek, njlepsze ui A 300 jest średnica-żywa bardzo żywa...

Jakość dzwięku altusow jest dobra -ale nie w kwestii audiofilskiej-w sensie równowagi tonalnej itp...-to wcale nie oznacza ,że nie graja fajnie bo jak ktoś lubi żywy przestrzenny dźwięk, bdb stereofonie, lubi szybkie rytmy i nie tylko to altus 300 może być wspaniałem wyborem -z resztą 0n konstrukcyjnie jest w 80 % inny nić dawny altusy ktore faktycznie tylko do kominka się nadają...

Te osoby nie słuchały Altusow 300 tylko kiedyś stare i Ci piszą ,że to PRL boki zrywam

Ocena ogólna Altus 300 ****+/6

w sensie audiofilskim ***

Wzmak wystarczy Diora WS 700 i będzie w porządku :)

POZDRAWIAM

Naprawdę ????????????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyląc czoła przed wielbicielami nowych Altusów "full mega wypas" na miarę IV RP, polecałbym jednak odsłuch kolumn Cerwin Vega VE-12f (www.soundpower.pl) za 1250 zł. Skutecznośc 93 dB, pasmo od 28 Hz, woofer 30 cm, rozmiary też do zaakceptowania. Ta firma wie jak robić zestawy do mocnego (i głośnego) grania. Zostanie jeszcze ok. 1800 zł na CD i wzmaczniacz (Diorę możesz sobie z czystym sercem odpuścić).

>Polik

Wcale sie nie gniewam za wpisy, bo wiem ze nie wiele wiem i dlatego próbuje sie czegos nauczyc od was!

No to teraz mam mętlik, kazdy słucha na czym innym! Sam wiem ze jak kupie JBL będą mi sie podobac, ale zarówno też jak dokupie reszte do Altusików tez zarówno będzie robiło na mnie wrazenie! Czytałem troche na temat altusów i duzo osób ich chwali wiec teraz jak z tym jest?? Jeden słucha JBL i mu sie podoba a drugi będzie słuchał Altusów i też będzie zadowolony! Ale przeciesz zawsze moge kupic wzmaka jakies cd i decka podpiąc do altusów i słuchac, a z czasem jak mi sie znudzi sprzedam i kupie cos inne...:) pozdro

do matt007

Dokładnie tak -najlepiej sam posłuchaj różnych klocków i sam będziesz wiedzial co Ci się podoba -ja tam ma zawsze własne zdanie i tyle...

POZDRAWIAM

P.S Altus nie altu włącz muzyke sluchaj ,słuchaj pelen relaks ,a kabelki i rozterki o kant potłuc...

"Jeden słucha JBL i mu sie podoba a drugi będzie słuchał Altusów i też będzie zadowolony! "

Bo jbl i altus to podobna "klasa" (oczywiscie marketówka) Inna sprawa,że jedne posłucha na jamniku i mu się jeszcze bardziej spodoba

annawroc

1) Inna sprawa,że jedne posłucha na jamniku i

>mu się jeszcze bardziej spodoba-bez przesady

2)Bo jbl i altus to podobna "klasa" (oczywiscie marketówka)-może i podobna ,ale wiekszość kolumn ktorymi sie tu ludzie zachwycają to nic wspaniałego no cena to owszem-często kupuję czasopisma audiofilskie i co oglądam jak wyglądają w środku klocki za kilka tys.zł -nic specjalnego ,a zwrotnice często są skromne i na jakimś tam paździochu-i te kondensatory klejarka poprzyklejane-tak to se można na ZPT robić ...

koluimny najlepiej samemu zrobić HI-AND

POZDRAWIAM WROCŁAW

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.