Skocz do zawartości
IGNORED

AQ, TARA, MIT a moze cos innego

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie chce sprzedac swoj kabelek glosnikowy AQ Cladera. Rozgladalem sie za kabelkami, ogolnie chyba bede musial wziasc cos w ciemno wiec licze na Wasza pomoc..co mi radzicie- Tara Air 2, Mit MH 750 Shotgune bi-wire, MIT MH 750 shotgune Tube single czy AQ Mont Blanc z DBS. Oczywiscie jak bym sie zdecydowal na Tare to potem bym poszukal IC takeigo samego ( tylko ze z trami jest problem z podrobkami a w innych z tym nie ma).

https://www.audiostereo.pl/topic/32233-aq-tara-mit-a-moze-cos-innego/

Witaj

Wybierając między Audioquestem a MIT-em wybrałbym te drugie. Tym bardziej jeśli ma to grać z tym, co napisałeś w swoim "o mnie". Głośnikowej Tary Air nie słuchałem. A dlaczego nie możesz pożyczyć i posłuchać? Część handlarzy, którzy sprzedają na allegro kable to bardzo mili ludzie i za kaucją wypożyczają kable. Jak się nie spodobają - można oddać. Ja bym w ciemno 2-3 tys na druty nie wydawał.

Pozdrawiam Stempur

PS. Doszła do Ciebie moja wiadomość na PW, bo forum coś wariowało i nie wiem czy korespondencja działała.

Jeszcze jedna propozycje z allego - a może Albedo? To znakomite kable, łączą dobre cech stereotypowego srebra - przejrzystość, szczegółowość, sporo powietrza z elementami "miedzianego brzmienia", czyli z: płynnością, brakiem ostrości, gładkości. W niektórych systemach mogą by- za spokojne, ale z Bowersami i Rotelem może być OK.

Pozdrawiam Stempur

O albedo slyszalme duzo negatywow iwec odpada..Tare wypozycze chyba na weekend i zobacze jak sie spisze..a reszta kawla drogi ode mnie..no ale na tego Mita bym sie skusil, aczkolwiek mialem transparenta i nie bylem z niego zadowolony( ale transparent dopiero od ultra gra):)

Blady, Ty nie słuchaj negatywnych opini, Ty słuchaj kabli :-) Słuchałem Albedo kilkakrotni - Air 3, Monolitha i drogiego Versusa - i zawsze grało co najmniej dobrze. Alemoże się wpasowały w system...

Pozdrawiam Stempur

a propos tego MIT MH-750 na allegro - jak to brzmi w porównaniu do np. Transparenta Ultra? ja z racjiposiadania ic Ultra kierowałbym się w stronę Transparenta, ale może MIT byłby też ciekawą alternatywą?

A ja mam inna propozycje. Masz bardzo dobre, hi-endowe kolumny i silnie sredniej klasy sprzet. Jak znam zycie z obserwacji wlasnego to wkrotce zaczenie Cie mierzic ta sytuacja. 803 polubia sie z cieplejszym sprzetem i po takich zmianach pogrzebalbym dopiero w kablach.

pzdrw

soso

Adam a masz juz 803:)...

juz sie przymierzam do wymiany koncowki..moze jakiś USHER 1,5..tylko czy wymieniajac koncowke musialbym wymienic tez pre?? Nie chce miec sprzetu każdy z innej parafi.

Warto też posłuchac polskich Argentum , bardzo dobry stosunek jakości do ceny

Sam mam Acoustic Zen Hologram II , bardzo lubię ten kabelek , wart posluchania

Co do Albedo słuchałem ich w kilku konfiguracjach , nie zachwycaja .I z lampą i z mocna hybrydą nie zdały egzaminu

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Zapodaj se Waść tego Beldena skrętkę, naprawdę jest różnica w kablach :)) to nic nie kosztuje praktycznie. Szczerze polecam.Sam z tego brechałem, ale jak spróbowalem to ten kabelek został (wcześniej munwalki,OFC)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.