Skocz do zawartości
IGNORED

Zaproszenie do Oławy

robtango

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny mam przyjemność zaprosić wszystkich forumowiczów na prezentację sprzętu audio oraz kina domowego która odbędzie się 15 kwietnia 2007 w godzinach od 11 tej do późnych godzin wieczornych w Oś.Kultury w Oławie .

Impreza ma charakter rozrywkowo- poznwczy ale również ma na celu pokazanie odświeżonych produków rodzimych firm jak i tuningu sprzętu gównie cd.przygotowanych przez profesjonalistów.Przygotowałem krótką listę osób i firm dzieki którym mogła powstać wystawa.

Przede wszystkim Dyrekcja Oś.Kultury za udostepnienie pomieszczeń ,Waldemar T. zaangażowanie ,reklama media.

Salon sprzętu Audio i kina dompowego "Strefa Dźwieku "-KINO

1. kolumny KEF seria XQ

2. DVD Arcam

3. Procesor DD, DTS Arcam AVP 700

4. 7 kanałowa końcówka Arcam P7

5. Projektor InFocus IN 78

6. Okablowanie Wireworld, XLO

7 Być może dzięki Firmie "Telpol" uda się zapraezentować na w/w zestawie nowy system odtwarznia płyt DVD typ. Blue Ray

Stereo Strefa Dźwięku stara się o wystawienie kolumn Avangarde z japońską elektroniką Trio,ale o tym poinformuje na bieżąco.

Oploski producent wzmacniaczy lampowych itp firma " Skorpion"

1.Kolumny Altec 19 lub Altec Valencia, lub Altec 604, lub Nordis (na Seasach 93db).

2.Kable głośnikowe "Dubiel Argento plus".

3.Interconekty Siltech FTM4 G, "Dubiel Argento by Kondo160","Dubiel Argento by Cardas".

4.Gramofon "Luxman PD 370" zasilany z baterii z wkładką Shelter 901 lub ZYX 100R.

5.Preamp gramofonowy lampowy "Dubiel phonomaster SE" zasilany z baterii.

6.Odtwarzacz "Dubiel NOS-DAC" wersja beta, częściowo zasilany z baterii.

7.Wzmacniacz "Dubiel 6AS7 OTL SE" 2 x 10 W lub "Dubiel 300B" z lampami Western Electric.

8.Kable sieciowe "Dubiel Reference VPC", "Dubiel Reference LGC".

9.Kondycjoner sieciowy "Dubiel - Hey Joe".

10.Lampowy magnetofon "Revox G36".

Manufaktura Nuda Veritas repreznetowana przez mojego Kolegę Piotra

1 Nowy Wzmacniacz WI-4

2 Kolumny Avalon Classic

3 Dac NOS na ECC 88 transport Audiomeca Talisman ,Revox

4 Okablowanie Electraglide , Nuda Veritas

oraz Kolumny diy z lampwymi wzmacniaczmi Single-Ended .

W miarę rozwoju systuacji o dodatkowych osobach czy też wystawiających się firmach będe informował na bieżąco.

Zapraszam wszystkich i życzę udanej zabawy pozdrawiam Robtango

https://www.audiostereo.pl/topic/32320-zaproszenie-do-o%C5%82awy/

Chętnie bym przyjechał bo niedaleko ale czy jak to wszystko zobaczę -usłyszę to jakiś

diabeł nie zacznie znowu szeptać to ucha coś o zmianie/wymianie sprzętu.

Na razie mam dość zmian i czas zacząć słuchać muzyki bo szkoda czasu.

Ale życze powodzenia i proszę na wszelki wypadek o podanie adresu tego Domu Kultury.

Robtango >

Wpisz mnie na listę !

Czas poznać szczyty !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich forumowiczów , jednocześnie przypominam oraz zachęcam do przyjazdu na pokaz do Oławy.Z zapowiedzianych wystawców zmieniło się jedynie to, że nie dotrą zapowiedziane wcześniej kolumny Avangarde z lampą.Rownież pokaz systemu Blue Ray nie dojdzie do skutku.W tym czasie prezentacje w/w sprzętów odbywają się w innych cześciach kraju.Rozpaczać z tego powodu nie bedziemy ponieważ dodatkowo przygotowaliśmy pokaz gramofonu analogowego Well Tempered Classic z rewelacyjnym preampem? Dołączyła do nas równiez firma 4soud z pięknymi ustrojami akustycznymi.Dodatkowo uruchomiliśmy bar za napojami kawa,herbata i piwo więc susza nam nie grozi.

Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę robtango

Avant zaadoptowaliśmy cztery pomieszczenia Oś.Kultury .Pokaz zaczyna się od 13 do 20 godziny(być może się przedłuży ale to zależy od frekwencji osób zwiedzajacych )Jeśli ktoś przybędzie wcześniej nie bedziemy sprawiać żadnego problemu .Zapraszam

Niestety, miałem jechać bo to tak niedaleko a tyle ciekawych rzeczy się zapowiadało, ale wstrętne choróbsko przykuło mnie do łóżka i nici z wyjazdu. Tylko pozazdrościć obecnym... Teraz trzeba czekać na jakąś następną okazję. :-(

Na poczatek pare fotek:

ustroje Pana Dubiela

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oraz Nuda Veritas

Ukryta Zawartość

post-4512-100004126 1204114364_thumb.jpg

post-4512-100004127 1176656164_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Wszystkich .Na wstępie chciał bym podziękować moim znajomym i wystawcom za przygotowanie "Spotkania w Oławie " a głównie Dyrekcji Ośrodka Kultury w Oławie za udostępnienie pomieszczeń.Waldkowi za czuwanie nad całością .Józkowi za obsługę baru,a najbardziej osobom, które przyczyniły się do powstania imprezy:Nuda Veritas pokaz przygotowany przez mojego kolegę Piotra ,Bogdanowi Dubielowi firmy Skorpion ,chłopakom ze "Strefy Dźwięku " za profesjanalne przygotowanie Kina domowego oraz firmie 4Soud ,która zadbała o ustroje akustyczne ,Kszyśkowi z Electry czuwającym na zasileniem sprzętów Audio .Moim kolegom którzy wspierali mnie na duchu a przede wszyskim odwiedzajacych nas gości.Jeśli chodzi o całość imprezy nie będę się wypowiadał na temat grających systemów i sprzętów bo opinie są zawsze są skrajne jak skrajne są gusta .Myślę, że każdy z tej imprezy wyniósł coś dla siebie ,czegoś wspólnie nauczyliśmy się, a najbardziej cieszy, że mogliśmy poraz kolejny spotkać sie w audiofilskim gronie.Pozdrawiam Robtango. P.S.Jeśli kogoś pominąłem w mojej wypowiedzi z góry przepraszam .

Nachodzi mała refleksja po słuchaniu Revoxa na pokazie u Roberta w Oławie. Mam wrażenie, że technika poszła do przodu ale w tyle zostawiła jakość dźwięku. Rodzimy producent Dubiel markujący swoje wyroby swoim nazwiskiem prezentował szpulowy magnetofon Revox i przyznam, ze to zrobiło duze wrażenie. Najlepszy dźwięk to był ten magnetofon w komplecie z głośnikami altec i jego wyrobami lampowymi. Kiepsko natomiast u niego zagrała czarna płyta, bardzo dużo brudów (zniekształceń) w wyższej średnicy. Technicznie lepiej czarne krążki zabrzmiały na systemie z głosnikami Avalon i wzmacniaczem Nudy Veritas. Szkoda, że mało wpisów na ten temat, właśnie jak dobry potrafi być dźwięk z takiego szpulowca to nieprawdopodobne.

Na pokazie były różne cyfrowe i analogowe źródła, ale ten Revox na tle wszystkiego zagrał wybitnie.

Ciekawie prezentował się system z kopiami AN, tyle, że do oryginałów to im troche brakuje, ale charakter i duze podobieństwo dźwiękowe i wizualne sprawia bardzo interesujące wrażenie, miałem okazję tych głośników słuchać wcześniej na innych wzmacniaczach, ale zawsze z triodą.

Zadziwiająco dużego przedsięwzięcia się podjął Robert, wieloletnia wiedza i pasja z jaką podchodzi do tematu jest cenna, chciałem mu podziękować za wiele rad i doswiadczeń dzięki którym stawiam coraz wyżej swiadomie kroki w tym grząskim temacie.

Pozdrawiam organizatora i uczestników.

Tak...Czas w końcu coś napisać.To był mój trzeci raz w Oławie i mówiąc szczerze uważam za najbardziej udany.Nie miałem okazji posłuchać Revoxa,dlatego moja opinia ma inny punkt odniesienia niż Skrzypka.Dżwięk we wszystkich pokojach był bardzo dobry.Ale po kolei... pierwszy ogień poszedł pokój p. Dubiela. Tutaj zgadzam się z przedmówcą ,analog zegrał gorzej niż...Cd,który był bardziej dynamiczny,czystszy,z lepszą rozdzielczością.Brzmi to jak herezja, ale tak to odebrałem/a powinno być odwrotnie/.Pózniej uderzyłem do yaloosa/kopie AN,monobloki lampowe pre z DAC-iem/ i tutaj zagrało mi najlepiej, spędziłem tam najwiecej czasu i słuchałem z dużą przyjemnością.Każdy gatunek muzyki grał na wysokim poziomie.Majac w pamięci dżwięk orginału nie było się do czego przyczepić!Duże brawa!W okoju z Avalonami słuchałem tylko analogu...i to też nie do konca był dżwięk z czarnej płyty ,który osobiście lubię,zbyt twardy na basie i góra za ofensywna,z kolei mojemu kumplowi bardzo sie podobało,gusta gusta...Mimo niedużej frekwencji pokaz był na wysokim poziomie i przebiegł w bardzo fajnej atmosferze.Dzieki Panowie organizatorzy i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.