Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 2910 czy cos z serii 30

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam możliwość zakupu odtwarzacza DVD Denon 2910 za 2300 zł, czy miał ktoś do czynienia z tym modelem, czy dużo rózni się od modeli z 30 na końcu (1930,2930 itp).Intersuje mnie czy jest widoczna róznica od dużo tańszego modelu 1930? Skłaniam się ku temu modelowi ponieważ ma wyjście DVI, które ma mój projektor Benq.

https://www.audiostereo.pl/topic/32351-denon-2910-czy-cos-z-serii-30/

2300 zl płaciłem za ten model ponad rok temu, gdy nie było jeszcze następcy. Teraz to nie jest dobra cena.

Jeżeli możesz zapłacić dwa razy więcej za serię 29xx, to kupuj i nie myśl o 19xx. Dobry (chyba nawet bardzo sobry) obraz, niezły (w porównaniu do CD, bo jak na DVD to bardzo dobry) dźwięk i zdecydowanie lepsza mechanika.

Ja nie żałuję ani złotówki, choc czasem ktoś się zdziwi: tyyyle pieniędzy za DVD, jak Manta kosztuje stówkę???? I jeszcze divxy czyta.

Panowie a w 2930 będzie duża róznica w jakości obrazu pomiędzy wyjściem HDMI a component, projektor mój ma wejście component i może by to wystarczało, porownywał ktoś HDMI i component w tym odtwarzaczu podłączonym do projektora?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czy zastosowanie takiej przejściówki nie pogorszy jakości obrazu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przejściówka HDMI-DVI nie pogorszy obrazu. Model 2930 ma nowy procesor poprawy obrazu REALTA, który jeszcze rok temu był dostępny jedynie w urządzeniach profesjonalnych za kilkadziesiąt tysięcy dolarów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.