Skocz do zawartości
IGNORED

ustawienie wzmaka celem wentylacji

jarekeraj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jeżeli musicie stawiać klocki (systemu!) jeden na drugim, wzmak ma wentylację od góry i jest jednocześnie najgłębszym elementem wieży to co robicie? Odwrócona piramida? Jakąś deseczkę głęboką pod wzmak kładziecie? Czy olewacie wentylację i wzmak ląduje na samym dole?

J

https://www.audiostereo.pl/topic/32353-ustawienie-wzmaka-celem-wentylacji/

w moim poprzednim systemie miałem taki sam problem, rozwiązałem go wycinając z drewna krążki grubości około 1-1,5 cm o srednicy nóżek tunera stojącego na wzmacniaczu,a później pomalowałem je na czarno. Wyglądało to znośnie aczkolwiek było mało praktyczne przy czyszczeniu. Podkleiłem je też gumą od spodu żeby nie rysowały pokrywy wzmacniacza.

Zwykle we wzmakach radiatory a często i trafo są blisko tylnej ścianki. Gdy wzmak jest najgłębszy tamta okolica nie jest zasłaniana przez płytsze pozostałe klocki i one nie przeszkadzają przepływowi powietrza ze spodu do góry. Bo piszesz wprawdzie, że wzmak ma chłodzenie od góry, ale dziury w "suficie" to za mało, żeby powietrze mogło być wciągane potrzeba dziurek w "podłodze"wzmaka. Najchłodniejsze powietrze powinno być zasysane własnie przez dziurki w "podłodze" wzmaka, zatem on nie powinien stać na innych elementach zestawu, tylko na stole, a reszta, ta płytsza na nim, płyty czołowe zlicowane. Ale przyznam się bez bicia, że wywalczyłem od zony całą powierzchnię komody i u mnie każdy klocek stoi bezposrednio na komodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.