Skocz do zawartości
IGNORED

Klon ostianato co do tego NAD C352, C320

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zbudowałem prawie klona ostianto 2000 22L 40hz chcę kupić zestaw CD+WZM. Zastanawaim się NAD C352 + NAD C521 BEE lub NAD C320BEE + C521 BEE ? Co myslicie o tym zesawieniu? Czy jest sens kupowac C352 czy mocowo i brzmieniowo C320 BEE wystarczy? Czy moż coś innego w cenie do 3000zł ?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

C320 BEE to najgorszy wzmacniacz jaki słyszałem w tym zakresie cenowym. Moc nie jest jedyną różnicą pomiędzy nim, a wyższym modelem C352. C352 gra już całkiem poprawnie, niczym nie wkurza, i choć brakuje mu pewnej soczystości barw średnicy, to można już odczuwac niejaką przyjemność słuchając tego wzmacniacza.

Poza tym NAD to nie jest jedyna marka której urządzenia są godne zakupu w tym zakresie cenowym. Sugerowałbym rozejrzeć się w ofertach innych producentów, również z drugiej ręki.

C320BEE , jak i C521BEE fabrycznie są bardzo słabymi sprzętami.

Proponuję lekturę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz:

Ukryta Zawartość

Proponuję kupić C320BEE i C521BEE , a za różnicę w cenie do C352 zrobić upgrade i zapomnisz o wymianie sprzetu na długi czas :)

Mocowo mój C320BEE daje sobie radę ze skanami 18W8535 ( i to nie tylko moja opinia ) , tak więc z Twoimi tez da sobie radę :)

Masz wszystko dokładnie opisane...

Tak więc lutownica w dłoń i do walki :)

A w razie pytań zapraszam do wątku z chęcią pomogę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zrobiłeś klony kolumn, i twierdzisz że tuning jest niszczeniem sprzętu? Widzę tu pewną sprzeczność.

Dlaczego z drugiej ręki odpada? W ten sposób można zakupić sprzęt o kilka klas lepszy niż nowy kosztujący podobną kwotę.

Jeżeli chcesz mimo wszystko kupić nowy sprzęt, to nie pytaj co kupić, tylko wybierz się na odsłuchy róznych wzmacniaczy do sklepów, i sam coś wybierz.

Zniszczyć chodziło mi o to, że ja mimo tego że jestem technikiem elektronikiem to cienki jestem i zepuć bym go mógł w 2 minuty. Z drugiej reki juz miałem, może jednak nie. Jakie odłsłuchy najbliżej mam we wrocławiu 2 sklepy strefa dzwięku i TOP HIFi, tu i tu ostianato nie maja, więc jak mam to porównać.

Jejku, to czego to teraz uczą w tych szkołach skoro technik elektronik boi się coś zrobić w swojej dziedzinie zeby nie zepsuć? ;-)))

Jak porównać w sklepie? Proste. Zabrać swoje kolumny do sklepu, tudzież wypożyczyć wzmacniacz do domu za kaucją. Jeżeli sklep nie umożliwia takiej opcji, to mówimy grzecznie "do widzenia", a jeszcze lepiej "żegnam" i udajemy się do innego sklepu.

Nic nie uczą, kombinowac może. Zanczy coś umiem ale strachliwy jestem tymbardziej ze składałem tą kasę kilka lat. A jak zespsuje to gwarancji nie ma.

Ostinato to dobre kolumny. Jezeli chcesz dla nich godnego partnera i chcesz tylko nowy sprzęt , a nie chcesz przy nim pogrzebać to zapomnij o tym przedziale cenowym.Dozbieraj jeszcze raz tyle to moze coś w miarę przyzwoicie grajacego znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.