Skocz do zawartości
IGNORED

wykorzystanie elektorniki technics EH790

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam na razie wieżę technics EH790, zrobiłem dzisiaj małe doswiadczenie - podłączyłem kolumny z tej wieży do amplitunera marantza SR 1010 (starszy model, gdzieś z początku lat 90-tych) i powiem, że bas z tego marantza zabrzmiał dopiero przy dośc dużej głosności, nie schodził tak nisko jak w technicsie i był, nie wiem jak to nazwać taki "kopiący" i twardy. Wywnioskowałem z tego, że być może elektornika z technicsa nie jest najgorsza i może po podłączeniu lepszych kolumn zabrzmi nieźle. Czy ktoś próbował do tej wieży podłączyć lepsze kolumny? Inne pytanie dotyczy biamplingu, bo chcę podłączyć kolumny bez biamplingu. Czy jest mozliwość podpięcia się gdzieś we wzmacniaczu technicsa przed aktywną zwrotnicą?Pozdrawiam

jezeli ta wieza rzeczywiscie ma aktywna zwrotke, to znaczy ze w kolumnach nie ma juz zadnej filtracji - w tej sytuacji eksperymenty z wymiana wzmaka lub kolumn sa z gory skazane na porazke. no, chyba ze przypadkiem udaloby sie znalezc kolumny z bardzo zblizonym podzialem i oczywiscie podwojnymi terminalami glosnikowymi, ale i w tym pzrypadku raczej nic ciekawego z tego nie bedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.