Skocz do zawartości
IGNORED

Zabawni KUPUJĄCY na allegro

kolmen

Rekomendowane odpowiedzi

Powieść w odcinkach.

Wiadomości wysłane do Sprzedającego przez potencjalnego Kupującego .

Pierwsza wiadomość nie zapowiada ciekawej korespondencji:

" Witam,

Prosze o wiadomosc, czy w przypadku ceny za pilota do Nakamichi nie wkradl sie jakis blad? Widze cene 145 zl - czy nie jest to pomylka?

Dodatkowo mam pytanie, jakie urzadzenia obsluguje ten pilot?

Pozdrawiam,

....... "

https://www.audiostereo.pl/topic/32582-zabawni-kupuj%C4%85cy-na-allegro/

Druga wiadomość odebrana 13 marca o 13.19

" Pan patrzy tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To sa w pelni konfigurowalne piloty do wszystkich urzadzen, nowe, renomowanego producenta.

Cena 149 zl za pilota Nakamichi to musi byc pomylka...?

Pozdrawiam,

....."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trzecia wiadomość odebrana 13 Mar 2007, 21:52

"Dziekuje za wiadomosc,

Nie ma takiej mozliwosci, aby ktos za niego zaplacil 149 zl, podczas gdy za 199 zl moze miec uniwersalny pilot z programowaniem komputerowym do calego systemu audio-video w mieszkaniu :( Zwlaszcza, iz marka Nakamichi nie jest w Polsce popularna, a ceny tych urzadzen, ktore sa (z rynku wtornego) sa niskie i koszt takiego pilota bylby w tym kontekscie absurdalny :(

Aby znalezc kupca cene warto zredukowac o mniej wiecej 100 zl.

Pozdrawiam,

....."

Zaczyna się rozkręcać (potencjalny kupujący) !!!

.

Czwarta wiadomość z 14 Mar 2007, 00:05

trochę lakoniczna

"Moja cena to maksimum 100 zl, w tym koszt wysylki (uwazam, ze to sporo). Prosze pamietac, ze to tylko pilot...

Jezeli sie Pan zdecyduje, prosze dac znac.

Pozdrawiam,

...."

tez mialem ciekawego klienta,do tego stopnia mnie rozbawil,ze zostawilem sobie korespondencje z tym panem.

Panie Tomku,

Pisze Pan, że 67 tysięcy złotych to bardzo atrakcyjna cena, jak za takie auto. Dlaczego w taki razie nie ma chętnych. Obserwuję już ten samochód dość długo po wszystkich serwisach www (było wystawione i na allegro i na gratce i na traderze, było już na giełdzie samochodowej). Na moje oko już od dwóch miesięcy nie ma chętnego a i kolejka do niego też nie stoi. Na dzień dzisiejszy to auto będzie bardzo trudno sprzedać za taką cenę szczególnie, że za kilka dni mamy 2006 rok. Obejrzałem już kilkanaście aut tego rodzaju (w tym Range Rover-y) i jest w czym wybierać (auta są w bardzo różnym stanie ale można znaleźć tzw. perełki). Dwa samochody znalazłem w Berlinie w nienagannym stanie. Koszt sprowadzenia Discovery II 2.5 Td5 w full wersji z 2002 roku to (wszystkie opłaty wliczone) około 84.800 PLN. Auto jest o 2 lata młodsze i tak samo wyposażone. Jeżeli już ma się te 60 parę tysięcy złotych na samochód tego typu to znajdzie się i 24 więcej. Zawsze można skorzystać z kredytu. Ale to oczywiście tylko mój wywód

Dlaczego chcę kupić jednak ten samochód skoro jest tyle problemów, a przecież w Berlinie stoi lepszy ?. Odpowiedź jest bardzo prosta. Po pierwsze podoba mi się. Po drugie jest już w Polsce a ja należę raczej do leniuchów i nie chce mi się bawić w całe procedury ściągania auta (sam jestem zaskoczony, że pojechałem do Berlina zobaczyć samochód). Po trzecie to moje marzenie – samochód terenowy i wielki silnik. Po czwarte gra rolę cena.

Jak Pan widzi powody są prozaiczne. Jeżeli jednak trzeba będzie to sprowadzę auto we własnym zakresie, oczywiście droższe ale nowsze i jeszcze lepszym stanie. Czekam więc na odpowiedź w tej sprawie. Moja propozycja jest poważna i myślę, że warto ją rozważyć.

Udanego sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku

Piąta wiadomość z 20 Mar 2007, 13:37

( Nareszcie było kilka dni spokoju )

"Witam,

I jak licytacja? Nadal trwa Pan w przekonaniu, ze cena 149 zl za tego pilota to dobra cena? Jak wspomnialem, moja oferta wynosi 100 zl (w tym wysylka) i jest to bardzo dobra cena...

Pozdrawiam,

...."

mnie kiedys rozbawil gostek na allegro jak wystawialem Sony CDP-X505ES, oferowal mi od reki 400 pln i byl swiecie przekonany ze wyswiadcza mi wielka przysluge :) bardzo byl zdziwiony ze sie nie zgodzilem na sprzedaz...

Nareszcie jest coś treściwego

Szósta wiadomość z 21 Mar 2007, 00:07

"Ja po prostu nie rozumiem jednego... Zasadniczo aukcje tworzy sie po to, aby sprzedac towar, bo inaczej jest to po prostu strata czasu i koszt (oplata za wystawienie przedmiotu). Caly czas Pan podkresla, ze nie potrzebuje pieniedzy, a kwestia sprzedazy nie jest istotna. "Smieszy" tez Pana, ze ktos oferuje za 20-letniego pilota (jedna plytka, scalak i 4 diody) 100 zl... - czy proponowana cena jest naprawde az tak 'zabawna' - jest znaczaco przeciez wyzsza, niz cena typowa dla porownywalnych pilotow (np. do Sony ES, czy wszelakiej masci Pioneerow, Denonow, Marantzow, itd. - te nie przekraczaja 60zl!!!). Poza tym, kompletnie nie zna Pan technik negocjacyjnych... Uwaza Pan, ze sprzedaje jakies szczegolnie cenne "cudo", ktore musi byc niemal trzykrotnie drozej sprzedane, nizli typowe ceny rynkowe pilotow do innych urzadzen markowych z tego okresu? Prosze sobie "pobiegac" po Allegro i sprawdzic, za ile sprzedawane sa nieprogramowalne, proste pilociki do sprzetu z lat 90-tych... (podpowiadam: za 10-60 zl). Ja proponowalem 100zl! Cale 100zl - tylko dlatego, ze akurat mialem "zachcianke", ze pilot nie musi byc nowy, moze byc porysowany, byle mial napisik "nakamichi"... No, ale moze faktycznie, niech go sobie Pan tym mlotkiem rozwali i wysle mi filmik - chetnie go zobacze.

Pozdrawiam prawdziwego Polaka :)

...."

Jeżeli odpowiedział Pan w którejś z wiadomości zainteresowanemu w ten sposób to to rzeczywiście stanowi o pańskich stalowych nerwach i sztuce negocjacji ;)

"No, ale moze faktycznie, niech go sobie Pan tym mlotkiem rozwali i wysle mi filmik - chetnie go zobacze.

Sprzedawałem kiedyś na Allegro komplet kabli niezłej klasy za rozsądne pieniądze. Zaznaczyłem, że cena nowych wynosi ok. 6,000 zł oraz że interesuje mnie cena ok. 40%. Poprosiłem tylko o oferty od osób poważnie zainteresowanych. Jeden z allegrowiczów zaczął licytację od 20 zł i podbijał cenę o 5 zł. Kiedy doszła do 90 zł wysłałem zapytanie, o co chodzi. Odpowiedział, że ma na kable przeznaczone 100 zł i tyle mi oferuje.

Gość

(Konto usunięte)

...Za cenę minimalną Allegro winszuje sobie 50 zł...

Troszke się mijasz z prawdą , bo przy cenie minimalnej 2000pln , a taka cie interesowała , to koszt 20 pln .

A jaką podałeś przyczynę odwolania ofert ?

kiedyś sprzedałem komórkę - nówkę na gwarancji - prosto z salonu - dąłem z dziesięć extra fotek ze zbliżeniami + fotki gwarancji ....

Zainteresował się nią facet i w ciągu jednego dnia z trzech róznych adresów mailowych wysłała 6 (!) zapytań czy komórka jest napewno nowa!?

Przelał kasę rano na drugi dzień po zakupie (to się chwali!) - na drugi dzień po zakupie miałem kasę na koncie - parę godzin po tym fakcie wysłałem zakupiony towar ... Potwierdziłem mu wysyłkę towaru telefonicznie - od tego czasu terzymałem koło 9 telefonów i chyba 4 maile z zapytaniem czy napewno wysłałem bo jeszcze jej nie ma !!! od wysyłki minęło mniej niż 24 godziny .... to się nazywa niecierpliwość :)

Wiadomość siódma z 21 Mar 2007, 20:08

"No nic... Zupelnie sie nie rozumiemy... Zupelnie inne swiaty :)

Nie wiem, czym sie Pan na codzien zajmuje, ale najprawdopodobniej nie jest to marketing i sprzedaz... :)

Pozdrawiam,

...."

Dziewiąta wiadomość z 01 Kwi 2007, 00:14

"No i po co sie bylo tak upierac? :)

Mozna wystawic jeszcze raz na Allegro, a potem jeszcze raz... Za kazdym razem zaplacic prowizje i byc szczesliwym, ze pilot nadal lezy w gablocie... :)

Oczywiscie, lepiej by bylo go po prostu sprzedac za te 100 zl i "olac" sprawe, a tak... Kurzy sie i zawadza :)

Pozdrawiam,

...."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.