Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteśmy Państwem Fundamentalnym ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomości Trójki

15:00 do 15:03:59 Wiadomości religijne

15:03:59 do 15:04:25 Polityka

15:04:25 do 15:06 święto Trójki

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, 1 Kwi 2007, 15:37

Dzisiaj nie dam się nabrać!

Jeszcze te argumenty - nawet to nie jest śmieszne.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

=>Maju, 1 Kwi 2007, 19:34

To wcale nie jest śmieszne i nie jest żadnym dowcipem primaaprilisowym to wiadomości nadawane w Radiowej 45 letniej Trójce parę minut przed napisaniem postu. W normalne dni robocze jest podobnie , na razie muzyka nie jest indoktrynowana ale poczekaj trochę to posłuchasz efektu autocenzury w radiu , niektórzy potrafią być bardziej cesarscy niż cesarz .

Biedni Niemcy nie byli winni tylko Hitler tak póżniej argumentowano całą II Wojnę Światową .

Mnie to zakrawa nowym izmem który dla wielu ludzi kończył się tragicznie , historia lubi się powtarzć

Rafaell, 1 Kwi 2007, 19:59

Jak dobrze zrozumiałem to w radiu nie można podawać wiadomości o Kościele bo szanownego Pana to razi.

A może kogoś to interesuje? Może nic takiego dzisiaj się nie działo w polityce?

Do reszty wypowiedzi się nie odnoszę bo głupie to i śmieszne.

Tak na marginesie ciekawe, że piosenki tzw. katolickie gdzieś w pocz. lat 90 bywały nadawane a potem...

I jak to z tą indoktrynacją?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

jacch, 1 Kwi 2007, 20:37

>Rafciu , może tak zimna kąpiel ?

proponujesz mi chrzest narazie po dobroci ? dziękuję jak większość zostałem ochrzczony i wciagnięty na listę statystyczną służącą do uzasadniania nowych roszczeń

acch, 1 Kwi 2007, 20:48

>Skoro juz się tak rozgoraczkowałeś to podaj nam tu te wiadomości religijne.

>Słucham trójki ZAWSZE , jeśli juz słucham radia , i z jako takimi sie nie spotkałem.

Wiadomości Trójki o 20:00

20;00- 20:01:34 Wiadomości religijne

20:01:34-20:02:38 Polityka

20:02:38-20:03:01 Wiadomości religijne

20:03:01-20:03:52 Wiadomości religijne

20:03:52-20:04:27 Święto Trójki

Aktualnie Tischner (jego akurat szanuję)płyta Tribunie Tutki

jacch, 1 Kwi 2007, 21:00

To nie chodzi o treść czy uzasadnienie większej ilości informacji - to już taka alergia na treści katolickie.

Gość

(Konto usunięte)

Maju

To inna sprawa , już o tym kiedyś wspomniałem... w tym katolickim kraju dojdzie do tego , że jeżeli się przeżegnasz pod krzyżem to spotka cie ogólne potępienie , bo bedą tacy co odczytają to jako ekspansje katolicyzmu :)

>jacch, 1 Kwi 2007, 21:09

No chyba Cię całkiem pogięło!!! U nas? W naszym kraju? Kiedy niby?

Włącz sobie radio i telewizję, poczytaj tzw. "opiniotwórcza prasę",

wyjdź na ulicę, a potem jeszcze raz przeczytaj to, co napisałeś.

Chyba, że to na Prima Aprilis!

Jestem Europejczykiem.

"I to się nadaje do telewizji"(radia)

jacch, 1 Kwi 2007, 21:09

>Maju

>To inna sprawa , już o tym kiedyś wspomniałem... w tym katolickim kraju dojdzie do tego , że jeżeli

>się przeżegnasz pod krzyżem to spotka cie ogólne potępienie , bo bedą tacy co odczytają to jako

>ekspansje katolicyzmu :)

A znaczenie przez ministrantów do których drzwi po kolędzie ksiądz ma dzwonić a do których nie to nie może się zaczynać kojarzyć z nocą Św Bartłomieja i wyrżnięciem Hugenotów

Rafaell, 1 Kwi 2007, 21:19

Ci księża z kałachami chodza sam widziałem...

Spadam stąd bo niedługo będę się nadawał do leczenia.

Wykonywanie symboli i znaków jednej słusznej wiary gdzie indziej niż w przeznaczonych do tego miejscach jest znamieniem krajów wyznaniowych. A więc jak najbardziej jest ekspansją wiary katolickiej. W dodatku w najbardziej prymitywnej i tępej formie guseł rodem z wierzeń ludów pierwotnych.

Lizanie katolickiej dupy wadzy IV RP stało się faktem w służalczej TV i Radiu. Najważniejszą wiadomości a w Wiadomościach TV programu 1 była pseudowiadomość o cudownym uzdrowieniu zakonnicy modlącej się do Papieża... Świadczy to chyba ostateczne jak nisko upadli dziennikarze telewizyjni.

Tuż przed wprowadzeniem nowego Prezesa NBP trzęsący dupami koledzy Balcerka wydali jubileuszowy BANKNOT z Papieżem. Kto nie wie o co chodzi, może wyjaśnię - nigdy nie wydawano banknotów jubileuszowych bowiem są nic nie warte - wydaje się wyłącznie monety posiadające wartość kruszcową (i sprzedaje po cenie wyższej od nominału). Wydanie takiego kuriozum jak BANKNOT okolicznościowy (nie do obiegu) świadczy tylko o chęci podlizania komuś dupy, a ponieważ moneta byłaby zbyt droga do spontanicznego zorganizowania emisji, zdecydowano o pospiesznym wydaniu tego papierowego zaświadczenia chroniącego dupy lizusów kato-pisdrakowych.

Takie spontaniczne akcje okazania poddaństwa >polaków-katolików< w instytucjach państwowych, pokazują jak daleko sięgnęło upodlenie ludzi przez kato-pisdrakową wadzę.

acch, 1 Kwi 2007, 21:22

>...A znaczenie przez ministrantów do których drzwi po kolędzie ksiądz ma dzwonić ...

>

>Rafciu ( przepraszam za ew. protekcjonizm ) ty to z KK masz raczej mało wspólnego !

Nie potrzebuję w dostępie do Boga pośredników

Qubric, 1 Kwi 2007, 21:30

dziekuję za merytoryczne wsparcie oni jeszcze nie wiedzą że siedzimy wszyscy po uszy w fundamentaliżnie .Na razie emigruję wewnetrznie (Jaruzelski się śmieje pod nosem) ale kto wie może trza z stąd spier...ć bo póżniej nie wypuszczą bo im się liczba owieczek nie będzie zgadzać

Pozdrawiam

Rafaell

Gość

(Konto usunięte)

... trzęsący dupami koledzy Balcerka wydali jubileuszowy BANKNOT z Papieżem.....

Qu , umówmy się ----JPII , dla uznania nie potrzebuje trzęsących dup ...nawet alkaida jest pełna uznania dla jego zasług....no cyba , żę też należą do PIS :)

Jacch pierdolnij się mocno w łeb - najlepiej krzyżykiem z akrobatą.

Nie tylko świat arabski ale i protestancki ma JPII i papieży w ogóle głęboko w dupie. W żadnym demokratycznym państwie publiczna TV finansowana z pieniędzy podatników nie zamieściłaby wiadomości o cudach papieża! To już bantustan i katolicki republika wyznaniowa - nie dodając że zwykły idiotyzm na poziomie dziennikarskim pism typu >chwila dla debila

Gość

(Konto usunięte)

...Nie tylko świat arabski ale i protestancki ma JPII i papieży w ogóle głęboko w dupie...

A skąd misiu wiesz ? Masz huste bez czoło ?:)

a nawet jeśli tak jest , to ma dal nas jakimś wyznacznikiem być ?

Właśnie tacy piopisdrańcy zaprzeczający rzeczywistości są najlepszym dowodem na katolicki fundamentalizm w Polsce.

PS. ponieważ widzę żeś skrzywiony, wytłumacz mi (tak poza tematem, bardzo mnie ciekawi) skąd się wziął guślarski zwyczaj żegnania się na widok kościoła?

Kiedyś odprawiania takich guseł nie widziałem... Czasem tylko na wsiach przy przydrożnych kapliczkach, ale nigdy przed kościołem, bo to obiekt którego wnętrze przeznaczono do modłów - nie zewnętrze.

A teraz to tylko czekam jak ktoś w autobusie, tramwaju czy na drodze zacznie wykonywać te nieskoordynowane gesty pomylonego (to prawie tak jakby Arab w południe rozkładał dywanik na ulicy i bił czołem z ziemie)...

Wiesz kto to wymyślił? Zalecają na mszach, czy może zwyczaj ze wsi przyszedł wraz z modlącymi się przy kapliczkach?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.