Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA f505 ES czy to dobry wybór

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam możliwość zakupu tego wzmacniacza za 550 zł, bardzo bym prosił o opinie o nim. Głośniki to Koda Koda AT 2010, kable Black Rhodium AST 200(Sonic Link), muzyka to dużo reggae i wszelkie odmiany ostrzejszego rocka, czy jest duża róznica między 550 ES,670,730?

Popatrz w wyszukiwarkę sporo jest o tym wzmacniaczu. Według mnie cena nieco za wysoka 450, 500 max. Do tego warto naprwdę odsłuchać samemu tym bardziej że wzmacniacz ma około 15 lat. ja ze swej strony polecam Pionka 616,656 i wyzej. Są znacznie tańsze a według mnie grają cieplej i bardziej muzykalnie, to kwestia gustu. Niemniej w tej chwili ceny starych wzmacniaczy Sony są bardzo wysokie znacznie wyzsze niż w ubiegłych latach. Pozdrawiam

Nie wiem czy szukasz czegoś akurat do tej kwoty. O tych pięćsetkach sony to różne opinie chodzą. W każdym razie po dobrym targu może dałoby się kupić ten klocek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli w środku wszystko gra, to... całkiem niezły piecyk. Boczki do lekkiej renowacji może, ale generalnie nie dość że ładny, to dobry do tego:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam...

Nie jest to zły wybór, tylko musisz dobrać odpowiednie kolumny o dużej efektywności Ja posiadam TA-F870ES i długo szukałem kolumn, ponieważ powszechnie używane nie chciały grać, dopiero KEF-y. Wzmacniacze tej serii są bardzo wymagające a dźwięk jest mało dynamiczny. Podbicie basów jest na poziomie 7dB a sopranów 6dB. Gra bardzo czysto. Najlepiej jest go ocenić na bardzo dobrych słuchawkach np Bayerach DT 880.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Niezly klocek i cena niezla. Potrafia kosztowac nawet okolo 650zl. Za 450zl masz 530 ES ktory jednak jest nie tylko starszy ale i gorszy. Polecam 550 ES. A co do Pioneerow - jak powszechnie wiadomo na tym forum znam sie nieco na nich - mialem A 777 i zjadl go 670 ES. No comments.

Udany klocek z seri Es znacznie lepszy niz późniejszy TA-FA5ES...goraco rekomenduję ale to co w/w na temat kolumn to prawda z jakimis badziwno trudnymi monitorkami to to nie pójdzie ma byc te 4ohmy na przynajmiej 90dB skutecznosci..

Disco witam serdecznie, wiem że trochu sprzętu przesłuchałeś. Powiedz mi, jeżeli miąłbyś zrobić ranking używanych wzmacniaczy do 1000 żł jaka by była twoim zdaniem pierwsza trójka, Pozdrawiam Dariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.