Skocz do zawartości
IGNORED

Wa-wa Kto by pomierzył głośniki?

Barteque

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

od dłuższego czasu poszukuję kogoś kto by mi pomierzył głośniki do monitorów

są to Visaton w130sc i Vifa DX 25

Czy znajdzie się ktoś z Warszawy [i okolic] z dobrym sercem i mikrofonem pomiarowym??

ew jeśli ktoś ma wyniki pomiarów w/w głośników w formacie przyswajalnym przez SpeakerWorkshop to chętnie przyjmę takowe.

Pozdrawiam

Chyba czas przejść na komercję i zacząć brać za to kasę ;p

Do tej pory nie brałem pieniędzy ale sam płacę za każdą drobnostkę , więc ...

Pomierzę chętnym z Warszawy ( bo tu mieszkam , no chyba że ktoś dowiezie/dośle ) ,ale :

- po długim weekendzie ( chociaz dzisiaj po południu mam czas więc dla spragnionych wiedzy może być dzisiaj , jutro wyjeżdżam na tydzień )

- za pomoc w zrobieniu obudowy do moich monobloków Alepha5 - ja płacę za farbę itd ( powiercic i powycinać otwoty na śruby i gniazda, pomalować proszkowo na czarno ,zamontować gniazda RCA , XLR i sieciowe , złożyć i zainstalować zasilanie , płytki i tranzystory )

- lub za kasę bo sam muszę zapłacić komuś za dokończenie Alepha - nie mam cennika więc indywidualne ustalenia

- tylko charakterystyki nearfield , 0,5metra i 1metr ( impedancji nie robie bo nie mam jiga i nic to nie wnosi ( oprócz strojenia tunelu br )a jesli ktoś myśli ,że można skutecznie zasymulować zwrotnicę na podstawie impedancji i charakterystyki to chętnie wyprowadze go z błędu metoda eksperymentalną np ciekawy jestem jak na podstawie pomiarów indywidualnych ustalić polaryzację układu )

Jesli ktoś chce zaprojektować zwrotnicę to oczywiście tez to zrobię i tylko takie podejście ma sens ( czekolada jest smaczna , kiełbaska tez ale razem nie smakują - podobnie bywa z głosnikami ).

Proszę o kontakt na ,,wiadomości prywatne" ale nie na maila bo czytam raz dziennie .

No i tak z hobbysty stałem sie przedsiębiorcą .

...there is no spoon...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.