Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy Wzmacniacz

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani! jaki jest najlepszy wzmacniacz na swiecie? tyle sie dyskutuje na ten temat ale jakos nikt nie typuje co jest na topie? I nie chodzi mi podzial na lapowce, cyfrowce ale poprostu najlepszy i juz. Ja stawaim na "nalesnika" a koledzy? prosil bym aby opinie byly poparte jakims uzasadnieniem. Ja uzasadniam swoj wybor tym ze, montowalem go az 2 miesiace i fajnie gra. No i ma najlepsze parametry ze znanych mi wzm.

https://www.audiostereo.pl/topic/33281-najlepszy-wzmacniacz/

Tu się można dowiedzieć :) :

"Najleprzy wzmacniacz na swiecie!!!!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

No ale sami widzicie do jakich chamy pyskowek doprowadzili w tamtym temacie! ja badzo prosze tylko bez chamstwa. Spokojnie wybierzmy najlepszego wzmaka. Jest ranking najladniejszy wzm ale co to ma wyglad do jakosci muzy? tyle ze estetyka. Nalesnik moze nie jest najladniejszy ale gra i to jest jego zaleta. Najgorsze ze wielu twierdzi ze najlepszosc to muzykalnosc i inne ale wydaje sie ze tak nie jest.

Czy to moja wina ze ludzie sluchajc nalesnika sami zaczynaja klaskac? byc moze to jest infantylizm. Oczywiscie ponury, zawsze zgorzknialy audiofil nigdy nie bedzie zadowolony ale co tam. Ja pisze powaznie co moze byc lepszego od innych wzmacniaczy? Moj faworyt z firmowych to burmester. Po pietach mu depcza wzmaki z klasa D.

Burm 909

Ukryta Zawartość

post-13206-100002751 1178218087_thumb.jpg

post-13206-100002752 1178218087_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

a mój faworyt to NAGRA 845

Ukryta Zawartość

a burmester to kupa złomu , gra tak jak wygląda.

proszę dajcie już spokój

artur

Ukryta Zawartość

a jest takie coś jak "Najlepszy Wzmacniacz" ??????????????????????????

artPaw ma rację,

cholercia panowie zdjęcia tylko pokazują jak wyglądają, natomiast jak grają to chyba całkiem inna bajka

chyba, że kupuje sprzęt dla wyglądu??

Juz pisalem ze df to temat wstydliwy i lekcewazony przez projektantow wzmacniaczy. Choc Burmester ma dosc dobry to moglby byc lepszy. Z fabrycznych crown ma najlepszy. A nalesnik bez cewki wyjsciowej ma pewnie na granicy 10-20k a z cewka ok 8000. Moge zrobic uklad oszukiwania wzm ze nie ma na jego wysjciu cewki ale po co? liczy sie to aby jego wyjscie bylo super liniowe.

Poszukuje kogos w Warszawie z dobrym wzm w klasie D. Chetnie bym sie wprosil na posluchanie. Znam dobrze Tacta ale czy inne wzm tej klasy sa lepsze od niego? Lingdorf zaczal robic nowe wzm, nie cyfrowe tylko impulsowe i zachwycic mnie nie zachwycily. Moc duza ale sporo im jeszcze brakuje do top modeli.

Zastanawia mnie fakt dlaczego dla malych sygnalow thd wzm sa duzo wyzsze od szumow ktore powonny definiowac dla malych sygnalow thd? dlaczego nawet klasa A ma tak duze thd dla malych sygnalow? co powoduje takie zjawisko?

Brak tej szybki na górze-czysta elektrostatyka która się wszędzie panoszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepszy wogóle czy najlepszy do... no właśnie czego?

Najlepszy, a to nie znaczy najdroższy czy największy.

Jakie to ma znaczenie który jest najlepszy? Jest dużo dobrych wzmacniaczy.

Ważne żeby był wystarczająco dobry i sprawny.

Najlepszy to ten który mi pasuje mam lub mogę mieć.

1. Naleśnik

2. Gainclone

3. ...

Naj.... będzie z pewnością od konstruktora (jesli polskiego),który jest wypoczęty od minionego piątku do najbliższej niedzieli wypoczynkiem na jaki mógł sobie pozwolić mając "długi weekend" i wypoczęte klepki do konstruowania. Zagraniczne natomiast różne i sporo, bo konstruktorzy mają czas na pracę i wypoczynek by płodzić dobre konstrukcje.

Życzę odpoczynku zostały jeszcze trzy dni.

Udowodnic to trudna sprawa le wymyslilem juz rozwiazanie. Tym rozwiazaniem bedzie instytucja pod bazwa szkola dzwieku - robocza nazwa. szukam tej wlasciwej. Kolega z usa podeslam mi kilka jak np lanoratorium dzwieku akademia dzwieku i kilka innch np laboratorim ......... chetnie bym poczytal kolegow propozycji. Nagroda w postaci honorowego czlonka na otwarcie szkoly na jesieni bedzie przydzielona. No dobra jade w odwiedziny do chorej matki i zabieram sie do roboty od juytra. W castoramie straszny ruch. Ale moze wytna mi dechy na sekcje niskotonowa? jak myslicie zrobic na 1 czy 2 glos. 42cm na kanal a moze inaczej. Kolega z Usa poleca mi basowce 25cm? co wy na to?

Faktycznie, myślę że szkoła dźwięku wyjdzie seniczowi na dobre

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wavac SH-833

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy jakieś filie będa n.p. w Krakowie .Obok mnie jest prywatna szkoła muzyczna (masę młodych chętnych wiedzy i dobrego warsztatu ludzi), może by póżniej takich poduczonych zabierać do szkoły dżwięku o wyższym poziomie ? Tylko czego ich chciałbyś nauszyć ? emisję,nuty,interpretacje już mają trochę opanowaną.Czy będziesz miał jakieś uprawnienia z MEN bo bez tego ani rusz .Dla ludzi bez ważnego papieru akceptowanego w świecie taka szkoła nic nie znaczy

Najlepszy jest naleśnik senicza !

Może Wam sie wydawac inaczej tylko dlatego, ze go nie słyszeliscie !

A teraz serio...nie wiem, czy naleśnik to najlepszy wzmak na swiecie, ale między Tactem Millenium a seniczowym naleśnikiem była spora przewaga tego ostatniego...

Chyba nie jest najgorszy ?

Seniczowe brzydactwo gra bezpośrednio, dynamicznie i dość barwnie. Z Focalami było ciu za jasno, ale to już sprawa tonacji, a nie naturalności.

Pozdrawiam

Bawią mnie te tematy, bo są bez sensu....

lancaster, nie istnieje coś takiego jak najlepszy wzmacniacz, najlepsze CD itp... Gra cały system, to że akurat jakiś wzmacniacz zagrał w lepiej w jednej konfiguracji nie oznacza że w każdej innej będzie grał dobrze.

Najlepszy system złożony z też nie istnieje, bo nie jst uwzględniane pomieszczenie: jedne kolumny będą grały lepiej w większym inne w mniejszym. Można powiedzieć że najlepszy system to taki który oddaje muzykę tak jakbym stał naprzeciwko człowieka który gra na instumencie czy śpiewa. Ale i to jest ciężkie do osiągnięcia, bo większość płyt jest źle nagrywana, dźwięk jest zniekształcany podczas montażu żeby dobrze brzmiał na iPodach i innych mpierdplayerach. Więc jakby nie patrzeć...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.