Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do paradigm monitor 3

Nocturnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem niedawno głośniki paradigm monitor 3v2 i poszukuję wzmacniacza do nich. Będzie to grało w pomieszczeniu 15m2. Głównie słucham metalu, coraz częściej jazzu zwłaszcza free jazzu;] Kwota jaką mam do dyspozycji to ok 500 zł. CD mam pioneera pd-s 505, myslę nad zmianą na yamahe 880. Jeśli chodzi o wzmacniacz to głównym typem jest rotel 840bx3 lub 4 oraz 960bx. Jednak nie wiem czy będzie to ze sobą "grać". Także prosiłbym o nakreślenie co mogłoby dobrze współgrać z głośnikami. Zależy mi głównie na dynamice, no i aby wysokie przy dłuższym odsłuchu nie powodowały krwotoku z uszu;p

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/33285-wzmacniacz-do-paradigm-monitor-3/

radzę ci z dobrego serca,

szukaj tego zestawu:

to jest po prostu rewelacja, bomba atomowa i miód dla uszu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak widzisz kupiłem już dwa dla znajomych i zaraz pewnie kupię trzeci bo nie można obok tego przechodzić obojętnie.

......tylko brzydkie jak noc listopadowa , ale nie zwracaj na to uwagi. Gra - i to Jak!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel do Paradigmów v5 pasuje świetnie (mam w domu 985bx), do starszych wersji podejrzewam że również będzie się nadawał bo ma bardzo ładną, trochę uwypukloną średnicę (a w starszych Paradigm Monitor średnica jest lekko wycofana)...

troche też się obawiałem Rotela, że zagra za bardzo po "audiofilsku" tzn szczegółowo i ostro ale nic z tych rzeczy :)

polecam

• 4 tygodnie później...

Niestety wzmacniacza jeszcze nie ma... jednak wciąż myśle o Rotelu... i tu miałbym jeszcze jedna prosbe do Was forumowicze... co sądzicie o w zmacniaczu RELOOP HA-200... nie jest drogi... ponoc dynamiczny... wiec chcialbym sie zorientowac jak on moglby zagrac z paradigmami monitor 3 i jak on sie ma do powyzszych rotelow

Pozdrawiam

Szukaj rotela, ale jakiegoś wyższego modelu z lat 90-tych.

Kable do tego spróbuj jakieś porządne, które będą czyste na górze przede wszystkim

U mnie z paradigm sprawdził się Audionova Moonwalk-pozytywnie wpłynął na górę, która stała się czysta i dźwięczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.