Skocz do zawartości
IGNORED

nowa technologia projektorów??

Audiolab8000S

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dopiero co niedawno widzialem 2 modele w technologii led a tu prosze kolejna nowość :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) coraz wiecej technologii na rynku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/33494-nowa-technologia-projektor%C3%B3w/

HC3100 nie ma lens shiftu. Ale przecież już pisałem - projektory DLP bez LS świecą do góry.

Więc można je umieścić albo właśnie nisko na stoliku lub komodzie, lub wysoko, pod sufitem (odwrócony).

Musisz sobie dokładnie sprawdzić czy masz możliwość instalacji tego projektora czyli czy się wstrzelisz w ekran.

Zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Wejdź w pole offset na link "ansehen". Obliczysz wysokość podniesienia obrazu w zależności od odległości projektora od ekranu.

Mitsu HC3100 akurat ma offset równy 0 cm, co oznacza, że dolna krawędź obrazu znajduje się na takiej samej wysokości co obiektyw projektora.

Powiem szczerze, że wartość 0 cm wcale nie jest dobra - wg mnie trudniej jest ustawić projektor w stosunku do ekranu.

Ukryta Zawartość

Meloman wydaje mi się, że się pomyliłeś. HC3100 ma potężny offset - taki jak Optoma HD72i i na pewno dolna krawędź obrazu nie jest na lini obiektywu. Sprawdźcie to gdzieś dokładnie, ale jestem tego na 99% pewien.

Link do manuala:

Ukryta Zawartość

Strona 12, rysunek u góry, prametr Hd

Przykładowo przy przekątnej ekranu 100 cali image offset wynosi aż 42 cm.

Ukryta Zawartość

Dane podałem ze strony, któej link zamieściłem powyżej. Nie twierdzę, że to jest zgodne z prawdą, bo sam już nie pamiętam jak świeci HC3100 (w akcji zasadniczo widziałem go tylko raz).

Można też spytać Cinematica - oni sprzedają Mitsu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.